Ο πατέρας έχει πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά της κόρης του

Μία επιστολή από μία συντάκτρια προς τον πατέρα της.

 

Σήμερα είναι η Ημέρα του Πατέρα και σκεφτόμουν πώς θα μπορούσα να γράψω ένα άρθρο που να συνοψίζει και να εκφράζει όλα αυτά τα συναισθήματα στον δικό μου πατέρα. Ξέρετε, η σχέση πατέρα -κόρης λένε πως είναι διαφορετική. Δεν είμαι σίγουρη για αυτό, αλλά οι κώδικες επικοινωνίας μεταξύ μιας κόρης και ενός πατέρας διαφέρουν από έναν γιο σε πατέρα, αλλά αυτό δεν είναι και φυσιολογικό; Το κάθε μέλος σε μία οικογένεια έχει τη δική του θέση, τον δικό του ρόλο και όλοι μαζί δημιουργούν μια ομάδα, είναι οι γονείς και τα παιδιά τους και αυτά τα παιδιά με τη σειρά τους έχουν τη δική τους προσωπικότητα, τουλάχιστον έτσι έμαθα εγώ από τη δική μου οικογένεια.

 

pexels josh willink 11499 2274162

 

Ψάχνει μία κόρη τον πατέρα της σε κάθε άντρα που γνωρίζει;

Ο Φρόιντ είχε συγκεκριμένες θεωρίες επί του θέματος, ωστόσο πιστεύω ότι σίγουρα ψάχνουμε οικεία στοιχεία που να μας θυμίζουν το περιβάλλον από το οποίο προερχόμαστε. Το σημαντικότερο είναι να έχεις «εφοδιαστεί» με όλα εκείνα τα όπλα που θα σε κάνουν να είσαι ετοιμοπόλεμη στη ζωή. Σκέφτηκα ότι θα είχε σημασία να μοιραστώ τρία μαθήματα για τη ζωή που μου έδωσε ο πατέρας μου και τα κρατάω ως φυλαχτό. Κάποιες από εκείνες τις συμβουλές που για εμένα έγιναν φάρος σε δύσκολες στιγμές και με βοήθησαν στις όποιες δυσκολίες βρέθηκαν μπροστά μου.

Πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι

 Ναι, ο μπαμπάς μου πιστεύει πολύ πως πάνω από όλα σημασία έχει η ανθρωπιά και αυτό φρόντισε να μου το μεταδώσει. Όπως μου έλεγε: «Όση ομορφιά, όσα χρήματα, όσα πτυχία και να έχει κάποιος αν δεν ξέρει να σέβεται τους άλλους ανθρώπους, δεν είναι τίποτα». Ναι, για τον μπαμπά μου υπάρχουν κώδικες τιμής θα σέβεσαι και θα σε σέβονται μου έλεγε.

Να έχω τη δική μου άποψη

Το δεύτερο μάθημα που πήρα από τον μπαμπά μου είναι να έχω τη δική μου άποψη, τα δικά μου χρήματα και να είμαι αυτόνομη στη ζωή μου. Μου λέει μέχρι και σήμερα: «Δεν χρωστάς τίποτα σε κανέναν, έχεις τα δικά σου εφόδια θα είσαι για πάντα ασφαλής και δεν θα εξαρτάσαι από κανέναν». Ανεξαρτησία μου έμαθε ο μπαμπάς μου και να δουλεύω για τους στόχους μου.

Η σημασία της οικογένειας

Τρίτο και σημαντικότερο μάθημα: Είμαστε οικογένεια. Ναι, και αυτή είναι η βάση όλων. Είμαστε μαζί ακόμη και αν δεν μένουμε στην ίδια πόλη, είμαστε μαζί στα πολύ δύσκολα και στα ωραία της ζωής. Ο μπαμπάς μου, πιστεύει ότι έχει σημασία να μαζευόμαστε γύρω από το τραπέζι και να τρώμε σπιτικό φαγητό, να συζητάμε για τα προβλήματά μας και όπως μου λέει: «Οικογένεια είμαστε, αν δεν σε στηρίξει ο πατέρας σου, τότε ποιος θα το κάνει;». Και έμαθα έτσι τι σημαίνει να έχεις καλή οικογένεια και πόσο τυχερή είμαι.

Σκεπτόμενη, λοιπόν, μεμονωμένα τη σχέση μου με τον πατέρα μου, θα έλεγα αρχικά ότι είναι μία σχέση προστατευτική. Το βασικό του χαρακτηριστικό είναι ότι είναι ένας προστατευτικός άνθρωπος, που για αυτόν η έννοια της οικογένειας έμπαινε πάνω από όλα, όχι θεωρητικά αλλά πρακτικά. Και αν κάτι θέλω να του πω για την Ημέρα του Πατέρα είναι ότι:

«Χρόνια πολλά μπαμπά μου, δεν θα σου πω ευχαριστώ για όλα αυτή τη φορά γιατί θυμώνεις με αυτό, αλλά είσαι «λιοντάρι» όχι αστεία. Η ζωή είναι άδικη. Συνεχίζουμε. Η μικρή σου».

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved