«Οι φίλοι δεν τρώνε τις πατάτες των φίλων τους»

Μερικές σταράτες κουβέντες για εκείνους που βάζουν χέρι στο φαγητό των άλλων.

Έχουμε μάθει από παιδιά να μοιραζόμαστε τα πράγματα με τους φίλους μας. Από τότε που παίζαμε με τα παιχνίδια, από τότε που παίζαμε ποδόσφαιρο, από τότε που ξεκινήσαμε τέλος πάντων να κάνουμε παρέες. Είναι ωραίο πράγμα το να μοιράζεσαι, αλλά ας είμαστε και ειλικρινείς. Δεν μπορείς να μοιραστείς τα πάντα υπό όλες τις συνθήκες.

Μεγαλώνοντας μάλιστα, αντιλαμβάνεσαι πως είναι οι καθαρές κουβέντες που κάνουν την διαφορά στις παρέες. Στην περίπτωση του ντελίβερι, που πλέον έχουμε μεγαλώσει, ξέρουμε όλοι τι θέλουμε σωστά; Όχι. Υπάρχουν κάποιοι που συνεχίζουν και αντιστέκονται σε αυτό, σαν το γαλατικό χωριό του Αστερίξ. Γιατί όλες οι παρέες, ή τουλάχιστον σχεδόν όλες, έχουν ένα φίλο που δεν θέλει να παραγγείλει κάτι συγκεκριμένο, αλλά τσιμπάει από τους τριγύρω.


Διάβασε επίσης: Ποιο είναι το μυστικό για τέλειες τηγανητές πατάτες 

 

Εν τω μεταξύ δεν είναι οικονομικό το θέμα. Ίσα ίσα, οι φίλοι που έχουν δυσκολίες είναι πολύ πιο τίμιοι σε αυτό. Το πρόβλημα είναι με τους άλλους. Εκείνους που δεν θέλουν να φάνε, αλλά όταν τους λες από ευγένεια «πάρε ένα κομμάτι πίτσα», παίρνουν τέσσερα. Την μισή δηλαδή. Ή εκείνους που τους λες «θέλεις ένα καλαμάκι;» και λένε ναι και το αρπάζουν και το έχουν καταβροχθίσει σαν να έχουν να φάνε πέντε χρόνια. Όμως το χειρότερο, είναι με τις πατάτες. Και υπάρχει λόγος που είναι το χειρότερο.

Στο μυαλό τους, είναι πιο ύπουλο απ’ ότι πιστεύουμε, αλλά ας το πάρουμε από την αρχή. Αρχικά δεν θέλει κανείς τους πατάτες. Λένε είτε απλά «όχι» ή κάτι βαρύγδουπες ατάκες του στυλ «όχι ρε, είσαι τρελός, εγώ προσέχω» και πολλά άλλα τέτοια. Όταν έρχονται όμως αυτές, είναι οι πρώτοι που θα βάλουν χέρι. Και το κάνουν και επιδέξια γιατί σου λένε κανείς δεν θα προσέξει δύο-τρεις πατάτες που θα λείψουν από μία μερίδα. Και κάπως έτσι εξαφανίζονται οι πατάτες και σιχτιρίζουμε όλοι. Αλλά οι έξυπνοι φίλοι δεν την πατάνε και αυτός είναι ο λόγος που λένε εξαρχής «εγώ θέλω μία μερίδα ΓΙΑ ΜΕΝΑ και εσείς πάρτε ό,τι θέλετε». Ναι παιδιά. Μπροστά στην ψυχική υγεία, καλύτερα οι θερμίδες.

Και τέλος πάντων μην τρώτε τις πατάτες των φίλων σας. Ή μην το κάνετε ύπουλα. Όταν σας λένε οι υπόλοιποι πως είστε λαίμαργοι, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το παραδεχτείτε και να πάρετε τις δικές σας πατάτες.

Γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved