George R.R. Martin το βιβλίο πότε λες να το τελειώσεις;

Δεν θέλουμε να ακουστούμε απαισιόδοξοι, αλλά ως συγγραφέας έκλεισε τα 75 και ο χρόνος πιέζει.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς θα είμαστε εμείς στα 75 μας χρόνια. Είναι πολύ πιθανό να τριγυρνάμε σαν τις άδικες κατάρες, δείχνοντας ο ένας στον άλλον τα παλιά μας τατουάζ και να προσπαθούμε να καταλάβουμε πως λειτουργούν τα smartphone του μέλλοντος. Αν φυσικά αυτή η χώρα υπάρχει μέχρι τότε και δεν έχει καταστραφεί από κάποια πλημμύρα ή πυρκαγιά. Το βέβαιο όμως είναι ότι στα 75 μας θα έχουμε πολύ λίγους ανοιχτούς λογαριασμούς. Γιατί τι περιμένει κανείς από σένα στα 75 σου χρόνια; το πιο πιθανό είναι τίποτα. Για αυτό οι τράπεζες δεν σου δίνουν και δάνεια.

Όμως ο George R.R. Martin, ο συγγραφέας των βιβλίων Game of Thrones, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να πει το ίδιο. Δεν είναι από τους τύπους που μπορούν να αράξουν και να πουν «ωραία ας απολαύσω τη συνταξιοδότηση και τα εκατομμύρια που έβγαλε από το HBO και άσε τους άλλους να πάνε να κουρεύονται». Όχι φίλε. Από τη στιγμή που ξεκίνησες κάτι θα το τελειώσεις. Μας τα ζάλισες ότι δεν σου άρεσε το τέλος της τηλεοπτικής σειράς, ότι εσύ θα είχες κάνει τα πράγματα διαφορετικά και πως ήδη έτσι τα έχεις φανταστεί στο τελευταίο βιβλίο που γράφεις, το Winds of Winter. Η τελευταία ενημέρωση που είχαμε για το τελευταίο βιβλίο του Game of Thrones, ήταν φέτος τον Ιούλιο που ο συγγραφέας δήλωσε ότι δεν υπάρχει ακόμα ημερομηνία κυκλοφορίας, καθότι ακόμη βρίσκεται σε διαδικασία συγγραφής.

 

 

Εντάξει καταλαβαίνουμε ότι ο τύπος θέλει να το πάει με το πάσο του και να κάνει σωστή δουλειά, αλλά αυτή τη στιγμή θα γίνουμε οι κακοί της υπόθεσης. Στα 75 σου και υπέρβαρος δεν μπορείς να κάνεις σχέδια για το μέλλον φίλε. Όταν σου έχουν πει οι γιατροί ότι πρέπει να χάσεις κιλά και εσύ δηλώνεις δημόσια τι σου αρέσει να τρως και να κάνεις τη ζωάρα σου, πρέπει να σκεφτείς και τις εκκρεμότητες που έχεις αφήσει στη μέση. Η πιο σημαντική που έχει να κάνει με εμάς όλους, είναι να μάθουμε πώς τελειώνει επιτέλους αυτό το ρημάδι. Δεν φτάνει που οι άλλοι άλλαξαν όλο το στόρι και έχουν μπερδέψει χαρακτήρες και καταστάσεις, θα φτάσουμε σε ένα σημείο που απλά θα μαντεύουμε ποιος πήρε το Iron Throne, πόσο διεκδικητές υπάρχουν ακόμη και αν τελικά ο Jon Snow αφού αναστηθεί θα γίνει κανένας Azor Ahai - γιατί για να τα θυμόμαστε όλα εσύ μας άφησες με τα μαχαίρια στην πλάτη του.

Οπότε παιδιά ναι. Ας ευχηθούμε πραγματικά στον George R.R Martin Χρόνια πολλά για τα 75 του χρόνια και να έχει μια υπέροχη ζωή, αλλά να τακτοποιήσει τις υποθέσεις του. Αυτό που συμβαίνει πια δεν είναι κατάσταση, αλλά μαρτύριο. Είναι σαν να το κάνει επίτηδες. F τον φανταζόμαστε να κάθεται σε μια μεγάλη πολυθρόνα και να γελάει λέγοντας «ελπίζω να ψοφήσω πριν το γράψω και να μείνετε με την απορία». Υποτίθεται πως έχει πει σε κόσμο πως τελειώνει, αλλά που ξέρουμε ότι αυτοί θα κρατήσουν την υπόσχεσή τους και δεν θα γράψουμε ό,τι θέλουν;

Χρόνια πολλά παππού και κοίτα να πιάσεις δουλειά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved