Assosiated Press H ιστορία εξέλιξης του Ryan Gosling πρέπει να διδάσκεται

Πώς ένα παιδί, χαμένο στην εσωστρέφεια εξελίχθηκε στον πιο φανταχτερό άντρα του Χόλιγουντ.

Κοιτάς τον Ryan Gosling, από πάνω μέχρι κάτω, και αναρωτιέσαι αν «του λείπει τίποτα;». Όμορφος, στιλάτος, χιουμορίστας με τρομερή αυτοπεποίθηση και εδώ και χρόνια οικογενειάρχης. Από τη στιγμή που βεβαιώνεσαι για την τελειότητά του, δεν μπορείς να αμφιβάλεις για τίποτα, ακόμα και για τον χαρακτήρα του, παρότι δεν τον ξέρεις πώς είναι σαν άνθρωπος. Αυτό το χαμόγελο, άλλωστε, και το πόσο χαλαρός εμφανίζεται όπου και αν βρεθεί δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για δεύτερες σκέψεις.

O Ryan Gosling έκανε το στιλ και τη φινέτσα, τρόπο ζωής

Με τέτοια ομορφιά έρχεται, λογικά, και η αυτοπεποίθηση την οποία βάσει λογικής την είχε από μικρό παιδί.  Και όμως, ο Ryan Gosling, ο κατά πολλούς πιο στιλάτος άντρας του Χόλιγουντ και τύπος που δεν του λείπει τίποτα δεν ήταν αυτό το «φλωράκι» που εικάζεις ότι ήταν. Τα παιδικά του χρόνια είναι μια ιστορία γεμάτη αδιέξοδα, από την οποία ωστόσο έμαθε να εκμεταλλεύεται τα δυνατά του στοιχεία και, τελικά, να εξελιχθεί σε αυτό που θαυμάζουμε σήμερα.

Ακολουθούν μερικές από τις ατάκες του πάνω στο στιλ:

 

 

Ο άρχοντας του στιλ, λοιπόν, μεγάλωσε στον Καναδά και λόγω του επαγγέλματος του πατέρα του (ταξιδιωτικός πωλητής) έπρεπε να μετακινείται συχνά. Σύντομα οι γονείς του χώρισαν, με αποτέλεσμα η μητέρα του που ήταν εργαζόμενη γυναίκα και η αδερφή του να αναλαμβάνουν να τον μεγαλώσουν.

Η έλλειψη πατρικής φιγούρας και τα ζόρια στο σπίτι τον ώθησαν να χαθεί στον εαυτό του, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει προβλήματα κοινωνικοποίησης στο σχολείο. Δεν είχε φίλους και συχνά έπεφτε θύμα μπούλινγκ, κάτι που όμως τελείωσε όταν ήταν περίπου 12 ετών. Ο λόγος; Απλώς απείλησε με μαχαίρια τους νταήδες που τον ενοχλούσαν στο χώρο του σχολείου.

Μικρή σημείωση, τα μαχαίρια τα έφερε γιατί αγαπημένος του ήρωας είχε γίνει ο Rambo, τον οποίο είχε θαυμάσει μια από τις νύχτες που η μητέρα του δούλευε μέχρι αργά την νύχτα.

Μια και γράφουμε για Rambo, ποιος Έλληνας έπαιξε στο Rambo III;

Μία η αντικοινωνική του παρουσία, ύστερα τα προβλήματα διαγωγής και προσαρμογής στους κανόνες του σχολείου -δεν ήξερε καλά-καλά να διαβάζει σωστά- δεν θα λέγαμε ότι ο μικρός Gosling αποτελούσε έναν προάγγελο για τα μεγαλεία που προοριζόταν.

 

 

Σύντομα όμως όλα άλλαξαν

Στα 12 του χρόνια έμοιαζε χαμένος, κλειστός. Δεν ήθελε κανέναν παρά μόνο τον εαυτό του και τον Marlon Brando που ήταν ο ήρωάς του. Ίσως αυτή η συνθήκη να έπαιξε και ένα ρόλο στην μετέπειτα εξέλιξή του, όσον αφορά το στιλ.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι την δύναμη του απλού στο στιλ την ξεκίνησε ο Brando και ο Gosling την έχει κάνει Ευαγγέλιο.

Το turning point για τον ίδιο ήταν να βρει ένα μικρό παράθυρο στο οποίο να μπορεί να δείξει στον κόσμο ότι όσο όμορφος ήταν εξωτερικά, άλλο τόσο ήταν και σαν χαρακτήρας. Πρώτη κίνηση της προσωπικής του επανάστασης ήταν η audition του στο Mickey Mouse Club στο Μόντρεαλ. Η ομορφιά του, του έδωσε το εισιτήριο και σταδιακά άρχισε την αντεπίθεσή του. Πλάι σε άλλα ταλαντούχα παιδιά όπως οι Brittney Spears, Christina Aguilera και ο Justine Timberlake, ο μικρός Ryan άρχισε να «μπαλώνει» τα προβλήματά του, έμαθε επιτέλους ανάγνωση, τραγουδούσε, χόρευε, έδινε ερμηνείες και, κυρίως, έμαθε να συναναστρέφεται και άλλο κόσμο χωρίς προβλήματα.

 

 

Ύστερα ήρθε η μετακόμισή του στο Ορλάντο, όπου υιοθετήθηκε από την μητέρα του Timberlake και όλα τα πράγματα μπήκαν σε μια σειρά.

Έμαθε να διαβάζει. Έμαθε να συγκεντρώνεται και να αξιοποιεί το ταλέντο του.

Είχε πλέον ωριμάσει. Και ύστερα έγινε ο Ryan Gosling που όλοι ξέρουμε.

Μπορεί η ζωή να μας φέρνει δυσκολίες, να υπάρχουν μέρες που όλα μοιάζουν αδύνατα και δίχως νόημα, ωστόσο μια μέρα θα υπάρξει ένα παραθυράκι ανοιχτό που θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις έναν νέο δρόμο.

Όταν ακούς ότι ένα παιδί που είχε προβλήματα κοινωνικοποίησης (και μάλιστα δεν τελείωσε ποτέ το σχολείο) σήμερα θεωρείται εκ των αντρών που χαρακτηρίζουν τη δεκαετία των 10’s, τότε δεν πρέπει να σταματήσεις ποτέ να ελπίζεις για το καλύτερο στη ζωή σου.

Είτε τώρα, είτε αργότερα, η ευκαιρία να αλλάξεις τον ρου της ιστορίας σου είναι πάντα εκεί.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved