The Crow: Θα μπορέσει το νέο Κοράκι να ξεπεράσει τον Brandon Lee;

Εμείς πάντως έχουμε κάθε λόγο να το θέλουμε.

Έχουμε πει αν μη τι άλλο πως ο κινηματογράφος της δεκαετίας του ’90, ήταν ένας πολύ σκοτεινός και ατμοσφαιρικός κινηματογράφος. Ιστορικά, συμβολίζει την εποχή που οι παραγωγοί αφού είχαν πήξει με τις macho ταινίες δράσης και το μόνιμο αντικείμενο που ήταν ο Ψυχρός Πόλεμος, θέλησαν να εμβαθύνουν σε νέα στοιχεία του χαρακτήρα όσον αφορά τη δεκαετία του ’90.

Γιατί τι είχε η δεκαετία του ’90; Σκοτάδι. Πολλά adult graphic novels, σεξ χωρίς λογοκρισία, καπνό και μπόλικη goth και industrial διάθεση. Ειδικά στις αρχές της δεκαετίας όπου το κίνημα της grunge άρχισε να φαίνεται στην καθημερινότητα της Generation X, οι πιτσιρικάδες ήθελαν να ξεφύγουν από την εποχή του Rocky, του Conan, των Ghostbusters και του Top Gun και να δουν κάτι καινούργιο.

 

 

Η άφιξη του Eric Draven ως Crow, ήταν ίσως από τα κομβικά σημεία όσον αφορά τα 90s, μαζί με άλλους ήρωες όπως ήταν ο John Constantine και ο Μορφέας, πολύ πριν δούμε την τηλεοπτική του μορφή. Ο Brandon Lee ενσάρκωσε ίσως, τον μοναδικά αληθινό  goth ήρωα που ήταν κάτι ανάμεσα σε Odin και Θάνατο. Και πέτυχε αυτή η συνταγή γιατί ήταν κομμένη και ραμμένη πάνω σε αυτή τη δεκαετία, ακριβώς όπως θα έπρεπε να γίνεται. Μακριά μαλλιά, μακριά παλτά, μακριά όπλα. Δερμάτινα, μακιγιάζ, piercings και μπόλικη ηρωίνη, όλα κάνουν το πέρασμά τους από τον κόσμο του Eric Draven που έληξε τόσο άδικα για τον Brandon Lee αλλά όχι άδοξα.

 

 

Τώρα, στο πρώτο remake της ταινίας το οποίο μάλιστα ακουγόταν από το 2010, το Κοράκι έχει πολύ συγκεκριμένη αποστολή. Να φέρει τη νέα γενιά σε αυτόν τον κόσμο που αγαπήσαμε και εμείς από το πρώτο graphic novel. Η επιλογή του Bill Skargård είναι εξαιρετική για πολλούς λόγους. Αρχικά πρόκειται για έναν ηθοποιό που γνωρίζει το κοινό λόγω του ‘‘Ιt’’ και κυρίως οι πιτσιρικάδες. Έκανε και ένα ακόμη πέρασμα από το τελευταίο John Wick για να μπορέσει να  ταιριάξει ακόμη περισσότερο στο pop culture και τώρα ετοιμάζεται να χτίσει τον μύθο του Eric Draven από την αρχή.  Η πρώτη όψη του, φαντάζει ναι μεν μοντέρνα αλλά εξαιρετική για την δεκαετία μας.

 

 

Το Κοράκι ωστόσο ξεχώριζε όχι μόνο για τη δράση του, αλλά και για μία σειρά από άλλους λόγους. Το μακιγιάζ, τους καλογραμμένους κακούς του. Τη μουσική του. Αυτά και άλλα τόσα πρέπει να φτιάξει το νέο Κοράκι για να μπορέσει να κερδίσει το κοινό. Δεν χρειάζεται άλλωστε να προσπαθήσει να μιμηθεί τις εποχές του Brandon Lee, αλλά αντιθέτως, να προσπαθήσει να φτιάξει κάτι ολόδικό του. Και να πούμε και κάτι; Αν η πρώτη ταινία είναι καλή και τίμια, γιατί να μην έρθει μία τριλογία με εξαιρετική κορύφωση; Ο Bill Skarsgård δεν είναι χθεσινός και το Κοράκι έχει τόσο πλούσιο υλικό που δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς για το τι θα δείξει, αλλά τον τρόπο με τον οποίο θα το κάνει.

Καλή σου επιτυχία Bill. Γύρνα από τους νεκρούς και πάρε την εκδίκησή σου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved