Assosiated Press O Michael J. Fox συνεχίζει να αψηφά την νόσο Πάρκινσον

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Νόσου του Πάρκινσον κοιτάζουμε με θαυμασμό τον άνθρωπο που συνεχίζει να αψηφά την νόσο του.

Είχαμε 1998, όταν ο αγαπημένος μας Marty McFLy του Επιστροφή στο Μέλλον παραδέχτηκε δημόσια ότι υποφέρει από την νόσο του Πάρκινσον, δηλώνοντας μάλιστα ότι είχε διαγνωστεί από το 1991 με τα πρώτα του συμπτώματα  της ανίατης εκφυλιστικής διαταραχής του κεντρικού νευρικού συστήματος του.

 

 

Μάλιστα, o 62χρονος πλέον Michael J. Fox, το 2020 δήλωσε επίσημα ότι αποσύρεται από την υποκριτική καθώς είχε φτάσει σε σημείο που η νόσος επηρέαζε την μνήμη του, μην επιτρέποντάς του θυμάται ακόμα και τα λόγια του.

Ο Doc δεν ξέχασε ποτέ του τον Marty

Ήταν μια σκηνή στο Once Upon a Time in… Hollywood του Quentin Tarantino, που του έδειξε ότι είναι η ώρα να αποχωρήσει από την υποκριτική, όπως θα δήλωνε στο Empire Magazine:

«Είναι μια σκηνή όπου ο χαρακτήρας του Leonardo Di Caprio δυσκολεύεται να θυμηθεί τα λόγια του, ύστερα πάει στο καμαρίνι του, ουρλιάζει στον εαυτό του κοιτάζοντας στον καθρέπτη. Δυστυχώς είχα μια τέτοια στιγμή στη ζωή μου και ήταν σαν σημάδι».

 

 

Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα για τον Michael J. Fox

Ποιος είπε όμως ότι ο Fox σκοπεύει να αφήσει το Πάρκινσον να τον εμποδίσει να κάνει αυτό που θέλει; Άλλωστε ο μεγάλος στόχος της ζωής του έχει ήδη επιτευχθεί.

«Ο μεγαλύτερος στόχος μου ήταν πρώτα να μπορέσω να μεγαλώσω την οικογένειά μου. Έχουμε με την γυναίκα μου [σ.σ. Tracy Jo Pollan Fox] 4 υπέροχα παιδιά και αυτό είναι κάτι το μοναδικό» είχε δηλώσει στο Entertainment Tonight, ωστόσο παραδέχτηκε πως δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει εντελώς την υποκριτική. Όπως και το να αφήσει το Πάρκινσον να τον κερδίσει.

 «Αν προκύψει κάτι ενδιαφέρον, στο οποίο θα μπορούσα πραγματικά να αποδώσω εννοείται ότι θέλω να συμμετέχω» δήλωσε πριν λίγες μέρες και ειλικρινά θαυμάζουμε την ενέργεια και την πίστη του ότι θα τα καταφέρει. Ακόμα και τελικά αν δεν τα καταφέρει, είναι βέβαιο ότι ο Michael J. Fox δεν είναι πια μια φιγούρα των 80’s και 90’s στο Χόλιγουντ. Είναι ένας άντρας μαχητής, παράδειγμα για όλους.

Άλλωστε ήταν από τους πρώτους που μίλησε ανοιχτά για το πρόβλημά του, δίνοντας κουράγιο και περισσότερη ενέργεια σε πολλούς ακόμα που υποφέρουν από τη νόσο του Πάρκινσον.

«Είμαι περήφανος που μπόρεσα να μιλήσω για αυτό, κάνοντας τους ανθρώπους να το δουν με μεγαλύτερη ευαισθησία».

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved