Assosiated Press Οι άντρες που «έφυγαν» και θα μας λείψουν

Το ανδρικό InMemoriamγια τη χρονιά που μας πέρασε.  

Κάθε χρονιά έχει τις καλές, αλλά και τις κακές στιγμές της. Η «απώλεια» είναι μέσα στη ζωή, και το 2023 είδαμε αρκετούς ανθρώπους που θαυμάζαμε επί χρόνια ή τους είχαμε συνηθίσει στην καθημερινότητά μας μέσω της δουλειάς και των πεπραγμένων τους, να αποχαιρετούν τα εγκόσμια μέσα σε μια στιγμή.

Πρόκειται για τους άντρες εκείνους που μας έκαναν να γράψουμε «μοιάζει σαν ψέμα που δεν είναι ανάμεσά μας…», όσο πολύ και αν θέλαμε να πιστέψουμε ότι πρόκειται για κακόγουστο αστείο.

Επειδή θα μιλήσουμε για άντρες, εδώ μπορείτε να διαβάσετε για την γυναίκα που μας επηρέασε η απουσία της.

Και οι περιπτώσεις που ξεχωρίσαμε είναι οι παρακάτω:

 

H ελληνική τριάδα

Ποιες είναι οι δυο ελληνικές σειρές με τις περισσότερες επαναλήψεις; «Δύο Ξένοι» και «Κωνσταντίνου και Ελένης». Και ένα από τα κοινά τους στοιχεία; Ο Αίας Μανθόπουλος. Από το «Βρε Αία, βρε Αία» του Νίκου Σεργιανόπουλου, στην νόσο Τακαμούρι που θα μας κάνει να γελάμε πάντα, είναι μερικοί από τους -λίγους- λόγους που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον Έλληνα ηθοποιό.

Διαβάστε εδώ το «αντίο» μας στον Αίαντα Μανθόπουλο.

 

Στο μυαλό του περισσότερου κόσμου, ο Σπύρος Φωκάς έμεινε χαραγμένος ως ο ωραίος τύπος που ξεπερνά σε ομορφιά μέχρι και τον Allain Delon, για όλους εμάς τους νεότερους, ωστόσο, ο Έλληνας ζεν πρεμιέ θα είναι πάντα ο τύπος που βοήθησε τον Τζον Ράμπο. Αλλά και ο τύπος που «τραμπούκισε» τον Σταλόνε για να πάρει τον ρόλο.

Διαβάστε πώς κέρδισε τον ρόλο στο Rambo 3.

Η πιο πρόσφατη απώλεια, ήταν από εκείνες που μας «πόνεσαν» πολύ. Διότι όσα χρόνια και αν περάσουν αυτές οι δύο συλλαβές που κουβαλούν το ίδιο φωνήεν θα μας συνδέει πάντα με την ελληνική νύχτα και το λαϊκό τραγούδι. Διότι αυτό ήταν μέσα σε όλα ο Βασίλης Καρράς.

Διαβάστε τα κείμενά μας για το «αντίο» στον Βασίλη Καρρά.

 

Οι Sir

Ο Sir Bobby Charlton δεν ήταν απλώς ένας σπουδαίος παίκτης, αλλά ίσως η πιο γνωστή φυσιογνωμία στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Από την επιβίωσή του στην τραγωδία του Μονάχου στην επιστροφή του ως αρχηγός λίγα χρόνια αργότερα στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών κόντρα στην Μπενφίκα, αποτελούν ορισμένα από τα σπουδαιότερά του κατορθώματα. Και από τους λόγους που το ποδόσφαιρο είναι όντως πιο φτωχό μετά τον θάνατό του.

Διαβάστε περισσότερα για τον Sir Bobby Charlton εδώ.

 

Δεν ξέρουμε αν έχει ξεκινήσει η κατάρα του Albus Dumbledore, του εμβληματικού διευθυντή του Χόγκουαρτς, καθώς αμφότεροι οι ηθοποιοί που τον έχουν υποδυθεί στις αυθεντικές ταινίες από το Harry Potter Franchise, δεν βρίσκονται πλέον εν ζωή. Αρχικά ο Richard Harris που πρόλαβε να τον υποδυθεί στα δυο πρώτα φιλμ και, πιο πρόσφατα, ο Sir Michael Gambon, ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας ύστερα από επιπλοκή που είχε λόγω πνευμονίας.

Διαβάστε περισσότερα για τον Sir Michael Gambon εδώ.

 

Τα Φιλαράκια μας

Λέμε «Φιλαράκια» και ακόμα προσπαθούμε να ξεπεράσουμε ότι η πηγή γέλιου που λεγόταν Matthew Perry – ή αλλιώς Chandler Bing- δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Όσο περνάει ο καιρός, όλο και περισσότερα λέγονται γύρω από τον μυστήριο θάνατο του καταπονημένου άντρα πίσω από τον Chandler, ωστόσο η σύνδεσή μας μαζί του είναι τόσο μεγάλη που θα χρειαστεί χρόνος για να το ξεπεράσουμε.

Διαβάστε περισσότερα για τον αγαπημένο μας Matthew Perry εδώ.

 

Ωστόσο ο Chandler δεν ήταν το μοναδικό φιλαράκι που μας «αποχαιρέτισε» φέτος. Για όποιον υπήρξε φαν του Rocky Balboa franchise, ο Burt Young, ο τύπος που απαθανάτισε Paulie Pennino, δηλαδή τον «κακό» κολλητό του εμβληματικού χαρακτήρα του Sylvester Stallone θα είναι πάντα μια περσόνα που θα μας γεμίζει με ερωτηματικά αλλά και πολλά διδάγματα.

Διαβάστε περισσότερα για τον Paulie Pennino του Rocky εδώ.

 

Ο blockbuster Ray

Τόσο επιβλητικός, όσο και γλυκός τύπος δεν υπήρχε από τον Ray Stevenson. Φτιαγμένος για brutal ρόλους, όπως ο Μαυρογένης στο Black Sails ή ο Punisher στην ταινία War Zone, παράλληλα έκρυβε πάντα μια αλήθεια στο βλέμμα του που δεν περνούσε ποτέ απαρατήρητος. Ο ρόλος του Baylan Skoll ήταν, ενδεχομένως, ό,τι καλύτερο είδαμε στην εξαιρετική σειρά Star Wars, Ahsoka του Disney.

Και ακόμα προσπαθούμε να συνέλθουμε από την είδηση του θανάτου του.

 
 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved