Ο Feyd-Rautha του Austin Butler άξιζε παραπάνω χρόνο από τον Dennis Villenueve

Για να γίνει ο μεγάλος κακός του Dune Part 2 δεν χρειάστηκε μόνο ένα ξύρισμα του κεφαλιού. Πέρασε πολλά για να το πετύχει.

Ίσως να μην το θυμάστε, ωστόσο, ο Austin Butler συστήθηκε για τα καλά στον κόσμο του Hollywood ως βασικό μέλος της αιρέσεως του Charles Manson στο Once Upon a Time in Hollywood, Tex Watson. Ενδεχομένως να είχες τα μάτια σου στραμμένα στον Cliff Booth του Brad Pitt και να μην του έδωσες την πρέπουσα σημασία, ωστόσο, κάτι είχε εκείνος ο κακός δολοφόνος στο μάτι του, κάτι που σε έπειθε ότι είναι από τους ηθοποιούς εκείνους οι οποίοι μπορούν να υποδυθούν τον villain και να κλέψουν την παράσταση.

 

 

Και αφού μας έκανε να το ξεχάσουμε αυτό στο Elvis, ήρθε το Dune Part 2 για να μας υπενθυμίσει το πόσο μεγάλο χάρισμα έχει στο να κλέβει την παράσταση ως main antagonist. Και όσο να ‘ναι, μπροστά στον αβανταδόρικο ρόλο του Paul Atreidis (Timothee Chalamet) είχε μεγάλο βάρος απαιτήσεων να σηκώσει.

O Austin Butler είχε μεγαλώσει το hype του Dune Part 2 πολύ πριν κυκλοφορήσει η ταινία.

Ο Feyd-Rautha που κέρδισε το κοινό

Το παρουσιαστικό του ανιψιού Harkonnen ήταν από κάθε άποψη τρομακτικό, σαν τα μανιακά πλάσματα που έτρεχαν να σε σφάξουν στο I Am Legend ένα πράγμα, αλλά πολύ πιο σκοτεινό και με βαθύ σκοπό. Σε όλα αυτά προσθέστε ότι από πίσω βρισκόταν η υποκριτική ιδιοφυΐα του Austin Butler, και έχετε το τελικό αποτέλεσμα.

Ένα αποτέλεσμα που μας γέμιζε με δέος σε κάθε του εμφάνιση στην οθόνη, κάθε του σκηνή προκαλούσε ένα γούρλωμα των ματιών και μια μεγάλη σύγχυση για το απρόβλεπτο που πάντα ακολουθούσε, έχοντας ως μεγάλο προσόν την τρέλα. Λέμε ότι κάποια άτομα καλό είναι να μην έχουν θέσεις εξουσίας λόγω επικινδυνότητας, και αυτό ακριβώς ήταν ο Feyd-Rautha του Austin Butler.

Για αυτό, αν έχουμε ένα παράπονο από τον Dennis Villenueve όσον αφορά την ταινία, είναι ότι τον εμφάνισε για πολύ λίγο στην ιστορία. Τουλάχιστον όχι τόσο όσο είχαμε να ανάγκη να νιώσουμε αυτή την ανατριχίλα και την παρουσία του στην μεγάλη οθόνη.

 

 

Ίσως αυτό να ήταν το κατάλληλο τρικ -δηλαδή ο περιορισμένος χρόνος του- για να τον εκτιμήσουμε ακόμα καλύτερα και να τον θεωρούμε από εδώ και στο εξής έναν εκ των κορυφαίων villain που είδαμε ποτέ σε ταινία.

«Ακόμα και όταν το cast ήταν σε κατάσταση λιποθυμίας» θυμήθηκε ο Villenueve για τις δύσκολες συνθήκες των γυρισμάτων στην έρημο, «… o Butler δεν έλεγε να σταματήσει. Ακόμα και στις σκηνές που δεν συμμετείχε ήθελε να είναι πίσω από την κάμερα και να μελετάει τους υπόλοιπους. Το διασκέδαζε πραγματικά» κατέληξε ο σκηνοθέτης του Dune.

Πώς μεταμορφώθηκε στο λευκό τέρας ο Austin Butler;

Πέρα από το 100% ξύρισμά του, ο Butler έπρεπε να πάρει περίπου 12 κιλά μυϊκής μάζας για να πείσει ως τέρας-πολεμιστής και προκειμένου να το πετύχει, άρχισε να δουλεύει με έναν πρώην Navy Seal και νυν γυμναστή των μεταμορφώσεων celebrities, Duffy Gaver.

 

 

«Ήταν αδίστακτος» είπε ο Gaver. «Δεν είναι εύκολο να είσαι τόσο dedicated σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Δούλεψα πολύ σε προσωπικό επίπεδο με τον Austin και ο τύπος πίεζε τον εαυτό του στα όριά του. Ήθελε να πάρει μυϊκή μάζα την ώρα που δεν έπρεπε να χάσει την γράμμωσή του, ενώ ταυτόχρονα να προπονείται σε συνθήκες μάχης. Μόνο ένας άνθρωπος με στόχο θα μπορούσε να το κάνει αυτό».

Ο Gaver είπε ότι μεταξύ άλλων ότι ο Austin Butler δεν θέλει να λέει δημόσια πράγματα για την δουλειά του, αρκέστηκε ωστόσο να ομολογήσει τις ασκήσεις στις οποίες έδωσε μεγαλύτερη βάση για την τελική μεταμόρφωσή του σε Harkonnen.

Το ημερήσιο πρόγραμμά του

Ζέσταμα με χαλαρό 10λεπτο τζόκινγκ
Πάγκο, κανονικό και επικλινή
Άρσεις Θανάτου
Squat
Κάμψεις δικεφάλων με αλτήρες
Κοιλιακούς

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved