Για τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο δεν υπάρχει επόμενο βήμα αλλά νέα επιτυχία

Τι υπάρχει πλέον εκεί έξω για το σύγχρονο success story στο Χόλιγουντ;

Από τον νεαρό, ρομαντικό Τζακ στον Τιτανικό μέχρι τον Τζόρνταν Μπέλφορτ στο Λύκο της Wall Street, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο μπορεί να είναι όποιος θέλει αρκεί να το θέλει. Από εκείνον τον τρελαμένο από έρωτα Γκάτσμπυ που διοργάνωνε πάρτι κάθε βράδυ μέχρι τον Χιου Γκλας, τον τραυματισμένο κυνηγό από το The Revenant. Έχει πετύχει το εξής δύσκολο, να είναι εκείνος που όταν τον βλέπεις σε έναν ρόλο να ξεχνάς τον προηγούμενο, όση επιτυχία και αν είχε σημειώσει. Σήμερα μπαίνει στα 49 του και εμείς πιάνουμε από την αρχή την ιστορία του και σκεφτόμαστε τελικά μετά από όλη αυτή την επιτυχία, υπάρχει κάτι άλλο να κάνει; Μέχρι κάποια στιγμή το ζήτημα ήταν να πάρει Όσκαρ, αυτό έγινε όμως. Ποιο θα μπορούσε να είναι το επόμενο βήμα;

Αυτή βέβαια είναι μία σκέψη για όποιον έχει φτάσει το ταβάνι και είναι σαν να είσαι πρωταθλητής στο NBA. Δεν υπάρχει επόμενο βήμα. Υπάρχει επόμενη επιτυχία, που να ξεπερνάει την προηγούμενη; Ίσως τελικά αυτή η επιτυχία που μπορεί να γίνει είναι να τη διατηρήσεις στο ίδιο επίπεδο με τα προηγούμενα χρόνια, το οποίο από μόνο του αυτό είναι πολύ δύσκολο. Εξάλλου, η πραγματική επιτυχία διακρίνεται από τη διάρκειά της. Μήπως τελικά, το επόμενο βήμα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να παραμένεις στην κορυφή;  Πιστεύω πως ο κύκλος της δόξας του είναι αυτοτελής και τίποτα δεν μπορεί να τον σπάσει. Όπως και να συνεχίσουν οι ταινίες του θα είναι πάντα ένας από τους πιο εμπορικούς και επιτυχημένους ηθοποιούς που πέρασαν ποτέ από το Χόλιγουντ. 

 

 

Πριν καν γεννηθεί είχε δώσει τα σημάδια της αγάπης του για την τέχνη, αφού η μητέρα του Ίρμελιν Ιντερμπίνκεν εμπνεύστηκε το όνομά του από τον διάσημο ζωγράφο και αρχιτέκτονα της Αναγέννησης. Ένιωσε την κοιλιά της να «κλωτσάει» για πρώτη φορά ενώ κοίταζε έναν πίνακα του Ντα Βίντσι στην Πινακοθήκη Ουφίτσι της Φλωρεντίας. Από πολύ νωρίς άρχισε να ασχολείται με τον χώρο του θέαματος, αφού η μητέρα του τον πήγε σε οντισιόν όταν ήταν έφηβος και ο μικρός Λεονάρντο πρωταγωνίστησε σε τηλεοπτικές διαφημίσεις. Έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στην ταινία τρόμου Critters 3. Τότε ήταν μόλις 17 ετών.  Άρχισε να γνωρίζει την αναγνώριση μέσα από τους ρόλους του στις ταινίες Τι Βασανίζει τον Γκίλμπερτ Γκρέιπ (What's Eating Gilbert Grape, 1993), Σταγόνες Αγάπης (Marvin's Room, 1995) . Πήρε τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο στο Romeo + Juliet το 1996 και έγινε παγκοσμίως γνωστός με την ταινία Τιτανικός (Titanic) με τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών μέχρι το 2010.

 

 

Κέρδισε το πρώτο του Όσκαρ το 2016 για την ερμηνεία του στην ταινία The Revenant. Έχει ακόμη βραβευτεί με τη Χρυσή Σφαίρα Α' ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στις ταινίες Ιπτάμενος Κροίσος (The Aviator, 2004), Ο Λύκος της Wall Street (The Wolf of Wall Street, 2013) και η Επιστροφή (The Revenant, 2015). Οι ταινίες Το Νησί των Καταραμένων (Shutter Island, 2010) και Inception (2010) συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγαλύτερων εμπορικών επιτυχιών της καριέρας του. Ο Ντι Κάπριο είναι ιδιοκτήτης μίας εταιρίας παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, της Appian Way Productions, που εδρεύει στην Καλιφόρνια

Μήπως είσαι «Leosexual» και δεν το γνωρίζεις;

Η αδυναμία στις νεαρές γυναίκες και η σχέση με τη μαμά του

Και ποιος δεν γνωρίζει στον πλανήτη ότι λατρεύει το γυναικείο φύλο, καθώς είχε αρκετά χρόνια δεσμό με τα μοντέλα Κρίστεν Ζανγκ και Έμμα Μίλερ. Το 2000 γνώρισε την Ζιζέλ, με την οποία είχε σχέση μέχρι το 2005.  Έπειτα από τον Νοέμβριο του 2005 είχε σχέση με την Μπαρ Ραφαέλι όπου χώρισαν τον Μάιο του 2011. Τα τελευταία χρόνια φημολογείται ότι έχει σχέση με το μοντέλο και ηθοποιό, Καμίλα Μορόνε.  Και όπως είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του αυτό που αναζητά σε μία γυναίκα είναι ταπεινότητα, χιούμορ και πολύ δράμα.

 


Να κάνω την προσωπική μου κατάθεση μου εδώ, μου έχει μείνει χαραγμένο το βλέμμα του από την Παραλία και ο ανεπαίσθητος νεανικός ρομαντισμός που εξέπεμπε εκείνη η ματιά. Ένα βλέμμα, ένα εκατόμμυριο ερμηνείες. Ένας από τους πιο όμορφους άντρες που πέρασαν ποτέ από το Χόλιγουντ. Kαι παρότι έχει βγει με τις ωραιότερες γυναίκες του πλανήτη, συνεχίζει να τον συνοδεύει σε πολλές εκδηλώσεις ακόμη και στα Όσκαρ η μητέρα του, κάτι το οποίο μού υπενθυμίζει αυτή τη σχέση μαγείας μεταξύ μάνας και γιου. Και σύμφωνα με τα κουτσομπολιά έχει λόγο και στις σχέσεις του και εδώ που τα λέμε γιατί να μην δίνει και καμία συμβουλή, αν δεν το κάνει η μάνα τότε ποιος;

9 ατάκες του Ντι Κάπριο που θα σε κάνουν καλύτερο άνδρα.

Ακτιβισμός και The Wager: A Tale of Shipwreck, Mutiny and Murder

Ένα από τα σημαντικά κεφάλαια της ζωής τους και της ενασχόλησής του είναι τα περιβαλλοντικά προβλήματα, καθώς έχει αναπτύξει πλούσια δράση. Το 2000 ήταν ο παρουσιαστής των εορταστικών εκδηλώσεων για την Ημέρα της Γης και πήρε συνέντευξη από τον τότε αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον ειδικά για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Τo 2019 συμμετείχε στην παραγωγή και ήταν ο αφηγητής του ντοκιμαντέρ «Ice on Fire», που εξετάζε τη δυνατότητα αντιστροφής της κλιματικής αλλαγής.

Martin Scorsese και Leonardo DiCaprio ετοιμάζουν ακόμα μία ταινία μαζί

Όσον αφορά το επόμενο βήμα του ηθοποιού, ο αγαπημένος του συνεργάτης Μάρτιν Σκορσέζε έχει ήδη βρει την επόμενη ταινία του μετά το Killers of the Flower Moon, αφού αγόρασε τα δικαιώματα ενός πρόσφατου βιβλίου, The Wager: A Tale of Shipwreck, Mutiny and Murder. Αυτό το έργο θα αποτελέσει  έμπνευση για το επόμενο έργο του Σκορσέζε κάτι που επιβεβαίωσε μιλώντας στους Times στις 15 Οκτωβρίου. Τόσο ο Σκορσέζε όσο και ο  Λεονάρντο Ντι Κάπριο έχουν αποκτήσει τα δικαιώματα για το μυθιστόρημα. Το βιβλίο αναφέρεται στα πραγματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1740 και περιγράφει τις περιπέτειες 30 αποστεωμένων αντρών που πιάνουν στεριά σε μια ακτή της Βραζιλίας. Από ότι φαίνεται αυτό θα είναι και το επόμενο βήμα για τον ηθοποιό. 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved