Μια ατάκα του Νοβίτζκι αξίζει περισσότερο από τα billions του Μαρκ Κιούμπαν

Πώς ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης των Μάβερικς έγινε ακόμα καλύτερος από τα λόγια του ίδιου του παίκτη.

Η σχέση Μαρκ Κιούμπαν και Ντιρκ Νοβίτζκι ξεπερνάει τα όρια του μπάσκετ. Στα χαρτιά ήταν ιδιοκτήτης και παίκτης, ωστόσο η ιστορία έδειξε ότι ο ένας έκανε τον άλλον καλύτερο. Όταν μιλάμε για ΝΒΑ, μιλαμε για δυο ονόματα που ουσιαστικά έβαλαν τους Μάβερικς στον μπασκετικό χάρτη, δημιουργώντας τη δική τους παράδοση με τα κατορθώματά τους. Ο μεν Νοβίτζκι υπήρξε ο πρωταγωνιστής της κατάληξης-σοκ της σεζόν 2010-11 (και όχι μόνο) για το Ντάλας, οδηγώντας τους Μάβερικς στο πλέον «οργιαστικό» δαχτυλίδι κόντρα στους παντοδύναμους Χιτ των Ουέιντ-Λεμπρόν-Μπος, ο δε Κιούμπαν με την τρέλα και την επιμονή του να βάζει εκατομμύρια, είναι ο ιδιοκτήτης-μύθος της ομάδας του Τέξας.

Και η τρέλα του, φαίνεται σε κάθε του εμφάνιση μαζί με τους Μαβς.

 

 

Ο Κιούμπαν, πέρα από ιδιοκτήτης των Μάβερικς είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες παγκοσμίως, με χρυσές επενδύσεις σε εταιρείες ή start ups, τεράστια επιτυχία στην κατηγορία Crypto, από το 2021 αγόρασε ολόκληρη πόλη (Mustang) στο Τέξας, έκτασης 77 στρεμμάτων ενώ έχει υπονοήσει ότι σύντομα μπορεί να ασχοληθεί με την πολιτική.

Ό,τι αγγίζει πλέον γίνεται χρυσός, πράγμα που αποδεικνύεται από την καταλυτική παρουσία του στην τηλεοπτική εκπομπή επενδύσεων «Shark Tank» - το αντίστοιχο Dragons Den που έχουμε δει στην Ελλάδα- αυξάνοντας κατακόρυφα τη θεαματικότητά της. Ακόμα και ο Κιούμπαν, όμως, ένας άνθρωπος με τόσο μεγάλη επιτυχία σε κάθε τομέα της ζωής του, έχει βιώσει από πρώτο χέρι την αποτυχία, για αυτό και δεν παίρνει ποτέ τίποτα, και κυρίως κανέναν, αψήφιστα.

«Ρουφάει» σαν σφουγγάρι συμβουλές, και εμπνέεται από την παραμικρή ατάκα. Μια από αυτές έχει εξελιχθεί σε αγαπημένο του catchphrase, και του την είπε ο αγαπημένος του, Ντιρκ Νοβίτζκι.

  

AP16339104484242

 

Η ζωή είναι σαν την προπόνηση

Πρόσφατα ο Μαρκ Κιούμπαν έδωσε συνέντευξη στο GQ όπου μίλησε για την επιτυχία του, το Shark Tank, τους Μάβερικς, τις συμβουλές του προς άλλους επενδυτές, ωστόσο δεν παρέλειψε να εκθειάσει μια ατάκα του άλλοτε παίκτη του στο Ντάλας και κορυφαίου Ευρωπαίου όλων των εποχών στο ΝΒΑ, όταν ρωτήθηκε για την επιρροή που λαμβάνει από τους επαγγελματίες αθλητές.

«Ο Ντιρκ Νοβίτζκι κάποια στιγμή μου είπε, καθώς τον έβλεπα να προπονείται συνέχεια προκειμένου να τελειοποιήσει τις κινήσεις του “ο τρόπος που κάνεις το οτιδήποτε, είναι το μυστικό για να κάνεις τα πάντα”. Αυτό είναι ένα motto που λέω στα παιδιά μου και έχουν βαρεθεί να με ακούν. Είναι αλήθεια πως αν δεν επιμένεις, να εξασκείσαι συνέχεια και να επιμένεις μέχρι να μην κάνεις τίποτα λάθος, είτε πρόκειται για πωλήσεις, είτε για τεχνολογία, είτε για προγραμματισμό δεν θα είσαι ποτέ σίγουρος ότι προσπάθησες» δήλωνε αρχικά, για να καταλήξει τελικά:

«Αρκετός κόσμος, στον αθλητισμό και ειδικότερα στη ζωή, προσπαθεί να επισπεύσει τις διαδικασίες προκειμένου να φτάσει στην επιτυχία, παραλείποντας όμως σημαντικές λεπτομέρειες που θα τον κάνουν να διαφέρει από τους υπόλοιπους. Επομένως αυτό το “ο τρόπος που κάνεις το οτιδήποτε, είναι το μυστικό για να κάνεις τα πάντα” είναι ένας κανόνας που ακολουθώ σε κάθε βήμα της ζωής μου. Μου αρέσει να αναζητώ νέες προκλήσεις, να έχω πολλά ενδιαφέροντα, να είμαι συνεχώς περίεργος και να μαθαίνω. Αν αποκόψεις το μονοπάτι από τις μικρές λεπτομέρειες, έχεις αποκόψει ήδη το δρόμο για τα μεγαλεία».

Σύμφωνα με το Forbes, ο Μαρκ Κιούμπαν στα 65 του χρόνια, έχει αυτή τη στιγμή καθαρή περιουσία πάνω από 5.2 δισ. δολάρια. Δείτε τον στο παρακάτω βίντεο πόσο απολαυστικός είναι στο Shark Tank των ΗΠΑ:

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved