Assosiated Press Μπορείτε να υποδυθείτε τον κατάδικο κύριε Trejo;

Μα να ρωτήσουν τον Danny Trejo αν μπορεί να παίξει τον κακοποιό; 

Δεν αποτελεί υπερβολή ότι το πρόσωπο του Danny Trejo είναι κομμένο και ραμμένο -στην κυριολεξία- για κακοποιητικούς χαρακτήρες σε ταινίες ή σειρές. Βέβαια, το καλύτερο από όλα είναι ότι πίσω από τους μπρουτάλ και με μάστερ εγκληματία ρόλους που έχει υποδυθεί είναι πως δεν ήταν προϊόν υποκριτικής μόνο, ο τύπος ξέρει να παίζει τον κακό γιατί πολύ απλά ήταν ο ίδιος εγκληματίας μέχρι να μπει στον ίσιο δρόμο.

O Machete της καρδιάς μας, μίλησε στο «Finding Your Roots» για το πώς από σπόντα κατάφερε να μπει στην κινηματογραφική βιομηχανία και έκτοτε να στρώσει για τα καλά τη ζωή του.

 

 

Για την ιστορία, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, ο τύπος που λατρέψαμε για την ασχήμια του, πέρασε πάνω από 10 χρόνια μπαινοβγαίνοντας στη φυλακή για ένοπλες ληστείες και αδικήματα, που σχετίζονται με ναρκωτικά, και από τη στιγμή που γλίτωσε τη θανατική ποινή, όπως ήταν σχεδιασμένο, θα έκοβε τις καταχρήσεις και θα ορκιζόταν στο Θεό προκειμένου να κάνει μια νέα αρχή.

H «εμπειρία» του σε αυτό το κομμάτι τον οδήγησε στο να πιάσει δουλειά ως σύμβουλος κατά των ναρκωτικών, ένα επάγγελμα που παραδόξως τον έφερε ένα βήμα πιο κοντά στο σινεμά. Αφενός γιατί είχε το background, αφετέρου γιατί ήταν στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή.

Tότε που o Danny Trejo υπνωτίστηκε στη φυλακή από τον Charles Manson

«Μπορείς να υποδυθείς τον κατάδικο;»

Είχαμε 1984 όταν ένας εκ των πελατών του Danny Trejo -ηθοποιός στο επάγγελμα- του ζήτησε να είναι μαζί στο σετ για να τον συμβουλεύει να μην ξεφύγει. Τελικώς, ο Trejo πήγε ως σύμβουλος, έφυγε όμως με ρόλο.

«Ήμουν στα παρασκήνια και με ρωτάει ένας “φίλε μου, σε ενδιαφέρει να συμμετέχεις στην ταινία; Μπορείς να παίξεις τον κομπάρσο;”. Εκείνη την εποχή βέβαια δεν ήμουν σίγουρος καν τι θα πει κομπάρσος» είπε ο Trejo, αλλά το απίθανο δεν είναι ότι του πρότειναν τον ρόλο, αλλά τι ρόλος ήταν αυτός.

 

AP101021130139

 

Η ερώτηση που θα εύχονταν όλοι όσοι αναζητούν ένα καλύτερο αύριο ήρθε εκείνη τη στιγμή μπροστά στον Trejo. Μόνο που θα ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να τη φέρει εις πέρας, καλύτερα από κάθε άλλον:

«Θα μπορείς να υποδυθείς τον κατάδικο;» ρώτησε ο άνθρωπος τον πλέον αρμόδιο για αυτή τη συνθήκη.

«Του απάντησα “Είμαι επαγγελματίας”» θυμάται από την πρώτη του εμπειρία στο σετ, αλλά είναι αρκετά αμφίβολο αν ο άνθρωπος που του έδινε εκείνη τη στιγμή τον ρόλο καταλάβαινε ότι του είχε απαντήσει πως είναι «επαγγελματίας κατάδικος». Λίγο αργότερα βέβαια το κατάλαβε για τα καλά, όταν έβγαλε την μπλούζα του για να φορέσει ρούχα της παραγωγής και ξεπρόβαλε το τεράστιο τατουάζ συμμορίας που είχε στο στήθος του.

 

 

«Ακόμα ευγνωμονώ τον Θεό για εκείνη τη στιγμή. Αυτή μου άλλαξε τα πάντα» θα πει o 80χρονος από σήμερα κινηματογραφικός «κακοποιός».

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved