5+1 αδέρφια που δεν κατέληξαν στο μαύρο χάλι των Gallagher

Ένας ύμνος στην αδερφική αγάπη, ανήμερα των γενεθλίων του Noel.

Δεν ξέρουμε αν το πήρατε χαμπάρι, αλλά σήμερα ο Noel Gallagher των Oasis γίνεται 51 ετών. Πάει ο πιτσιρικάς που θυμάστε στα 90s, μάγκες. Περνούν τα χρόνια και λιγοστεύουν οι ελπίδες για έναν καινούργιο δίσκο των Oasis. Γιατί; Γιατί μετά από εκείνο το περιστατικό του 2011 που λίγο έλειψε να πλακωθούν, οι Noel και Liam ούτε που μιλάνε ο ένας στον άλλο.

Από μικροί πλακωνόντουσαν πάντως...

Δεν λέμε ότι σκιζόμαστε για τους Oasis, αλλά έχουν βγάλει καλά κομμάτια και ένας ακόμη δίσκος ίσως ήταν και αφορμή να τα βρουν μεταξύ τους. Αβυσσαλέο μίσος όμως τα αδέρφια.

Δεν είναι όμως όλοι έτσι. Τα παρακάτω αδέρφια και διάσημα έγιναν και στην ιστορία έμειναν και δεν εγκατέλειψαν ποτέ ο ένας τον άλλο. 

 

1. Τα αδέρφια Baldwin

baldwinbrothers

Ακόμη και αν δεν το θυμάσαι, έχεις δει σίγουρα έναν Baldwin σε κάποια ταινία. Ο πιο γνωστός που κατάφερε να κάνει και δέκα πράγματα, ουσιώδη και μη, στον κινηματογράφο ήταν o Αlec. Όμως το highlight της καριέρας του, είναι πως κατάφερε να παντρευτεί την Kim Basinger και να συνεισφέρει στο να έρθει στον πλανήτη αυτό το απίστευτο πλάσμα, η Ireland. Από εκεί και πέρα έχουμε τον Daniel (Mullholland Drive), τον William (Internal Affairs, Sliver) και τον Stephen (Usual Suspects). Αν εξαιρέσουμε ένα επεισόδιο ανάμεσα στον Alec και τον μικρότερο Stephen από τότε που έκανε το λάθος να ασχοληθεί με την πολιτική, οι Baldwins όχι μόνο είναι πλέον μονιασμένοι αλλά έχουν βγάλει και ένα σκασμό λεφτά. Δεν ξέρουμε αν μαζεύονται όλοι μαζί για οικογενειακά BBQ, αλλά σίγουρα δείχνουν να την παλεύουν.

 

2. Τα αδέρφια De Boer

Ronald De Boer Frank De Boer Football365

Στην Ελλάδα, τους γνωρίσαμε όταν ο Παναθηναϊκός έκλεινε στο πρώτο παιχνίδι το σπιτάκι του Άγιαξ με το γκολ του Βαζέχα. Τους είπαμε «Ντε Μπόερ». «Ντε Μπαρ». Μόνο «Ντε Μπουρ» δεν τους είπαμε. Καλά παιχτάκια και καλά παιδιά. Μέσος ο ένας, αμυντικός ο άλλος. Έχτισαν τον Άγιαξ με το ίδιο πείσμα που οι Nevilles έχτισαν την Μάντσεστερ. Όταν σταμάτησαν την μπάλα συνέχισαν να έχουν συμβουλευτικό ρόλο και το ρίξανε στις φιλανθρωπίες. Και επειδή τσόγλανος είτε είσαι είτε δεν είσαι, οι De Boer έφτιαξαν μέχρι και Ακαδημία Ποδοσφαίρου για παιδιά ανάδοχων οικογενειών. Η αδερφική, κορυφαία, όμορφη πλευρά της μπάλας.

 

3. Τα αδέρφια Young

MalcolmYoungGeorgeYoungAngusYoung

«Τις μεγαλύτερες μαλακίες που έχω κάνει στη ζωή μου, τις έχω κάνει παρέα με τον αδερφό μου», είχε δηλώσει στο Rolling Stone ο τότε 45χρονος Angus Young και μάλιστα δεν πρέπει να ήταν υπό την επήρεια ουσιών. Και λογικό το βρίσκουμε. Για να βρίσκεσαι τόσα χρόνια στην ίδια μπάντα με τον αδερφό σου και να συνεχίζετε να παίζετε μέχρι σήμερα, σημαίνει πως -μπορεί να είχατε τα ζόρια σας- αλλά στο τέλος θυμηθήκατε όλα όσα σας δένουν. Και η αλήθεια είναι πως οι AC/DC δεν θα ήταν οι ίδιοι αν έλειπε κάποιος από τους Young. Κερασάκι στην τούρτα ο μεγαλύτερος αδερφός τους, George, που αν και χάραξε τον δικό του δρόμο στη μουσική, ήταν πάντα κοντά στα δύο μικρότερα αδέρφια του.

 

4. Τα αδέρφια Grimm

Brothers Grimm

Διανοούμενοι και καθηγητές. Τα παραμύθια τους, τα οποία τα πήρε η Disney και τα έντυσε όπως τα γούσταρε, άφησαν μοναδικά διδάγματα και οι ιστορίες τους διδάσκονται μέχρι και σήμερα ως αριστουργήματα λογοτεχνίας. Από το 1812 που δημοσίευσαν την πρώτη τους συλλογή με παραμύθια, οι Jacob και Wilhelm Grimm δεν σταμάτησαν να ασχολούνται ποτέ με την έρευνα και το διάβασμα βρίσκοντας κάθε τόσο νέες ιδέες για ιστορίες. Παράλληλα όμως δεν ξεχνούσαν την ηθική. Την ανδρεία. Την αφοσίωση. Ιδανικά τα οποία εμφανιζόντουσαν μέσα στις ιστορίες τους, ακόμη και αν αυτές είχαν μακάβριο τέλος. Για την σχέση των δύο αδερφών δεν είναι πολλά γνωστά, αλλά όταν καταφέρνεις να δημοσιεύσεις πάνω από 200 ιστορίες με τον αδερφό σου, σημαίνει ότι δεν πλακώνεστε όπως οι Gallaghers.

 

5. Τα αδέρφια Kray

kray twins

Δεν είναι ότι στηρίζουμε την εγκληματικότητα, αλλά είναι αξιέπαινο να συναντάς ζόρια και παρ’ όλα αυτά να μένεις πιστός στον αδερφό σου. Πιθανότατα τα αδέρφια Κray να τα γνώρισες μέσα από το Legend με τον Tom Hardy, αλλά οι αληθινοί Krays (σ.σ.: Reggie & Ronnie) έλυναν και έδεναν στο West End του Λονδίνου την δεκαετία του ’50. Ιδιοκτήτες νυχτερινών κλαμπ και καζίνο με παράνομο τζόγο, ήταν οι Peaky Blinders των 50s. Ξύλο, απειλές, στοιχήματα, προστασία, εμπρησμοί, ένοπλες ληστείες και, φυσικά, δολοφονίες. Όταν τους στρίμωξαν το 1969, ένας από τους αστυνομικούς προσπάθησε να κάνει τον Ronnie να «δώσει» τον αδερφό του. Ο Ronnie από την άλλη βρήκε προτιμότερο να του κόψει την μύτη με τα δόντια. Τόσο ζόρικα ήταν τα αδέρφια που έκαναν και πλάνο μέσα στη φυλακή να δραπετεύσουν δωροδοκώντας τους φύλακες – αλλά τους πρόδωσαν τελευταία στιγμή. Ο ένας πέθανε το 1995 και ο άλλος το 2000 λίγες ήμερες αφότου είχε αποφυλακιστεί. Δεν έδωσαν ΠΟΤΕ ο ένας τον άλλο.

 

5+1. Tα αδέρφια Mario και Luigi

marioluigi

Κατευθείαν από την μαμά Nintendo στις ζωές μας και τις κονσόλες μας. Παιδιά της αστικής τάξης, Ιταλοί άποικοι των ΗΠΑ, δούλευαν για το μεροκάματο φτιάχνοντας σωλήνες και βρύσες. Κάπου εκεί ανακάλυψαν πως κάτι χελωνοειδή μπουκάρουν στον κόσμο μας από τους υπονόμους. Ακολούθησαν την διαδρομή, έσωσαν την Πριγκίπισσα, διέλυσαν τον Koopa ή Bowser και έσωσαν τον κόσμο. Μέσα στα αναρίθμητα παιχνίδια που έχουν βγει, δεν χωρίστηκαν  ποτέ και δεν εγκατέλειψαν ο ένας τον άλλο. Και μαγκιά τους και μπράβο τους γιατί όταν βγήκε το «διπλό» για να παίζει και ο Luigi, δεν υπήρχε λόγος να πλακώνεσαι με τον αδερφό σου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved