Assosiated Press O Captain Raymond Holt δεν είναι πια εδώ

Το «αντίο» μας στον Andre Braugher, τον τύπο που έκανε το «Brooklyn Nine-Nine» ξεχωριστό.

Είναι ορισμένες σειρές που μοιάζουν σαν να χρειάζονται μια ξεχωριστή πινελιά για να μετατραπούν από απλώς καλές, σε πραγματικά εικονικές. Όποιος ξεκίνησε να παρακολουθεί την κωμική σειρά Brooklyn Nine-Nine, την απεικόνιση του πλέον χυμαδαριού Αστυνομικού Τμήματος της Αμερικής, κατάλαβε από την πρώτη στιγμή ότι ο Jake Peralta του Andy Samberg θα είναι το κεντρικό πρόσωπο, ο οποίος θα μας απασχολεί με τις γκάφες, τις ατάκες, τον εσωτερικό ανταγωνισμό με την Amy Santiago και την ασοβαρότητα που τον διακρίνει. Ωστόσο ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι η οντότητα που λέγεται Peralta, θα μπορούσε να κάνει τέτοιο γκελ στον κόσμο, αν απέναντί του δεν βρισκόταν το κατάλληλο αντίβαρο; Ο τύπος που θα είχε πάντα μία απάντηση (και ξενέρωτη μάλιστα) στην κάθε εξυπνάδα του, αυτός που θα (προσπαθεί να) τον κρατάει προσγειωμένο και δεν θα καταλαβαίνει καν τα αστεία του.  Ένα αντίβαρο που λεγόταν Andre Braugher, πιο γνωστός ως Captain Raymond Holt.

 

 

Πώς να είσαι αστείος όντας σοβαρός

Στην αστυνομική έκδοση του «The Office», ο Captain Holt λειτουργούσε σαν τον Mike Scott, χωρίς ωστόσο να έχει κανένα κοινό με τον χαρακτήρα του Steve Carrell. Σε ένα αστυνομικό τμήμα που θυμίζει Tης Ελλάδος τα Παιδιά σε πολύ πιο χύμα, ο Raymond Holt ξεκινάει σαν τον χαρακτήρα που είναι φτιαγμένος να την σπάει στο κοινό, σαν τον κακό γονιό που δεν αφήνει τα παιδιά να διασκεδάζουν, κάτι όμως που δεν λειτούργησε ποτέ ανασταλτικά για τον χαρακτήρα του. Ήταν αυτό το ξενέρωτο προφίλ, η μη διάθεση για πλάκα, η έλλειψη χιούμορ και η πιο κρύα και από πάγο αντίληψη των πραγμάτων, που τον έκαναν κάτι παραπάνω από αγαπητό στο Τμήμα αλλά και όσους παρακολουθούσαν Brooklyn Nine-Nine από το 2013 έως το 2021.

 

AP617391201430

Ενδεχομένως, ούτε ο ίδιος ο Andre Braugher να μην περίμενε ότι ο Captain Raymond Holt θα γινόταν τόσο αναγκαίος και ξεκαρδιστικός χωρίς να έχει καν κωμικές τάσεις. Και όπλο αυτόν τον ξενέρωτο τόνο και το παγωμένο βλέμμα κατάφερε κάτι που λίγοι ηθοποιοί μέχρι σήμερα έχουν πετύχει: Να καταντήσει ακόμα πιο ξεκαρδιστικός από όλους χωρίς καν να έχει αστείες ατάκες.

Εδώ που τα λέμε, ο Andre Braugher δεν έκανε ποτέ καριέρα ως κωμικός τύπου Samberg, αλλά σαν σοβαρός χαρακτήρας σε όποια δουλειά και αν συμμετείχε. Πρώτη φορά τον είδαμε στο πολεμικό Glory, πλάι στον οσκαρικό Denzel Washington, ενώ ποιος μπορεί να τον ξεχάσει ως ντετέκτιβ Frank Pembleton του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στη σειρά Homicide: Life on the Street. Η εμφατική φωνή του, μάλιστα, έγινε το voiceover του supervillain Darkseid στην αιματηρή ταινία κινουμένων σχεδίων Superman/Batman: Apocalypse.  

 

 

Σύμφωνα με το Variety, ο Braugher απεβίωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας στα 61 του χρόνια λόγω ασθένειας που τον ταλαιπωρούσε έντονα τις τελευταίες μέρες. Ίσως η πιο αναπάντεχα ευχάριστη παρουσία σε κωμωδία, δεν είναι πια μαζί μας, παίρνοντας παρέα ένα κομμάτι από την ξεχωριστή ενέργεια του Brooklyn Nine-Nine.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved