Eurokinissi Το mindset του Κέντρικ Ναν τον οδήγησε στην κορυφή

Η φωτογραφία από το γυμναστήριο το προηγούμενο βράδυ του τελικού που έγινε viral.

Η εποποιία του Βερολίνου. Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου που πρέπει να γραφτεί μελλοντικά αναφορικά με το Final 4 του 2024. Εκεί που ο Παναθηναϊκός AKTOR του Εργκίν Αταμάν, του Κώστα Σλούκα, του Ματίας Λεσόρ και του Κέντρικ Ναν έραψε το 7ο αστέρι στην πιο βαριά φανέλα της Ευρώπης. Διότι αυτό είναι ο μπασκετικός Παναθηναϊκός: Η μεγαλύτερη ομάδα στην ιστορία της Euroleague. Ανίκητος με 7/7 τελικούς, ένα αδιανόητο ποσοστό που επιβεβαιώνει ότι το “τριφύλλι” διακατέχεται από το πνεύμα νικητή.

Ωστόσο στον αθλητισμό, όπως και στη ζωή, τίποτα δε γίνεται στην τύχη. Κανείς δε σου χαρίζεται και πρέπει να μοχθήσεις για να τα καταφέρεις. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο Κέντρικ Ναν. Ο 28χρονος από το Σικάγο που προσγειώθηκε στην Αθήνα μ’ ένα και μοναδικό στόχο: Να φέρει το 7ο Ευρωπαϊκό στον Παναθηναϊκό AKTOR. Κάτι που όποιος το ξεστόμιζε τον περασμένο Οκτώβριο, θα του έβαζαν το λευκό πουκάμισο με τα μανίκια δεμένα στην πλάτη. Αλλά εκεί που τελειώνει η λογική, ξεκινάει ο Παναθηναϊκός.

 

 

Εδώ και λίγα 24ώρα το “τριφύλλι” βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης και πατάει γκάζι για να γράψει ιστορία: Να ράψει το 8ο, το 9ο και το 10ο. Αν υπάρχει μία ομάδα που μπορεί να το κάνει αυτό, τότε φοράει πράσινα. Πώς θα γίνει αυτό; Με πλάνο και σκληρή δουλειά. Με το να χυθούν τόνοι ιδρώτας, όπως ακριβώς κάνει ο Κέντρικ Ναν

Η Αθήνα γκρέμισε τα τείχη για τους Πρωταθλητές Ευρώπης

Αυτό το “δαιμονοζόμπι” που τρομοκρατεί τις αντίπαλες άμυνες είναι ένα πρότυπο που όλοι μας πρέπει να αντιγράψουμε. Δε σταματάει να δουλεύει και να βελτιώνεται. Το προηγούμενο βράδυ πριν το μεγάλο τελικό, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες ήταν στο βραδινό γεύμα, ο Κέντρικ βρέθηκε στο γυμναστήριο μαζί με τον Ματίας Λεσόρ. Ένας επαγγελματίας που σέβεται το σώμα του και είναι τελειομανής. Θα μπορούσε να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί. Αποφάσισε πως η επιτυχία περνάει μέσα από τη δουλειά και αυτό είναι το σωστό mindset. Θα το συναντήσεις σε κάθε μεγάλο αθλητή. Ο Μπάιρον Σκοτ όταν προσγειώθηκε στην Ελλάδα για χάρη του Παναθηναϊκού, το πρώτο πράγμα που ρώτησε στο αεροδρόμιο είναι το πού θα μπορεί να κάνει βάρη.

Ο Kobe Bryant ήταν εκείνος που πίστευε στη δουλειά και όχι μόνο στο ταλέντο. Έδειξε τον δρόμο στους LeBron James, Antony και Wade, όπως μάθαμε μέσω του ντοκιμαντέρ «The Redeem Team». «Γυρίζαμε ένα βράδυ από έξοδο τα ξημερώματα και συναντήσαμε τον Kobe στο  ασανσέρ. Εμείς ήμασταν έτοιμοι για ύπνο, εκείνος με αθλητικά στις 5:30 για βάρη στο γυμναστήριο» θα πει ένας εκ των αστέρων του «χρυσού» ντραφτ του 2003. «Κοιταζόμασταν, λέγαμε τι φάση ο τύπος. Από την επόμενη μέρα όμως πήγαμε μαζί του για γυμναστική το πρωί και σταδιακά το βάλαμε στο πρόγραμμα και γενικότερα στη ζωή μας».

Αυτό το mindset είναι κάτι που αν το βάλεις στη ζωή σου, θα σε βελτιώσει κατακόρυφα. Θα σε κάνει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του σε όλα τα επίπεδα: Από το προσωπικό μέχρι το επαγγελματικό. Ανεξαρτήτως αν μπιστάς μία πορτοκαλί μπάλα.

 

GOpcANOXwAA0XEh

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved