Κανείς δεν γελάει πια με τον Giorgio Tsoukalos

O meme guy των εξωγήινων θεωριών παίρνει επιτέλους πίσω το αίμα του. Και αυτό σημαίνει πολλά.

Σε περίπτωση που δεν σας λέει κάτι το όνομά του το πιο πιθανό είναι ότι θα σας λύσει σίγουρα η φωτογραφία του. Ο Giorgio Tsoukalos δεν είναι απλά συγγραφέας αλλά και παραγωγός μιας από τις πιο διάσημες σειρές που έπαιξαν στο History Channel. To Ancient Aliens.

Για όποιον δεν έχει τύχη να δει έστω ένα επεισόδιο ή τρέιλερ, το Ancient Aliens πραγματεύεται μια πολύ βασική θεωρία. Όχι μόνο δεν είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν, αλλά στο παρελθόν και μέσα από ιστορικά καταγεγραμμένα γεγονότα, είχαμε δεχτεί επισκέψεις από εξωγήινα όντα. Τώρα η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται να το πάμε πάρα πολύ μακριά όπως ο Ελβετός με ρίζες από την Ελλάδα, Giorgio. Άλλωστε στο Ancient Aliens εμφανίζονται μερικές από τις πιο περίεργες θεωρίες. Από το ότι οι πυραμίδες χτίστηκαν από εξωγήινους, μέχρι του ότι ο προφήτης Ηλίας  δεν μπήκε σε κάποιο φλεγόμενο άρμα άλας εξωγήινου σκάφους και ότι ο Νώε δεν μάζεψε ζώα στην κιβωτό, αλλά το DNA τους με στόχο να το κλωνοποιήσει. Φυσικά όπως σε κάθε θεωρία που εμφανίζεται μπροστά μας, ο καθένας μπορεί να πιστέψει ό,τι θέλει.

 

 

Το θέμα είναι ότι για πάρα πολλά χρόνια ο Giorgio ήταν περισσότερο γνωστός σαν ο meme guy που όλοι έχουμε δει. Λίγο το κουστούμι, το στήσιμο του σώματος και το μαλλί που έμοιαζε με τρελό επιστήμονα, μαζί με μια φράση σε meme  που είχε στόχο να κοροϊδέψει κάποια εξωγήινη θεωρία του, του τύπου «σας τα έλεγα εγώ». Φέτος ωστόσο είχαμε 2 μεγάλες αποκαλύψεις. Η πρώτη αποκάλυψη ήταν ότι όλοι αυτοί οι τύποι που έβγαιναν κατά καιρούς στα αμερικανικά podcasts, σε ραδιόφωνα και βίντεο στο YouTube gallery και μιλούσαν για την Area51 και συνομωσίες συγκάληψης εξωγήινων, είχαν τελικά δίκιο. Προφανώς δεν είχαν σε όλα, γιατί κάποιοι μπορεί να έλεγαν ότι θα μας κατακτήσουν οι σαύρες, αλλά στο κομμάτι ότι έχουν βρεθεί οντότητες τις οποίες η αμερικανική κυβέρνηση έχει κάπου καταχωνιάσει σαν ξεχασμένο αρχείο, είναι αλήθεια. Το ποσό μπορεί να ξεφύγει ο μύθος από την πραγματικότητα είναι μια άλλη ιστορία, αλλά η βασική αρχή είναι αυτή. Ότι οι άλλοτε ψεκασμένοι είχαν δίκιο.

Το ίδιο συνέβη μετά τις αποκαλύψεις στο Κογκρέσο του Μεξικού. Ακόμα βέβαια οι επιστήμονες δεν είναι πολύ σίγουροι για αυτά που είδαν ή που νομίζουν ότι είδαν, αλλά το γεγονός ότι το DNA έχει ταυτοποιηθεί ως άγνωστο και τα απολιθωμένα πτώματα έχουν ηλικία πάνω από 1000 χρόνια, δείχνει πως πράγματι δεν είμαστε τόσο μόνη όσο πιστεύαμε. Ή τουλάχιστον δεν ήμασταν σίγουρα κάποια εποχή. Υπήρξαν πράγματι οντότητες που μας βοήθησαν να εξελίξουμε την τεχνολογία μας; Έκαναν πράγματι εμφάνιση κατά τέτοιον τρόπο που ιστορικοί της εποχής προσπάθησαν να το περιγράψουν όσο το δυνατόν καλύτερα και ανάλογα με το τι μπορούσε να συλλάβει ο νους τους; Για τον Giorgio Tsoukalos και πολλούς άλλους ομοίους του η απάντηση είναι ναι. Απλά όταν ο κόσμος απορρίπτει το καθετί που βγαίνει από το στόμα σου και δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να το σκεφτεί ως πιθανότητα, πολλές φορές ξεφεύγεις και εσύ ο ίδιος σε αυτά που προτείνεις. Πέρα από τον χαβαλέ των memes, όλοι οι άνθρωποι που πίστευαν σε εξωγήινους, έχουν χαρακτηριστεί κατά καιρούς είτε τρελοί, είτε ψεκασμένοι, είτε με νοητικά προβλήματα.

 

 

Αυτή λοιπόν είναι μια μικρή νίκη όχι μόνο για τον Giorgio, αλλά για την πρόοδο γενικότερα. Για την ελεύθερη σκέψη και για όλους εκείνους που σκέφτονται έξω από το πλαίσιο. Στο μέλλον θα υπάρξουν κι άλλοι Giorgio που θα προτείνουν κάτι εξίσου τρελό. Το πρώτο που πρέπει να γνωρίζουμε, είναι πως δεν υπάρχει ανάγκη να συμφωνούμε. Το δεύτερο είναι ένα αφήνουμε ένα παράθυρο ανοιχτό αυτή η πιθανότητα να ισχύει. Το δέχονται μέχρι και τα μαθηματικά. Ο Tsoukalos και ο κάθε Tsoukalos, μπορεί να μη λύσουν απαραίτητα το μυστήριο της ανθρωπότητας με τις ιδέες τους, αλλά μπορεί να εμπνεύσουν άλλους να το κάνουν και πραγματικά να το καταφέρουν. Να βοηθήσουν το ανθρώπινο μυαλό να ξεκολλήσει από τις γωνίες στις οποίες σήμερα κάνει γκελ και να προτείνει τα πιο τρελά και γεμάτα φαντασία πράγματα, για να ανακαλύψει τελικά μια πραγματικότητα που δεν φανταζόμασταν ποτέ στο σενάριο της ζωής μας.

Σήμερα, ήταν η αποκαλύψεις για τους εξωγήινους. Αύριο μπορεί να είναι κάποιοι χρονοταξιδιώτες. Το θέμα είναι ότι ο άνθρωπος κατάφερε να φτάσει σε ένα σημείο επειδή άφησε τη φαντασία του ελεύθερη. Ακόμη κι αν δεν έχουμε χρόνο για τη δική μας ή τη βρίσκουμε πολύ περιορισμένη, ας αφήσουμε εκείνων που ανθίζει να εκφραστούν.

Το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν γελάει πλέον με τον Giorgio Tsoukalos.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved