Jayne Kamin-Oncea | Getty Images Ο Clint Eastwood είναι το σύμβολο της διαχρονικής αρρενωπότητας

93 χρόνια εμπειρίας για την ζωή μέσα από 12 ατάκες του.

Πώς ξεκινάς ένα κείμενο για έναν τύπο που παίζει σε ταινίες από τα τέλη της δεκαετίας του ’40; Που έχει ενσαρκώσει ρόλους που ξέρει μέχρι και ο ίδιος πως κανείς μας δεν θα τους ξεχάσει ποτέ. Και το κυριότερο, με τι λέξεις να τον χαρακτηρίσεις όταν σήμερα γίνεται  90 χρονών και δείχνει πιο ζόρικος και κεφάτος από ποτέ γιατί απλούστατα το λέει ακόμα η ψυχούλα του;

«Όταν έφτασα στα 27 συνειδητοποίησα πως ήθελα να κάνω δύο πράγματα στη ζωή μου: να γίνω διάσημος ηθοποιός και να γνωρίζω γυναίκες». Αυτή η φράση είναι ίσως το πιο σύντομο βιογραφικό του Κλιντ Ίστγουντ. Του τύπου που έκανε πραγματικότητα μία σκέψη που, λίγο-πολύ, έχει περάσει από τα μυαλά όλων μας. Φήμη και γυναίκες.

Σου γράψαμε και κείμενο για την τελευταία του ταινία, το «The Mule».

Είναι όμως μία από τις δεκάδες, ίσως και χιλιάδες ατάκες που έχει πει εκεί έξω. Όχι μόνο μέσα από τις ταινίες όπου έχτισε το oldschool ζόρικο πρόσωπό του, αλλά και από συνεντεύξεις που μας έκαναν να σκεφτούμε τη θέση του άντρα στη σύγχρονη κοινωνία. Γιατί ο Κλιντ είναι αυτό ακριβώς. Ένα παραδοσιακό πρότυπο άντρα που αποτελεί παράδειγμα για παραπάνω από μία γενιά. 

 

 

Ίσως και ο ίδιος, όταν παρατούσε τις σπουδές του για τις πρώτες προσπάθειες στην υποκριτική μέχρι τα στούντιο της Τσινετσιτά και στη συνέχεια στο Χόλιγουντ, να ήταν τόσο διορατικός που να μπορούσε να δει την δόξα που τον περιμένει. Ότι είχε όντως την ικανότητα να στρώσει το δρόμο της καριέρας του όπως τον είχε φανταστεί. Όμως ούτε εκείνος θα μπορούσε ποτέ να μαντέψει ότι ακόμη και στο 2023 στα 93 του, θα συνέχιζε να αποτελεί σύμβολο αρρενωπότητας. Ο Κλιντ Ίστγουντ είναι ο άντρας παλιάς κοπής με τις εμπειρίες. Που κάθε του ατάκα είναι ένα μάθημα ζωής για όλους εμάς τους μυρωδιάδες. Που τελικά, αν πρέπει να τον χαρακτήρισουμε με λέξεις, θα λέγαμε πως ο Ίστγουντ είναι ακριβώς σαν το παλιό καλό κρασί. 

Μέσα από τις 12 ατάκες του, θα ξεπηδήσουν εν δυνάμει μαθήματα για τον εαυτό σου. Για αυτά που έχεις ζήσει και για εκείνα που ακόμα δεν έχουν έρθει... 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved