Assosiated Press Μάικλ Κέιν αποχωρείς όντως από τον κινηματογράφο;

Για να δούμε αν αυτή τη φορά θα τηρήσει την υπόσχεσή του. Φαίνεται πάντως να το εννοεί.

Εδώ και πολλά χρόνια μας απειλεί ότι θα σταματήσει, αλλά όλο και κάπου τον παίρνει το μάτι μας. Ο Michael Caine, δήλωσε στο πρόγραμμα του BBC Today ότι έφτασε η ώρα να αποσυρθεί αλλά όλοι μείναμε σκεπτικοί στα λεγόμενά του. Θυμίζουμε ότι μας έχει «απειλήσει» αρκετές φορές στο παρελθόν με οριστική απόσυρση αλλά συνεχώς έβρισκε ένα λόγο για να επιστρέφει.

Στο Ratpack τον είχαμε αποχαιρετήσει με αφιέρωμα για τις καλύτερες ταινίες του.

Όπως δήλωσε το τοτέμ του Βρετανικού κινηματογράφου «Τα μόνα κομμάτια που μπορώ να αποκτήσω τώρα είναι άντρες 90 ετών. Ή ίσως 85. Δεν πρόκειται να είναι οι πρώτοι. Δεν έχετε κορυφαίους άντρες στα 90, θα έχετε νέα όμορφα αγόρια και κορίτσια. Σκέφτηκα, λοιπόν, ότι μπορεί κάλλιστα να φύγω με όλα αυτά».

Η ιστορία των εμφατικών γυαλιών του Michael Caine.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η ταινία The Great Escaper θα είναι η τελευταία του και ο βασικός λόγος που, όπως όλα δείχνουν, θα εγκαταλείψει την υποκριτική στα 90 του χρόνια.

 

 

«Μου έστειλαν ένα σενάριο, το κοίταξα και μετά έκανα κάτι που δεν έχω ξανακάνει. Μέτρησα πόσες σελίδες είχα, σε σύγκριση με τον αριθμό όλων των σελίδων στο σενάριο. Έπαιζα στις 30 από τις 90. Σκέφτηκα, νομίζω ότι αυτό μετράει ως μικρό κομμάτι, δεν το κάνω. Οπότε αποσύρθηκα», είπε.

Συνολικά απέρριψε τρεις φορές το ρόλο μέχρι να τον αποδεχθεί, και μαζί με αυτόν να πάρει τη μεγάλη απόφαση της αποχώρησης.

Για να είμαστε ειλικρινείς, όταν είσαι συνηθισμένος στα μεγαλεία, είναι πολύ δύσκολο να συμβιβαστείς με τα απλά. Και όταν λέμε μεγαλεία βάλτε ρόλους όπως στο Zulu, Alfie, The Italian Job και Sleuth, ενώ έχει κερδίσει δυο φορές Όσκαρ Β' Αντρικού Ρόλου για τις ερμηνείες του στο Hannah and Her Sisters και The Cider House Rules.

Ο Michael Caine ήταν γεννημένος να υπηρετεί τον Batman

Κάπως έτσι, λοιπόν, λέμε «αντίο» στον Michael Caine και νιώθουμε ήδη μια μεγάλη era να τελειώνει μαζί του. Εκτός και αν πάλι σκοπεύει να μας σκάσει προσποίηση και να εμφανιστεί σε κάποια ταινία, όπως το συνηθίζει.

Εδώ που τα λέμε, το ότι είναι 90 ετών δεν τον εμπόδισε ποτέ να είναι τόσο αρχοντικός όσο στα νιάτα του.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved