Assosiated Press Ιμπραΐμοβιτς: 5 δουλειές εκτός ποδοσφαίρου που σίγουρα δεν θα χρειαστεί οντισιόν
«There is only one Zlatan»: Τολμάει κανείς να του πει "πέρνα πρώτα από συνέντευξη";
 

«Δεν ήξερε κανείς ότι θα αποσυρθώ, ούτε η οικογένειά μου, το κρατούσα μυστικό. Το αποφάσισα πριν από δέκα ημέρες περίπου. Σήμερα δεν χαμογελούσα, ήμουν απλά ένα ζόμπι. Απόψε συγκινήθηκα πολύ. Κοιτούσα τους συμπαίκτες μου και έκλαιγαν. Κοίταξα τη γυναίκα μου για να πάρω δύναμη και έκλαιγε και αυτή. Κοιτάζω στα μόνιτορ, οι τιφόζι έκλαιγαν και αυτοί. Είναι μια ημέρα που δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου…».

Κάπως έτσι, μπροστά σε 70 χιλιάδες οπαδούς της Μίλαν γράφτηκε στις 4 Ιουνίου του 2023 ο επίλογος της τεράστιας καριέρας του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Μια περσόνα -γιατί περί αυτού πρόκειται- ιδιαίτερη και ξεχωριστή, με άπειρους εχθρούς και φανατικούς οπαδούς, ένα ποδοσφαιρικό ταλέντο με ένα ιδιαίτερο χάρισμα στην αλαζονεία αλλά τεράστια ευφυΐα, αποφάσισε πως ήταν καιρός να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στα 43 του χρόνια.

Μια καριέρα που περιλάμβανε πολλά εκατομμύρια ευρώ στην τσέπη μαζί με τρόπαια, άπειρες στιγμές «μαγείας» με την μπάλα στα πόδια και πάνω από όλα ατάκες ή συμπεριφορές που έκαναν τον κόσμο λιγότερο βαρετό και σίγουρα πολύ πιο διασκεδαστικό από ότι είναι. Σίγουρα άφησε αρκετά πράγματα ημιτελή, όπως την κατάκτηση ενός Τσάμπιονς Λιγκ ωστόσο ακόμα και έτσι ο Ζλάταν θα μείνει για πάντα στο μυαλό μας ως μια προσωπικότητα-απόλαυση μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.

 

 

Το «λιοντάρι που δεν συγκρίνεται με ανθρώπους» όπως έγραψε, τότε, στα social media ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μέχρι σήμερα δεν είχε αποκαλύψει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, αλλά σύμφωνα με το «Calciomercato» ο υπέρτατος Ζλάταν βρήκε την νέα μεγάλη πρόκληση της ζωής του ως τιμ μάνατζερ στη Μίλαν. Αν τον γεμίζει τον Ζλάταν εννοείται ποιοι είμαστε εμείς να του το αρνηθούμε, καθώς είναι βέβαιο ότι μπορεί να διαπρέψει και σε άλλους τομείς πέραν του ποδοσφαίρου.

Αν τελικά δεν έχει αποδεχτεί την πρόταση των «ροσονέρι», στις 5 παρακάτω κατηγορίες είναι βέβαιο ότι θα διαπρέψει και είναι βέβαιο ότι θα το κάνει δίχως να περάσει από οντισιόν.

 

Προσεχώς στους κινηματογράφους

Την πρώτη γεύση από το Αστερίξ και Οβελίξ την πήραμε, αλλά είναι βέβαιο ότι σύντομα θα αναζητήσει πιο αναβαθμισμένο ρόλο στον κόσμο της υποκριτικής. Γίνεται να μιλάμε για Ζλάταν και το όνομά του να μην είναι στην κορυφή της λίστας των ηθοποιών; Μπορεί να μην κατακτήσει κανένα Όσκαρ -όπως και το Τσάμπιονς Λιγκ-, ωστόσο τον βλέπουμε άνετα ως πρώτο όνομα σε action movie, τύπου Expendables ή ως ο τύπος που θα βάλει στη θέση του τον Vin Diesel και τον Dwayne «The Rock» Johnson στο τελευταίο κομμάτι του The Fast and the Furious ως αδερφός του Jason Momoa.

Για να μην πούμε σε καμιά σειρά τύπου House of the Dragon.

 

 

Στα παρκέ του ΝΒΑ

Και supermax συμβόλαιο θα πάρει, έστω και για μια σεζόν. Ειδικά σε ομάδες που θέλουν σκληροτράχηλους αμυντικούς και ταυτόχρονα πλεϊμέικερ που να σκοράρουν, ο Ζλάταν είναι η μεγάλη τους ευκαιρία. Οι πωλήσεις φανέλας θα σημειώσουν ρεκόρ, ενώ όλα τα μάτια θα πέσουν πάνω στη μεγάλη συνάντησή του κόντρα στον Λεμπρόν Τζέιμς. Ξεχνάει κανείς την κόντρα των δύο με φόντο την πολιτική; Ο Ζλάταν σίγουρα όχι και περιμένει στη γωνία για μία ευκαιρία, απλά και μόνο για να δείξει στον LBJ τι θα πει «Ίμπρα».

 

 

Dana White, here΄s your Guy

Το UFC έχει χάσει λίγο την αίγλη των προηγούμενων χρόνων δίχως την παρουσία κάποιου σταρ μεγάλου βεληνεκούς όπως ο Κόνορ Μακγκρέγκορ και ο Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοβ. Το γεγονός ότι Χασμπουλά (ήμαρτον) είναι στην κορυφή των αναζητήσεων και της λατρείας του κοινού χτυπάει «καμπανάκια» ότι κάτι πάει πολύ λάθος. Η κατάσταση με λίγα λόγια στο UFC απαιτεί έναν σταρ τύπου Ιμπραΐμοβιτς για να δείξει στον κόσμο τι θα πει σταρ.

Μια κλωτσιά του όπως αυτές που είχε αποφέρει άπειρα τατουάζ αποτυπώματα σε τόσους αντιπάλους -με τάπες εννοείται- αλλά και στον συμπαίκτη του Κασάνο, θα του αποφέρουν τη ζώνη πρωταθλητή πολύ γρήγορα. Αν και εδώ που τα λέμε, θα θέλαμε να τον δούμε πολύ στο κλουβί απέναντι στον Μάρκο Ματεράτσι.

 

 

Οδηγός Φόρμουλα 1

Ο «Ίμπρα» βλέπει τον πιλότο Λανς Στρολ της Άστον Μάρτιν να συμμετέχει στα Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 και εκνευρίζεται. Κάποια στιγμή τον συναντάει στο δρόμο και ο Καναδός του λέει «Ζλάταν είμαι πιο γυμνασμένος από σένα». Δεν θέλει και πολύ για να φέρει τα πάνω-κάτω στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. 

Διαφωνεί κανείς ότι ο Ζλάταν μετά από κάτι τέτοιο (και όχι μόνο) είναι ικανός να μπει στη Φόρμουλα 1 με δικό του μονοθέσιο και τη δικιά του εταιρεία αγώνων, την Zlatan Racing F1, με πρόεδρο τον Ζοσέ Μουρίνιο και σλόγκαν «There is only -FORMULA- one Zlatan» (παράφραση του «There is only one Zlatan»);

 

 

Σούπερ Ήρωας

Μια ματιά να ρίξει κανείς στον Σουηδό θα δει ότι έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ενός superhero. Όχι όμως για να τον υποδυθεί στο σινεμά ή την tv, αλλά στην πραγματική ζωή. Και «αθάνατος» είναι, και ντούκι είναι, και σούπερ δυνάμεις έχει, και millionaire είναι, και δουλεύει για το καλό του κόσμου ακόμα και αν μεγάλη μερίδα τον μισεί κ.α.

Ο Ζλάταν ξέρει πως η μεγάλη δύναμη απαιτεί και μεγάλη ευθύνη, για αυτό και είναι ο ήρωας που έχουμε ανάγκη και όχι αυτός που χρειαζόμαστε. Ένας Black Adam που θα τρέμουν παρέα Justice League και Avengers.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved