Ντέιβιντ Μπέκαμ: Ο οικογενειάρχης πίσω από τον επιτυχημένο άντρα

Τελικά, ένας πετυχημένος γάμος συμβάλλει σε ένα success story;

Πέρα από τον Μπέκαμ ποδοσφαιριστή και επιχειρηματία, υπάρχει και ο Μπέκαμ σύζυγος και πατέρας. Και παρότι μιλάμε για τον πρώτο Άγγλο ποδοσφαιριστή που κατέκτησε πρωτάθλημα σε τέσσερις διαφορετικές χώρες και πόσα θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για την προσωπική του ζωή, εκείνος επέλεξε να παντρευτεί από τα 23 του και να γίνει πολύτεκνος πατέρας. Μία επιλογή που για τα δεδομένα της εποχής γενικώς, αλλά και για τα δικά του δεδομένα ειδικώς μπορεί σε κάποιους να φαντάζει παράδοξο, καθώς ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας θέλει τα επιτυχημένα αρσενικά να έχουν στο κρεβάτι τους άπειρες γυναίκες. Βέβαια, θα πω εγώ από τη δική μου πλευρά, μήπως δεν είναι όλα τόσα πραγματικά και κάπου υπάρχει και μια δόση ανασφάλειας; Όπως και να ‘χει ας δούμε στο συγκεκριμένο άρθρο τον Μπέκαμ ως έναν παντρεμένο άντρα με παιδιά.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ φόρεσε άψογα το πέδιλο με κάλτσα αλλά εσύ μην το κάνεις


Ένα love story 25 χρόνων

Με τη Βικτόρια γνωρίστηκαν το 1997 και παντρεύτηκαν το 1998, όπως έχει πει σε συνέντευξή του μόλις την είδε σε ένα video clip είπε πως θέλει να την παντρευτεί, «υπάρχει ο έρωτας με την πρώτη μάτια». Πέρα από τα 25 χρόνια γάμου απέκτησαν μαζί και τέσσερα παιδιά, όπου φαίνεται πως έχει τεράστια αδυναμία στην κόρη του Χάρπερ. Το 1991 ξεκίνησε την καριέρα του και έκτοτε λίγο πολύ η ιστορία του είναι γνωστή μέχρι σήμερα, χρυσά συμβόλαια, επιχειρήσεις, δόξα και χρήματα. Θα ήταν το ίδιο success story, αν η προσωπική του ζωή ήταν διαφορετική; Υποθετική ερώτηση μπορεί να σκεφτείς εσύ που το διαβάζεις, αλλά μπορούμε να το σκεφτούμε και να τον δούμε πέρα από ποδοσφαιριστή και επιχειρηματία και ως οικογενειάρχη.

Ο Σερ Άλεξ ήταν «αφεντικό» στην εξέλιξη του Μπέκαμ

Πίσω από έναν επιτυχημένο άντρα κρύβεται μια δυναμική γυναίκα λέει ένα ρητό και αυτό μπορεί να το «χρωματίσει» κανείς με πολλούς τρόπους. Ενδεικτικά μπορεί κάποιος να πει, μα καλά δεν μπορεί ένα άντρας να είναι μόνος του ή να μιλήσει για τον ρόλο της γυναίκας, ωστόσο εγώ δεν θέλω να σταθώ καθόλου στο φύλο, αλλά να μείνω κυρίως στον ρόλο του πόσο ένα σταθερό οικογενειακό περιβάλλον συμβάλλει στην επιτυχία, αλλά και για την επιλογή ενός περιζήτητου άντρα να παντρευτεί από την ηλικία των 23 ετών και να μην «χαραμίζεται» άσκοπα ή τουλάχιστον εμείς δεν μάθαμε ποτέ κάτι τέτοιο.

 


Και αυτό συνιστά φιλοσοφία ζωής.

Υπήρξε περιζήτητος εργένης και μέχρι και σήμερα είναι ένας από τους πιο γοητευτικούς άντρες του πλανήτη. Δεν υπήρξε μόνο ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, αλλά και ένας πολύ ωραίος άντρας, ανεξαρτήτως της καριέρας του και της επιτυχίας του. Θα μπορούσε να προκαλεί σκάνδαλα με την προσωπική του ζωή με αμέτρητα μοντέλα να περνούν από το κρεβάτι του, ωστόσο είχε μία άλλη στάση ζωής πολύ μακριά από το lifestyle. Σύζυγος της αγέλαστης Βικτόρια και πατέρας τεσσάρων παιδιών που ποτέ δεν ακούστηκε ότι υπάρχουν ρήγματα στη σχέση τους με τις οικογενειακές φωτογραφίες  να «μαρτυρούν» ένα φιλήσυχο οικογενειακό περιβάλλον. Μήπως αυτή η κατάσταση επιτρέπει σε έναν άνθρωπο να συγκεντρωθεί περισσότερο στα επαγγελματικά του σχέδια, αφού έχει και υποστήριξη; 

 

 

Όπως έχει πει σε συνέντευξή του: «Έχουμε τέσσερα παιδιά σε διαφορετικές ηλικίες, όμως ακόμη και σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να δίνουμε ο χρόνο ο ένας στον άλλον. Αυτό κάναμε πάντα και φαίνεται να λειτουργεί». Σε άλλη συνέντευξή έχει πει: «Θέλουμε να δείξουμε στα παιδιά μας αγάπη και να τα προστατεύουμε, τα φροντίζουμε και τα υποστηρίζουμε και είμαστε πολύ στοργικοί μαζί τους» . Το φαινόμενο Μπέκαμ πέρα από την επιρροή που είχε με το στιλ του, αλλά και ως ποδοσφαιριστής, ένα ακόμη στοιχείο που έχει χαρακτηρίσει την πορεία του είναι το οικογενειακό του status. Σε μία εποχή, που η πολυγαμία και οι ανούσιες ερωτικές περιπέτειες είναι σχεδόν προϋπόθεση για τον κάθε άντρα, ο Μπέκαμ είναι άλλο σημείο αναφοράς, όπου ένας όμορφος και επιτυχημένος άντρας δεν προβάλλει τον τύπο εκείνο που συνδέεται με άπειρα γυναικεία ονόματα, αλλά την ανάγκη για συντροφικότητα, οικειότητα και ουσιαστική υποστήριξη.

Εξάλλου, όσα χρήματα και να βγάζεις, όσο ωραίος και να είσαι, όση φήμη και να έχεις το μόνο σίγουρο είναι πως αν δεν τα μοιράζεσαι με ανθρώπους που σ ’αγαπάνε, χάνουν λίγη από την αξία τους. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή του χωρίς οικογένεια και ούτε θα πω ότι είναι πρότυπο, αλλά μία άλλη οπτική στη ζωή που ενέχει μία παλαιότερη νοοτροπία. Η έννοια του πατέρα, τα συναισθήματα, η συντροφικότητα δεν απευθύνονται μόνο σε «κοινούς θνητούς» αλλά ακόμη και στους ωραιότερες ποδοσφαιριστές του πλανήτη και τελικά μπορεί να είναι και ένα στοιχείο που σε εξελίσσει.

 

 
 

Απολαύστε όλο το αφιέρωμα του Ratpack, «H φανέλα με το 7» κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα:

main


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved