Cosmote TV Το φως και το σκότος απέχουν μονάχα «17 Κλωστές» μεταξύ τους

Είδαμε τα 2 πρώτα επεισόδια της νέας σειράς του Σωτήρη Τσαφούλια και νιώσαμε τη ανατριχίλα να μας διαπερνά.

Δεν είναι όλες οι ιστορίες πλασμένες να έχουν happy end, ούτε και να έχουν ως κεντρικό πρόσωπο ένα πρόσωπο-πρότυπο που να θέλει κανείς να ταυτιστεί. Όσον αφορά την νέα σειρά της Cosmote TV, 17 Κλωστές σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια, ενδεχομένως ο πρωταγωνιστής, Αντώνης Γερακίτης ή Καστελάνης (Πάνος Βλάχος) βάσει εξέλιξης της ιστορίας από το βιβλίο του Πάνου Δημάκου, να μην είναι αυτός που θέλει κανείς να ταυτιστεί, αποτελεί όμως έναν χαρακτήρα που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένας από μας. Το γεγονός δε, ότι βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, είναι αυτό που το κάνει ακόμα πιο ανατριχιαστικό και επίκαιρο, ασχέτως αν έχουν περάσει πάνω από 100 χρόνια.

Διότι ο Καστελάνης δεν είναι ένας τύπος που, τουλάχιστον στα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς, παρουσιάζεται ως προσωπικότητα με δολοφονικές τάσεις ή κάποιο στοιχείο που να παραπέμπει σε μακελάρη της εποχής, αλλά ένα πλάσμα «με τις πιο αγνές προθέσεις» όπως δήλωσε ο Σωτήρης Τσαφούλιας. Κάτι που από μόνο του σου δημιουργεί έναν υπέρμετρο προβληματισμό για το πώς γίνεται μια τόσο ήρεμη και αθώα ψυχή, να περάσει στην σκοτεινή πλευρά και την παράνοια.

 

 

Για όποιον δεν γνωρίζει το story, το 17 Κλωστές αφηγείται μια ιστορία μέσα στην αδικία και το πώς ο φθόνος των άλλων μπορεί από το τίποτα να γεννήσει ένα «τέρας». Στα μάτια μας, η σειρά εποχής -πραγματεύεται την καθημερινότητα στο νησί των Κυθήρων το 1909- φέρνει κάτι από το «Τζόκερ» με τον Χοακίν Φίνιξ, όσον αφορά την λεπτή κλωστή που χωρίζει την παράνοια με την λογική.

Και το παράδοξο είναι ότι έχοντας δει το μεγαλύτερο μέρος των δύο πρώτων επεισοδίων, θα πιστεύει κανείς ότι πρόκειται για μια μίνι σειρά εποχής, με επίκεντρο το ρομάντζο και την προσπάθεια ενός νέου ανθρώπου να ξεχωρίσει. Βέβαια, το σκηνοθετικό σκότος που σταδιακά εμφανίζει ο Τσαφούλιας, κάνει ακόμα και τον απονήρευτο θεατή να «μυρίζεται» ότι έρχεται μια μεγάλη ανατροπή. 

Αυτό είναι το επόμενο πρότζεκτ που θέλουμε να αναλάβει ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

Στην περίπτωση της ιστορίας, ο φιλήσυχος τσαγκάρης, Αντώνης Γερακίτης, γνωστός ως Καστελάνης, είναι ένας νέος που όλοι στο χωριό συμπαθούν ενώ ετοιμάζεται να φτιάξει μια ζωή με την αγαπημένη του, Άννα, έχοντας στο πλευρό και τους γονείς του. Μέσα σε μια στιγμή, όμως, ο ζήλος ενός γείτονα τον τοποθετεί στο περιθώριο, οι συκοφαντίες για ένα έγκλημα που δεν έκανε θα τον οδηγήσουν στην κατακραυγή της τοπικής κοινωνίας και από εκεί στην αναζήτηση μιας νέας ζωής σε έναν άλλο τόπο, και συγκεκριμένα στον Πειραιά. Και εκεί, την ώρα που βρίσκει τα πατήματά του, πέφτει ξανά θύμα της άγνοιας και του φθόνου με αποτέλεσμα αυτή τη φορά να οδηγηθεί στη φυλακή.

 

COSMOTE TV 17 Klostes 6

 

Πίσω όμως από τα κάγκελα δεν του έχει μείνει τίποτα άλλο, παρά η πίκρα για τη ζωή που δεν κατάφερε να ζήσει αλλά και η οργή που όλο και φουντώνει με το πέρασμα των ημερών. Η αποφυλάκισή του, θα τον οδηγήσει πίσω στα Κύθηρα, με τη διαφορά ότι δεν θα επιστρέψει ως ένας αγνός νέος με φιλοδοξίες. Η κατεστραμμένη ψυχή του εσωστρεφούς Αντώνη Καστελάνη δεν έχει στόχο μια νέα αρχή, αλλά το ξέσπασμα. Και αυτό είναι που θα οδηγήσει στην μεγαλύτερη μαζική δολοφονία που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα.

«Δεν έχουμε σκοπό να δικαιώσουμε την πράξη (του Καστελάνη) αλλά πραγματευόμαστε για το τι είναι αυτό που τον οδήγησε σε αυτό. Ουσιαστικά δεν είναι μια σειρά για τον Καστελάνη αλλά για όλους τους ανθρώπους που τον δημιούργησαν» τόνισε ο Σωτήρης Τσαφούλιας, προετοιμάζοντάς μας κατάλληλα για το μεγάλο turn of events που ακολουθεί με το φινάλε του δευτέρου επεισοδίου.

Δηλαδή όλα εκείνα που θα συντελέσουν στο να αλλάξει η ζωή ενός ανθρώπου με καλές προθέσεις και θα οδηγήσουν στο οριστικό κόψιμο 17 Κλωστών Ζωής. 

 

 

Λίγα λόγια για τη σειρά «17 Κλωστές»

Η σειρά 6 επεισοδίων, σε σενάριο Μιρέλλας Παπαοικονόμου – Κάτιας Κισσονέργη και σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 23:00 αποκλειστικά στο COSMOTE CINEMA 1HD. Αμέσως μετά την προβολή του στο κανάλι, κάθε νέο επεισόδιο της σειράς θα είναι διαθέσιμο on demand, σε 4Κ ανάλυση.

Οι «17 Κλωστές» που βασίζονται στο ομώνυμο βιβλίο του Πάνου Δημάκη, είναι μια παραγωγή της COSMOTE TV, ενώ η εκτέλεση παραγωγής γίνεται από την «Tanweer Productions».

Συντελεστές

Παραγωγή: COSMOTE TV. Εκτέλεση Παραγωγής: Tanweer Productions. Σενάριο: Μιρέλλα Παπαοικονόμου, Κάτια Κισσονέργη. Σκηνοθεσία: Σωτήρης Τσαφούλιας. Παραγωγοί: Διονύσης Σαμιώτης, Ναταλύ Δούκα. Executive Producers: Δημήτρης Μιχαλάκης, Φαίη Τσιτσιπή. Production Designer: Μιχάλης Σαμιώτης. Διευθυντής Φωτογραφίας: Claudio Bolivar. Μουσική: Μίνως Μάτσας. Ηχοληψία: Πάνος Παπαδημητρίου. Μοντάζ: Γιώργος Γεωργόπουλος. Ενδυματολόγος: Βασιλική Σύρμα. Hair Stylist: Έλενα Παρασκευά. Make-up Artist: Κατερίνα Βαρθαλίτου. Casting: Σταύρος Ράπτης – Fin Casting.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved