5 πράγματα που δεν γνώριζες για τους Walking Dead του Westeros

Τι θέλουν τέλος πάντων αυτοί οι White Walkers;

Είναι ό,τι χειρότερο φανταζόταν ποτέ το Westeros. Και είναι πέρα για πέρα αληθινοί. Και καλά όλα αυτά, αλλά ποιοι είναι τέλος πάντων αυτοί οι τύποι και τι στο καλό θέλουν;

Ανοίξαμε βιβλία, κάναμε συνέντευξη maesters, απειλήσαμε Κόκκινες Ιέρειες και σας παραδίδουμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε γι' αυτούς.

1. Είναι πιο τρομαχτικοί από τα ζόμπι του κινηματογράφου

Το πήραμε χαμπάρι στο Hardhome που έγινε της κακομοίρας. Δεν είναι απλά οι White Walkers που όπου πατούν χορτάρι δεν φυτρώνει. Είναι όλα αυτά τα ζόμπι που τους ακολουθούν και όποιον αρπάξουν τον παίρνουν με το  μέρος τους. Αρκεί μία μικρή νεκρανάσταση από τον  Night’s King και ο στρατός πολλαπλασιάζεται σε χρόνο ρεκόρ. Δεν σε σώζουν  ούτε οι επίστρατοι του Westeros.

2. Οι τύποι έχουν δικό τους θεό

LUb8CtP

Τι νόμιζες; Γενικά αν έχουμε πάρει χαμπάρι κάτι στο Westeros, είναι πως ο κάθε κακομοίρης έχει τον δικό του θεό. Γιατί όχι και οι White Walkers; Ο δικός τους ονομάζεται «Ο Μεγάλος Άλλος» (The Great Other) και ονειρεύεται ένα Wersteros τύπου Ράγκναροκ. Όπου όλα θα γίνουν πάγος και θα ψοφήσουν μέχρι και τα βακτήρια. Το ακόμα πιο περίεργο είναι πως ο μεγάλος αντίπαλος του θεού τους είναι ο R’hllor, ο Άρχοντας του Φωτός, στον οποίο πιστεύει η Μelisandre, ο Beric Dondarion και ο τέως αποτυχημένος στρατηγός Stannis. Αυτοί οι δύο αναμένεται να συγκρουστούν και στη σειρά μέσω των πιστών τους.

3. Αυτός ο Night’s King ήταν bro της Νυχτερινής Φρουράς

nking

Για όσους δεν το γνώριζαν, ο αρχηγός των White Walkers ήταν κάποτε καλό και αφοσιωμένο παιδί του Κάστρου Μπλακ. Μέχρι που γνώρισε μία συγκεκριμένη γυναίκα. Διαβάζουμε τον θρύλο: «Ερωτεύτηκε μια γυναίκα με δέρμα άσπρο σαν το φεγγάρι και μάτια μπλε σαν τ' αστέρια. Την κυνήγησε και την αγάπησε, παρά το γεγονός πως το δέρμα της ήταν κρύο σαν τον πάγο και όταν έμεινε έγκυος, της έδωσε και την ψυχή του». Κρατήστε το τελευταίο γιατί αυτός είναι και ο λόγος που ο Nights King μοιάζει με Χίτλερ βγαλμένο από την κατάψυξη. Ο Night’s King λοιπόν έκανε αντάρτικο. Πήρε μαζί την αγαπημένη του στο Nightfort, ένα από τα κάστρα κοντά στο Τείχος και αφού αυτοανακηρύχθηκε βασιλιάς το κυβέρνησε σαν να είναι δικό του για 13 χρόνια. Νικήθηκε από δύο τυπάδες (τους Bran και Joramund) αλλά φαίνεται πως τους την φύλαγε και εμφανίστηκε ξανά.

4. Γενικά τους αρέσουν τα νότια για διακοπές

 game of thrones got george rr martin white walker GIF

8.000 χρόνια πριν από τον Πόλεμο της Τρίαινας του Βob του Baratheon, οι White Walkers κατέβαιναν και πάλι από τα Βόρεια φέρνοντας μαζί τους την κατάψυξη. Οι τότε κάτοικοι της ηπείρου, οι First Men, τους στρίμωξαν με τα δρακόγυαλα στη Μάχη της Αυγής και τους έστειλαν να κάνουν τον θρυμματισμένο πάγο στα μοχίτο. Όλα καλά τότε. Τώρα τι γίνεται είναι το θέμα.

 

5. Έχουν και δική τους γλώσσα

Night king the door with bran

Δεν τους έχουμε ακούσει να μιλούν μεταξύ τους (ακόμα) αλλά πρέπει να ξέρεις ότι μέχρι και αυτοί έχουν την δική τους καθομιλουμένη. Η γλώσσα των White Walkers ονομάζεται Skroth και στ’ αυτιά ενός κοινού θνητού στο Westeros, ακούγεται σαν να θρυμματίζεις πάγο στο μπλέντερ. Κανείς δεν προσπάθησε ποτέ να την μεταφράσει, γιατί μάλλον δεν επέζησε δίπλα τους.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved