Μέσι: Ένας G.O.A.T. από «χρυσάφι» και ασύγκριτη εμπορική εξέλιξη

Λεμπρόν και σία βλέπουν έναν «ευρωπαιοφερμένο» να τους παίρνει τη δόξα. Και τα χρήματα.

Τελευταία κυκλοφορεί μια ατάκα μαζί με μία φωτογραφία-κολάζ στις ΗΠΑ και αναφέρεται στους κορυφαίους των κορυφαίων. Στη μία άκρη της φωτογραφίας υπάρχει ο μέχρι πρότινος G.O.A.T. του NFL, Τομ Μπρέιντι, και από την άλλη ο σταρ της Ίντερ Μαϊάμι, Λίο Μέσι.

Είτε κατακτούσε το Μουντιάλ, είτε όχι, άξιζε το standing ovation στο Κατάρ.

Η ατάκα αναφέρει: «Από τότε που ήρθε στις ΗΠΑ, ο κόσμος έχει νέο G.O.A.T.». Μπορείτε να μαντέψετε για τον ποιον μιλάει; Δεν θέλει και πολύ ψάξιμο, το δείχνει άλλωστε και η τρέλα των Αμερικανών που έρχονται στο γήπεδο μόνο για να δουν τον Μέσι να παίζει και όχι για την υπόλοιπη ομάδα. 

Και όταν τραυματίζεται ο Μέσι; Το γήπεδο αδειάζει.

 

 

Για τις ΗΠΑ ο Τομ Μπρέιντι δεν είναι απλώς ένας σπουδαίος παίκτης, είναι μια ιδέα, κάτι ανώτερο, όπως ο Μάικλ Τζόρνταν. Και για να μπαίνει στην ίδια πρόταση μαζί του ο Αργεντινός, ένας σταρ από ένα άθλημα όμως που δεν έχει τέτοια απήχηση στο DNA των Αμερικανών, κάνει ακόμα σπουδαιότερη αυτή τη σύγκριση. 

Μια βαθιά υπόκλιση στον Tom Brady για όσα έχει κάνει.

AP23269756113777

 

Ο Λιονέλ Μέσι, λοιπόν, ο οποίος ετοιμάζεται στα 36 του χρόνια να παραλάβει την όγδοη «Χρυσή Μπάλα» της πλούσιας καριέρας του, από τότε που πέρασε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, είναι ο αθλητής με τις μεγαλύτερες εμπορικές δυνατότητες παγκοσμίως.

Η SportsPro Media, τον έφερε στην κορυφή της γενικότερης κατάταξης, καθώς τερμάτισε τους τρεις δείκτες που επηρεάζουν την τελική επιλογή (αθλητικές επιδόσεις, φήμη και αναγνωρισιμότητα, επενδυτική δυνατότητα και ανάπτυξη).

 

 

Ο κορυφαίος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής του κόσμου αυτή τη στιγμή, παρά τα όσα ακούγονται περί «στημένου» Μουντιάλ για να πάρει αβάντα από τον «άσπονδο» φίλο του, Κριστιάνο Ρονάλντο, βλέπει τη δημοτικότητά του να εξαπλώνεται με τη μεταγραφή του στο MLS, κάτι που τον φέρνει μπροστά σε εμπορική δυνατότητα από κοτζάμ Λεμπρόν Τζέιμς και την Αμερικανίδα αστέρα του ποδοσφαίρου, Άλεξ Μόργκαν.

Ας μείνει ο Εμπαπέ (9η θέση στην κατάταξη) στην Παρί να παλεύει να αποδείξει ότι μπορεί να φτάσει τον G.O.A.T.

Για αυτό κανείς, ακόμα δεν μπορεί να ρίξει τον Μέσι από την κορυφή.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved