H «υπόκλιση» στον καλύτερο είναι απόδειξη αξίας ενός άντρα

Ο Γκουαρντιόλα υποκλίθηκε στον Ποστέκογλου και εμείς στον Καταλανό.

Τι και αν ο Χάαλαντ ακόμα γκρινιάζει για τη διαιτησία του αγώνα Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ που έληξε ισόπαλος με 3-3, η Πρέμιερ Λιγκ μας παρέδωσε ένα ακόμα ντέρμπι υψηλότατου επιπέδου και ποδοσφαιρικού πολιτισμού. Εκεί που η μπάλα είναι γιορτή και όχι χώρος για μπάχαλα, όπως συνέβη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στον Βόλο.

Και μόνο που βλέπεις τελικό σκορ 3-3, είσαι βέβαιος ότι ήταν ματσάρα.

 

 

Πριν όμως γίνει η σέντρα στο ντέρμπι του «Ετιχάντ» γίναμε όλοι μάρτυρες μιας υπέροχης «χειρονομίας» από πλευράς Πεπ Γκουαρντιόλα προς εκείνη του κόουτς της Τότεναμ, Άγγελου Ποστέκογλου.

Ο Άγγελος Ποστέκογλου θέλει να μας κάνει όλους Τότεναμ

Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, σύμφωνα με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ξεστόμισε έξι λέξεις για τον Ελληνοαυστραλό ομόλογό του, οι οποίες τον ανέβασαν παραπάνω από έξι σκαλιά στα μάτια μας.

 

«Κάνει (ο Ποστέκογλου) το ποδόσφαιρο πολύ καλύτερο»

 

 

Μετά από την «αποθεωτική» αυτή ατάκα συνέχισε, λέγοντας: «Μου αρέσει πολύ να βλέπω τις ομάδες του: πώς πιέζουν, πώς χρησιμοποιούν τον τερματοφύλακα, τα μπακ που μετατρέπονται σε επιθετικούς χαφ. Δεν το είχα ξαναδεί! Ποτέ! Είναι ιδέα του.

Αυτό που έκανε ο Άγγελος στην Ιαπωνία, στη Σέλτικ και τώρα στην Τότεναμ είναι απίστευτο. Έχω πει πολλές φορές ότι είμαι προπονητής, αλλά είμαι και θεατής. Απολαμβάνω το παιχνίδι του. Όλοι στην Αγγλία το βλέπουν ότι τα πάει καλά» ολοκλήρωσε.

Ο Αλμπερτ Αϊνστάιν έλεγε «προσπάθησε να μην γίνεις ένας άνθρωπος της επιτυχίας αλλά ένας άνθρωπος της αξίας». Ίσως ένα απόφθεγμα τόσο ταιριαστό με την περίσταση, ειδικά από τη στιγμή που έχει να κάνει με την «υπόκλιση» του Γκουαρντιόλα.

Πεπ «ο Όμορφος» και σε όποιον αρέσει

Ενός τύπου που με τόσα χιλιόμετρα, επιτυχίες και τίτλους στο δυναμικό του, δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν πλέον, παρά μόνο στον ίδιο του τον εαυτό. Και η υπόκλισή του κορυφαίου σε κάποιον ανερχόμενο που «κάνει το ποδόσφαιρο καλύτερο» είναι ακόμα ένας λόγος που ο «Πεπ» αποτελεί τον κορυφαίο στο είδος του.

Γιατί πάνω από όλα αγαπάει αυτό που κάνει (το ποδόσφαιρο) και θέλει να το βλέπει να γίνεται κάθε μέρα και καλύτερο. Και αυτό από μόνο του αποτελεί αξία ανεκτίμητη, για κάθε άντρα εκεί έξω. Και όχι μόνο.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved