Την μεγαλύτερη αλήθεια για την απώλεια, την είπε ο Captain America

Ένα μικρό στιγμιότυπο από το End Game, είναι το σκεπτικό για ολόκληρη τη ζωή.

Είναι πολύ πιθανό μέχρι τώρα, Όταν θέλεις να σκεφτεί κάποια βαρύγδουπη ατάκα Που θα φέρει την αυτοβελτίωση και θα κάνει τον κόσμο καλύτερο, Να πρέπει να ανατρέξεις σε γκανγκστερικές ταινίες ή οτιδήποτε έχει να κάνει με αθλητισμό. Να όμως που πολλές φορές είναι οι σούπερ ήρωες που λένε την αλήθεια.

Σε ένα στιγμιότυπο που, στην πρώτη σκέψη μπορεί να φάνηκε αστεία η εικόνα, ειπώθηκε μία από τις μεγαλύτερες σοφίες που ισχύει για τη ζωή μας και γενικά την ζωή τριγύρω μας. Θα θυμάστε από το Avengers End Game ότι, στην αρχή της ταινίας και αφού ο Thanos κατάφερε να αφανίσει τη μισή ζωή από το σύμπαν, ο Steve Rodgers είχε δημιουργήσει ένα γκρουπ ψυχοθεραπείας για τους πολίτες που είχαν χάσει τους δικούς τους ανθρώπους. Παρότι είναι εξαιρετικά ρομαντικό το ότι ο Captain δεν σταμάτησε να βοηθάει τον κόσμο ακόμη και όταν δεν υπήρχε πλέον απειλή, είπε μία από τις μεγαλύτερες αλήθειες που -προφανώς- δυσκολευόμαστε να δούμε μπροστά μας όταν έχουμε να κάνουμε με μία απώλεια.

Αυτήν εδώ την αλήθεια.

 

 

Και πράγματι ας το δούμε λίγο πιο διεξοδικά. Ό,τι και να συμβεί, μετά το πένθος, πρέπει να αντιμετωπίσεις αυτήν εδώ την αλήθεια. Πως η ζωή συνεχίζεται και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Πολύ περισσότερο, οι άνθρωποι που δεν είναι πλέον κοντά μας θέλουν να συνεχίσουμε στον κόσμο που μας άφησαν. Γιατί η μόνη πορεία που υπάρχει είναι μπροστά. Με τον πόνο, την απώλεια, τις δυσκολίες, αλλά σίγουρα μπροστά. Το να μένεις στάσιμος, είναι ενάντια στη φυσική εξέλιξη της ζωής. Άλλωστε κάθε μέρα, είναι μία καινούργια μέρα και αυτό ο Captain America το ξέρει καλά

Βρες λοιπόν και εσύ τον Steve Rodgers που κρύβεις μέσα σου. Προχώρα μπροστά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved