H δουλειά του ηθοποιού δεν είναι εύκολη και ο Henry Cavill είναι η απόδειξη

Ακόμα και μπροστά σε τόσο μεγάλη αμοιβή, εσύ στη θέση του θα είχες παραιτηθεί...

Οι μεταμορφώσεις των ηθοποιών για τις ανάγκες των ρόλων, είναι ίσως από τα πιο απαιτητικά πράγματα που έχουν να αντιμετωπίσουν. Γιατί μπορεί η κύρια έγνοια τους να είναι να μπουν στο πετσί του ρόλου, αλλά υπάρχουν χαρακτήρες που απαιτείται και η ανάλογη σωματοδομή. Το έχουμε δει από τον Jake Gyllenhaal στο Southpaw, μέχρι τον Christian Bale και τις ταινίες δράσης του.

 

 

Ο Henry Cavill είναι ένας ακόμη ηθοποιός που έχει μεταμορφωθεί για την ανάγκη των ρόλων του- με πρώτη και καλύτερη για την ταινία Man of Steel. Όμως υπάρχουν ρόλοι και ρόλοι, όπως υπάρχουν προπονήσεις και προπονήσεις. Η μεγαλύτερη πρόκληση στο κομμάτι αυτό, ήρθε από μία ταινία που ενδεχομένως να μην το περιμέναμε. Η ταινία ήταν το Immortals, όπου ο ηθοποιός υποδύθηκε τον Θησέα. Και οκ, ας είμαστε ειλικρινείς, η ταινία ήταν από λίγο έως πολύ αδιάφορη. Όμως ο Cavill έπρεπε να πετύχει τέτοια επίπεδα στο fitness, που όπως ο ίδιος είχε δηλώσει έφτασε σε εξαντλητικά επίπεδα. Ευτυχώς για εκείνον, είχε την βοήθεια του προπονητή του, Mark Twight.

Για να πετύχει, όχι απλά το 6-pack αλλά το 8-pack, o Henry Cavill έπρεπε να φτάσει σε επίπεδα 6% λίπους στο σώμα του και την ίδια στιγμή να έχει την απαραίτητη ενέργεια για να μπορέσει να γυρίσει τις απαιτητικές σκηνές του.  «Το να μείνω σε φόρμα ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη πρόκληση. Έπρεπε να προσέξω χωρίς να το παρακάνω, που ήταν το πραγματικά δύσκολο. Σκεφτείτε με 6% λίπος, να εργάζεστε 14 ώρες τις ημέρες, να κάνετε χορογραφία μάχης, να γευματίζετε μισή ώρα και να πρέπει να παραμένετε σε φόρμα, να πρέπει να προπονείστε όταν μπορείτε και να μην κάνε να φάτε πολύ για να αναπληρώσετε τη χαμένη ενέργεια. Είναι μια πραγματική πρόκληση για τον εαυτό σου να διατηρείς τον επαγγελματισμό σου και να μην χάνεις την ψυχραιμία σου, ενώ κάνεις ό,τι σου ζητείται μαζί με όλη την προπόνηση. Αυτό είναι ξεκάθαρα η μεγαλύτερη πρόκληση», είχε δηλώσει ο ηθοποιός.

 

immortals22

 

Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή η διαδικασία, τον βοήθησε να γίνει ακόμα καλύτερος επαγγελματίας. Τον βοήθησε να παραμείνει στη γραμμή και να αντιμετωπίσει με τον ίδιο επαγγελματισμό και τους επόμενους ρόλους που απαιτήθηκαν ίδιες μεταμορφώσεις, με το Man of Steel το 2013 αλλά και φυσικά την τηλεοπτική σειρά Witcher.

 

 

O ορισμός του ότι η τέχνη απαιτεί θυσίες…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved