Assosiated Press Ο Μάθιου Πέρι σε έναν κόσμο χωρίς χιούμορ

Το γέλιο σήμερα έχει λόγο να θρηνεί έναν μεγάλο «ήρωά» του. Και το όνομά του, Τσάντλερ Μπινγκ.

Τελικώς το γέλιο δεν δίνει 3 δευτερόλεπτα ζωής, όπως συνήθιζαν να μας λένε όταν ήμασταν μικροί. Αν ίσχυε, ο Μάθιου Πέρι, η πηγή άφθονου γέλιου για χιλιάδες φαν από «Τα Φιλαράκια», ονόματι Τσάντλερ Μπινγκ, θα έπρεπε να ζει για πάντα. Θα ζει, αλλά μονάχα στις καρδιές μας.

Τα Φιλαράκια: Οι στιγμές που δεν έβγαζαν κανένα απολύτως νόημα.

 

Η είδηση του θανάτου του σε ηλικία 54 ετών – πηγές αναφέρουν ότι βρέθηκε νεκρός στο τζακούζι του, πιθανώς από καρδιακή προσβολή- στο Λος Άντζελες, ήταν ικανό να προκαλέσει παγωμάρα και σκεπτικισμό σε όσο κόσμο είχε μεγαλώσει με τα αστεία του.

Ο κύριος «Λέω αστεία νιώθω άβολα» μπορεί να έπαιξε και σε άλλες παραγωγές στην καριέρα του (Ο Μαφιόζος της Διπλανής Πόρτας) ωστόσο έμεινε, και δικαίως, στη συνείδηση όλων ακόμα και εκείνων που δεν ήταν φαν της σειράς, ως Τσάντλερ Μπινγκ. Μια βόλτα στο Youtube είναι αρκετή για να καταλάβει ή να θυμηθεί κανείς το γιατί:

 

 

Για όσους γνωρίζουν σκηνικά πίσω από τα γυρίσματα, ο Μάθιου Πέρι είχε τα θεματάκια του λόγω εθισμού με το αλκοόλ και τις εξαρτήσεις , κάτι που επιβεβαιώθηκε στο «Friends Reunion». Ένα επεισόδιο που βλέπαμε μια 5άδα παλιών καλών φίλων (Ματ Λε Μπλανκ, Ντέιβιντ Σουίμερ, Λίσα Κούντροου, Κόρτνεϊ Κοξ και Τζένιφερ Άνιστον) να χαίρονται που είναι μαζί μετά από καιρό και έναν έκτο, τον Μάθιου Πέρι, απλώς να προσπαθεί να ταιριάξει αλλά να μην του βγαίνει.  

Το μοναδικό συναίσθημα που έβγαλε σε όλους μας το «Friends Reunion».

AP23302037195544

 

The last laugh

Ο Μάθιου Πέρι, δυστυχώς, δεν ήταν ποτέ στο 100% ο Τσάντλερ Μπινγκ που γνωρίσαμε στο σετ του πιο επιτυχημένου sitcom όλων των εποχών. Το χιούμορ ήταν η πηγή έμπνευσής του, ο λόγος που έβλεπε τα πράγματα με άλλο μάτι. Πιο ζωντανά, πιο καθαρά. Όταν όμως αυτό εξαφανιζόταν, ένιωθε την εσωτερική ανάγκη να γεμίζει τα κενά με αστεία και γέλια, χάνοντας ωστόσο το μέτρο και την ουσία, όπως έχει παραδεχτεί ο ίδιος. Και μια τέτοια πραγματικότητα, ενός κόσμου δίχως χιούμορ, ήταν που τον οδήγησε στην κατάθλιψη και στην αυτοκαταστροφή.

Τα τελευταία χρόνια μεν, προσπάθησε να επιστρέψει στο σωστό δρόμο και μάλιστα συζητήθηκε αρκετά όταν κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing: a Memoir» ωστόσο δεν θα μάθουμε ποτέ αν θα καταφέρει να ηρεμήσει από τους δαίμονές του.

Μας είχε κάνει και εμάς έξαλλους που τόλμησε να μιλήσει άσχημα για τον Κιάνου Ριβς.

Η τελευταία του ανάρτηση ήταν μέσα στο τζακούζι του σπιτιού του. Εάν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι εκεί βρέθηκε νεκρός, τότε θα μιλάμε για τραγική ειρωνεία.

 

Για τις αμέτρητες, όμως, στιγμές που μας έκανε να γελάσουμε, που με τους θεατρινισμούς και το ασύγκριτα πειραγμένο ύφος του μας ανάγκασε να μάθουμε τα λόγια του απ’ έξω και να τα χρησιμοποιούμε ακόμα και στην καθημερινή μας ζωή, η απώλεια του Μάθιου Πέρι θα μας φαίνεται για πάντα σαν ψέμα.

Γιατί η μεγαλύτερη παρακαταθήκη του, ο Τσάντλερ Μπινγκ απλά δεν θα σταματήσει ποτέ να μας προκαλεί γέλιο.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved