Μάθαμε καλύτερα τον Superman μέσα από τις γυναίκες της ζωής του

Ένας μικρός φόρος τιμής στις γυναίκες που είδαν τον Κλαρκ πίσω από τον Καλ.

Μία μέρα σαν σήμερα το 1978 o Christopher Reeve φοράει για πρώτη φορά μπλε στολή, κόκκινη κάπα (και βρακί) και κάνει τον Superman αυτό που είναι σήμερα. Τον πιο δυνατό ήρωα όλης της DC. Στο πλάι του, η Margot Kidder παραδίδει μαθήματα για το πώς πρέπει να υποδύεται κανείς τη Lois Lane.

Ατρόμητη, σθεναρά αφοσιωμένη στη δουλειά της, να εκμεταλλεύεται χωρίς τύψεις το συνεργάτη της Clark Kent, με μοναδική ικανότητα να επιβιώνει σε ένα κόσμο μόνη, ακόμα και αν αυτός περιβάλλεται μόνο από άντρες.

Όταν όμως σκάει ο Superman...

 

 

Πριν λίγους μήνες ωστόσο (13/5), η καλύτερη κατά τους περισσότερους Lois Lane της μεγάλης οθόνης άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 69 ετών. Από τότε πολλές προσπάθησαν να παίξουν την αγαπημένη του «Ανθρώπου Ατσάλι», άλλες με επιτυχία και άλλες όχι.

Στο Ratpack αποτίουμε φόρο τιμής στην αυθεντική δημοσιογράφο της Daily Planet, συγκεντρώσαμε τις 5 ηθοποιούς που έκλεψαν την καρδιά του Superman και στις παρουσιάζουμε.

 

1. Teri Hatcher (Lois & Clark)

Μόνο και μόνο το ότι ο τίτλος της σειράς είχε και το όνομά της μέσα λέει πολλά. Η Teri Hatcher μπορεί να ομόρφυνε στα μάτια μας ως Susan Mayer και Parish Carver στα «Desperate Housewives» και «James Bond: Tomorrow Never Dies» αντίστοιχα, αλλά ήταν το Α και το Ω στη συγκεκριμένη σειρά.

Μας έσπαγε τα νεύρα – όπως πρέπει – σε τέτοιο βαθμό που λυπόμασταν τον γλυκανάλατο Dean Cain (a.k.a. Superman) που περνούσε τα πάνδυνα σε κάθε επεισόδιο. Όχι ότι τον χαλούσε βέβαια.

 

 

 

2. Amy Adams (Man of Steel, BvS: Dawn of Justice, Justice League)

Δεν αποτελεί νέο ότι οι καινούργιες ταινίες Superman με τον Henry Cavill σε πρωταγωνιστικό ρόλο ουσιαστικά έχουν καταστρέψει τον ήρωα.

Για αυτό και εμείς σκεφτήκαμε 5 Έλληνες που θα μπορούσαν να τον ενσαρκώσουν περίφημα.

Στο θέμα μας τώρα.

Αν υπάρχει κάτι που ανέβασε τον Cavill στα μάτια μας, αυτό δεν ήταν η επιστροφή του από το θάνατο στο «Justice League», ούτε και η επική (λέμε τώρα) μάχη του με τον Batman, αλλά η εξαιρετική Amy Adams στο ρόλο της Lois.

Χωρίς πολλά-πολλά, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός μπούκαρε στο διαστημόπλοιό του, έμαθε από την αρχή ποιος κρύβεται πίσω από τον Superman και απεδείχθη μεγαλύτερη αδυναμία του ακόμα και από τον κρυπτονίτη. Ό,τι πιο κοντινό στην Kidder.

 

 

 

3. Erica Durance  (Smallville)

Το «Smallville» ή αλλιώς «Superman τα Χρόνια της Νιότης» όπως το μάθαμε στην Ελλάδα, μας έδειξε πολλά για τη ζωή του Clark Kent. Τα πρώτα του βήματα, τη «φιλία» του με τον Lex Luthor και το ερωτικό τρίγωνο που είχε στήσει με τις Cloe και Lana. Κάπου όμως στον τέταρτο κύκλο έσκασε μύτη και το κορίτσι που όλοι περιμέναμε και τα πάντα μπήκαν σε μια σειρά.

Η super hot Erica Durance ντύθηκε Lois Lane και πλέον ο Clark έπρεπε εκτός του να ανέβει επίπεδο υπερηρωικά, να παίξει σοβαρή μπάλα και εκτός… γηπέδου. Το ντέρμπι για την καρδιά τους ανάμεσα σε Lana και Lois παραήταν δυνατό, αλλά στο τέλος όλοι ξέρουμε ποια κέρδισε.

 

 

 

4. Kate Bosworth (Superman Returns)

Δυστυχώς τίποτα δεν πήγε καλά σε αυτή την ταινία. Θα μπορούσε να ήταν μεγάλο χιτ αλλά η αναπόφευκτη σύγκριση του Brandon Routh με τον Christopher Reeve τα διέλυσε όλα. Όσον αφορά βέβαια τη Lois ούτε και εκεί τα πήγε ιδιαίτερα καλά.

To κορίτσι του Superman πρέπει να είναι δυναμικό, να αναστατώνει τους πάντες για να κάνει το δικό της - ακόμα και τον Άνθρωπο Ατσάλι – αλλά σε αυτό το έργο την έκαναν όλοι γαϊτανάκι. Από τον άντρα της, τον Lex Luthor μέχρι και ο 6 ετών γιος της. Απαπά, μακριά.

 

 

 

5. Μην ξεχνάμε όμως και τη Lana Lang - Kristin Kreuk (Smallville)

Μια και πιάσαμε το «Smallville» δεν γινόταν να μην ασχοληθούμε με τον πρώτο έρωτα του Superman. Διότι κακά τα ψέματα ήταν ο κύριος λόγος για να παρακολουθήσεις τη σειρά από το ξεκίνημα μέχρι να αποχωρήσει στην 8η σεζόν. Ακόμα και αν δεν ήταν γραφτό να καταλήξουν μαζί – ένας Superman στο τέλος πάντα καταλήγει με τη Lois - o πρώτος έρωτας του Clark Kent, η θεά του «Smallville» Kristin Kreuk, έχει πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.

Τόσο που έκανε ακόμα και τους πιο πιστούς φαν του Batman να συμπαθήσουν περισσότερο τον παντοδύναμο ήρωα, καθώς δεν έβλεπαν την ώρα να φύγει από τη μέση η «φιλία» του ζευγαριού και να ξεκινήσει (επιτέλους) το ειδύλλιο.  

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved