Το MCU πάει να κάνει τον Silver Surfer γυναίκα και γίνεται ήδη χαμός

Ας ηρεμήσουμε όμως πριν βγάλουμε τα -βιαστικά- συμπεράσματά μας. Υπάρχει κάτι από πίσω.

Σαφώς και δεν θέλει πολύ για να ξεσπάσει «πόλεμος» στα social media, ειδικά όταν κυκλοφορούν φήμες ότι πρόκειται να αλλάξει εντελώς φύση ένός λατρεμένου χαρακτήρας σε κάποιο upcoming film. Το έχουμε δει άλλωστε στην περίπτωση του James Bond που πάντα μαίνεται πόλεμος ανησυχία για το αν θα αλλάξει χρώμα ή και φύλο στην επόμενη ταινία του.

Τις τελευταίες μέρες, όμως, μια άλλη φήμη έχει ταράξει τα νερά των blockbuster φαν της Marvel και ο λόγος είναι ότι ο Kevin Feige φέρεται να έχει δώσει το ΟΚ να αλλάξει εντελώς φύση ένας βασικός χαρακτήρας στο πολυαναμενόμενο Fantastic 4.

To μεγάλο νέο ήταν βέβαια το cast για τον ρόλο του Reed Richards.

Αφού βρέθηκε ο πρωταγωνιστής, κυκλοφόρησε η φήμη ότι έχει σχεδιαστεί το formation για τους Τέσσερις Φανταστικούς αλλά και για τον ρόλο του Galactus. Δείτε ποιοι είναι οι υποψήφιοι ηθοποιοί στο άλμπουμ που ακολουθεί:

 

 

Από τη στιγμή, λοιπόν, που θα υπάρχει Galactus (επιτέλους) στο φιλμ, δεν γίνεται να μην υπάρχει Silver Surfer. Και όμως, γίνεται.

 

 

Για όποιον δεν γνωρίζει, ο Silver Surfer είναι ο Αγγελιοφόρος του Galactus, ένας τύπος ονόματι Norrin Radd, που προκειμένου να σώσει τον πλανήτη του, Zen-La, από τον World Devourer (αυτόν δηλαδή που καταβροχθίζει πλανήτες) παρέδωσε τον εαυτό του στις υπηρεσίες του προκειμένου να του βρίσκει πλανήτες για να ικανοποιεί τις ορέξεις του.

Και αυτή η αναζήτηση του Silver Surfer, ο οποίος με όπλο τις κοσμικές δυνάμεις που του προσφέρει ο αφέντης του, θα φέρει στο δρόμο του τη Γη η οποία κινδυνεύει με εξαφάνιση από τον Galactus. Οι μόνοι που μπορούν να τον σταματήσουν είναι οι Fantastic 4.

 

 

Όλα καλά μέχρι εδώ. Γιατί όμως οι φαν της Marvel και ειδικά του Silver Surfer ζητάνε να ακυρωθεί η ταινία;

 

Γυναίκα Silver Surfer ή κάτι άλλο;

Όπως έχει γίνει κατανοητό και από τον τίτλο μας, έχει υπονοηθεί από την παραγωγή ότι ο Silver Surfer θα εμφανιστεί με γυναικεία μορφή και το διαδίκτυο «βράζει». Ωστόσο πριν μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, πριν δούμε τα πράγματα σφαιρικά.

Διότι στο MCU μέχρι στιγμής μπορεί να έχουν αλλάξει πολλούς χαρακτήρες που προορίζονταν- και έχουν γραφτεί- για άντρες, δίνοντάς τη θέση τους σε γυναίκες, ωστόσο ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχουν αλλάξει τη φύση κάποιου χαρακτήρα με το έτσι θέλω.

 

 

Η She-Hulk, για παράδειγμα, δεν είναι αποκύημα φαντασίας κανενός Kevin Feige αλλά χαρακτήρας από τα κόμικς, το ίδιο και η Sylvie Laufeydottir του Loki, όπως και η Lady Thor της Jane Foster στο τελευταίο Thor.

Μην ξεχνάμε και την Shuri στο Wakanda Forever.

Με την ίδια λογική, λοιπόν, πιστεύουμε πως αν αποφασίσουν να πάνε σε μια κατεύθυνση θηλυκού αγγελιοφόρου του Galactus στο MCU, δεν θα αλλάξουν τη φύση του Silver Surfer αλλά θα προχωρήσουν στην περίπτωση της Nova. Πρόκειται για μια φιγούρα που διαδέχεται, σύμφωνα με τα comics, τον Silver Surfer.

 

norrin radd

 

Από τη στιγμή που υπάρχει όντως γυναικεία μορφή ως αγγελιοφόρος του Galactus, θεωρούμε πως στο MCU δεν θα το φτάσουν στο σημείο αυτό που να ξεκινήσουν πόλεμο με τους φανς τους. Άλλωστε, δεν είναι ότι ο Silver Surfer αποτελεί έναν άγνωστο χαρακτήρα που τώρα τον μαθαίνει ο κόσμος, αλλά για μια αγαπημένη φιγούρα που είχε μέχρι και δική του σειρά στην καλή εποχή των animated series της Marvel.

Και μην ξεχνάμε ότι εμφανίστηκε σε εκείνη την μάπα ταινία το Rise of the Silver Surfer με τη φωνή του Lawrence Fishburne - και τον Galactus που ήταν... ανεμοστρόβιλος - οπότε η ανυπομονησία για την live-action εικόνα του είναι πραγματικά μεγάλη.

 

 

Επειδή το Fantastic 4 δεν είναι ένα απλό πρότζεκτ, τύπου The Marvels, αλλά μια ταινία που θα αποτελέσει «κολώνα» για τη συνέχεια του MCU, είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η φήμη είναι απλώς μια δοκιμή στα social media προκειμένου η παραγωγή να κόψει αντιδράσεις σε περίπτωση που μπει η Nova αντί για τον Silver Surfer, αλλά και το πόσο θέλουν οι φαν έναν Silver Surfer στην MCU πραγματικότητα.

Και όπως φαίνεται, πάρα πολύ. Όταν, λοιπόν, κυκλοφορήσει στην πιάτσα η οριστική απόφαση, μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Μέχρι τότε, όμως, υπομονή.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved