Assosiated Press O Patrick Mahomes μπορεί να ονειρεύεται το legacy του Tom Brady

Έχει και το NFL το δικό του Jordan-LeBron στην μάχη για τον GOAT.

Μοιάζει περίεργο να συζητάμε στην Ελλάδα τόσο έντονα για NFL, ωστόσο, δεν αποτελεί νέο ότι στη χώρα μας υπάρχει φανατική κοινότητα που απολαμβάνει το American Football, ξενυχτώντας για χάρη των quarterbacks, των τρομακτικά πολύπλοκων τακτικών και τις συγκρούσεις μεταξύ των θεριών που ζυγίζουν τουλάχιστον 150 κιλά αλλά τρέχουν πιο γρήγορα και από σπρίντερ.

Έχουμε και τον Καρλάφτη, μην ξεχνιόμαστε.

Με το Super Bowl 58 να περνάει στην ιστορία, οι Kansas City Chiefs κατέκτησαν το δεύτερο σερί τρόπαιο και το τρίτο την τελευταία πενταετία, έχοντας στις τάξεις της τον πολυτάλαντο Patrick Mahomes, το Golden Boy που κατά πολλούς έχει αναλάβει ήδη τον θρόνο του απλησίαστου Tom Brady. Μετά και την τελευταία κατάκτηση, όμως, έχουμε «Game On» μεταξύ των δύο και σε έναν άλλον τομέα. Εκείνον του GOAT.

 

 

Ιεροσυλία; Για την ώρα σίγουρα

Οι υπέρμαχοι του Brady μάλιστα, πριν το Super Bowl 58 και τον αγώνα Kansas City Chiefs – San Francisco 49ers, είχαν την δικλείδα ασφαλείας ότι μέχρι τα 28 του χρόνια, ο Tom Brady είχε κατακτήσει τρία πρωταθλήματα έναντι δύο του Mahomes, ωστόσο, από τα ξημερώματα της 12ης Φεβρουαρίου αυτό το «μαξιλαράκι» βρίσκεται εκτός συζήτησης. Στα 28 του, o Mahomes έχει φτάσει σε τίτλους τον GOAT αλλά ακόμα και έτσι απέχει πολύ από τους εφτά συνολικά του ιερού τέρατος του δημοφιλέστερου αθλήματος στις ΗΠΑ.

Στο φετινό Super Bowl είδαμε και το trailer του Deadpool 3.

Για τον Mr. Μισό Δισεκατομμύριο για δέκα χρόνια – τόσο είναι το συμβόλαιο που υπέγραψε το Golden Boy - η σύγκριση με τον Brady δεν είναι κάτι που τον απασχολεί. «Ο στόχος σου είναι να γίνεσαι η καλύτερη πτυχή του εαυτού σου. Είμαι πολύ τυχερός που περιτριγυρίζομαι από εξαιρετικούς παίκτες για αυτό και η επιτυχία μου είναι και δική τους» δήλωσε πριν τον τελικό κόντρα στους 49ers, ωστόσο, όταν ρωτήθηκε αν θα μπει σε συζήτηση για τον GOAT σε περίπτωση κατάκτησης, εκείνος αρκέστηκε απλώς να πει διπλωματικά «αυτή την ερώτηση θα μπορώ να την απαντήσω σε 15 χρόνια από τώρα. Έχω ακόμα δρόμο μέχρι να κατακτήσω 7 πρωταθλήματα».

 

AP21038815567553

 

Ο Mahomes, ωστόσο, δεν χρειάζεται να πει κάτι για τον εαυτό του, μιλάνε οι συμπαίκτες του για τον ίδιο. Όταν ο teammate του, Travis Kelce, δεν φιλάει δημοσίως την σύντροφό του, Taylor Swift, αποθεώνει με κάθε ευκαιρία τον ηγέτη του: 

«Είναι ο λόγος που κάθε φορά επιστρέφουμε καλύτεροι. Μεταδίδει αυτοπεποίθηση και όραμα σε όλους, και αυτό είναι μοναδικό. Είναι μοναδικός στο είδος του»

 

 

Για την ώρα είναι νωρίς να μιλήσουμε για συγκρίσεις ανάμεσα στον Brady και τον Mahomes, παρόλα αυτά, το Golden Boy έχει καταφέρει με τις εμφανίσεις και το όραμά του μέσα στο παιχνίδι να δημιουργήσει ο ίδιος τις προσδοκίες για ένα beef, ανάλογο με εκείνο των Michael Jordan και LeBron James.

Εάν ο Mahomes και οι Kansas City Chiefs πετύχουν ανάλογα κατορθώματα με εκείνα του Brady και των New England Patriots την περίοδο 2005-2013, η συζήτηση που θα κάνουμε θα είναι εντελώς διαφορετική. 

Ο φετινός τίτλος ήταν του Mahomes.

Για την ώρα, πάντως, μας αρέσει η ταπεινότητα του Mahomes και η διάθεσή του να βάζει «μικρούς» και βραχυπρόθεσμους στόχους, χωρίς να αυτοανακηρύσσεται ως κάποιος σπουδαίος ή εκλεκτός.

«Το να μπορείς να κατακτήσεις δύο τίτλους σερί είναι πραγματικά μοναδικό και ήταν το μόνο που μας ενδιέφερε» ήταν τα λόγια του Mahomes. Όταν έρθει η ώρα για κάτι ανώτερο, είναι βέβαιο ότι θα μιλήσει με ανάλογη ταπεινότητα και σεβασμό.

Όταν θα φτάσει εκείνη η στιγμή, τότε οι παρακάτω φωτογραφίες μεταξύ Tom Brady και Patrick Mahomes θα παίξουν πολύ. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved