Πρώτη φορά μπαμπάς: Ένα κείμενο για εσένα που άλλαξε όλη σου η ζωή

Είχα τη χαρά να γίνω για πρώτη φορά μπαμπάς πριν από δύο περίπου χρόνια. Και αν υπάρχει μία συμβουλή που έχω να δώσω σε κάθε άντρα που έγινε ή θα γίνει πολύ σύντομα μπαμπάς, αυτή είναι μία: Προγραμμάτισε έγκαιρα τον χρόνο που θα αφιερώνεις στον εαυτό σου. Βλέπεις, έχοντας στο σπίτι ένα μωρό με απρόβλεπτα ωράρια, όχι μόνο θα δυσκολεύεσαι να εξασφαλίσεις ποιοτικό χρόνο για εσένα, αλλά ίσως αρχίσεις να στερείσαι και τη χαρά που σου δίνει ο χρόνος που περνάς με το παιδί σου.

Ναι, εκτός από εμένα, ξέρω αρκετούς μπαμπάδες που παρέβλεπαν συστηματικά τον εαυτό τους, με αποτέλεσμα να πάθουν burn out και τελικά, να μην μπορούν να απολαύσουν τις ανεκτίμητες οικογενειακές στιγμές του πρώτου καιρού. Αν με ρωτάς, λοιπόν, τι με βοήθησε να βρω μία ισορροπία στη νέα μου ζωή ως πατέρας, δηλαδή να βρω ξανά έστω και λίγο χρόνο για τον εαυτό μου, να ξέρεις πως αυτό ήταν ένα δώρο φροντίδας που έλαβα από τη σύντροφό μου.

Διότι από την ημέρα που μου χάρισε μία 24ωρη κρέμα ενυδάτωσης από τη L 'Oreal Paris Men Expert, θέλοντας να με βοηθήσει να απαλλαγώ από τα σημάδια της κούρασης στο πρόσωπό μου, άρχισα να γίνομαι λίγο πιο σχολαστικός με την προσωπική μου φροντίδα.

Μία «ιεροτελεστία» περιποίησης ήταν η αρχή για να αφιερώσω χρόνο σε εμένα

Κακά τα ψέματα. Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην παραδεχθώ πως τουλάχιστον το πρώτο εξάμηνο από τον ερχομό του γιου μου στον κόσμο, ένιωθα ότι μοναδική μου υποχρέωση ήταν να εργάζομαι στο γραφείο τα πρωινά και να φροντίζω την οικογένεια από το απόγευμα έως πολύ αργά το βράδυ.

Φροντίζοντας το μωρό μόλις άκουγα το κλάμα του, βοηθώντας τη σύντροφό μου αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου τις υποχρεώσεις του σπιτιού, δεν άργησε να έρθει η στιγμή που οι… υπερωρίες είχαν γίνει δύο μεγάλοι, μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια μου. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, δεν μπορούσα να σταματήσω να προσφέρω στα αγαπημένα μου πρόσωπα, αφού ήμουν ένας νέος μπαμπάς στον αυτόματο πιλότο. Πώς κατάφερα να επανακτήσω την ρουτίνα μου; Με δειλά, αλλά αποτελεσματικά βήματα.

Αρχικά, ξεκίνησα ενσωματώνοντας στην καθημερινότητά μου μία σύντομη, αλλά αναζωογονητική «ιεροτελεστία» περιποίησης που εκτός από την ανδρική ενυδατική κρέμα προσώπου Hydra Energetic, περιλάμβανε ένα τζελ καθαρισμού για το πρόσωπο το οποίο καθαρίζει, αναζωογονεί και μειώνει την εμφάνιση των πόρων, καθώς και ένα roll on ματιών ενάντια στην κούραση το οποίο ανήκει στην ίδια σειρά της L 'Oreal Paris Men Expert και είναι ειδικό για να αναζωογονεί την περιοχή γύρω από τα μάτια.

Κάπως έτσι, αυτά τα λίγα λεπτά που χρειαζόμουν για να εφαρμόσω τα παραπάνω προϊόντα, ήταν τελικά μόνο η αρχή για να ξεκινήσω να αφιερώνω περισσότερο χρόνο στον εαυτό μου. Και όπως ήταν επόμενο, τις φορές που έκανα έστω και ένα σύντομο διάλειμμα από τον ρόλο του πατέρα, έπειτα απολάμβανα πολύ περισσότερο τον χρόνο που είχα με το μικρό μου.

 

dadfirst2

 

Πώς θα βρεις την ισορροπία σου ως νέος μπαμπάς χωρίς να χάσεις τον εαυτό σου

Είναι αλήθεια πως τον πρώτο καιρό, τουλάχιστον μέχρι να βρεις την ισορροπία σου ως νέος μπαμπάς, θα χρειαστεί να «θυσιάσεις» αρκετό χρόνο από πράγματα και δραστηριότητες που απολαμβάνεις, ώστε να τον διαθέσεις στο μωρό και την αγαπημένη σου. Το καλά νέα είναι, βέβαια, πως θα το κάνεις χωρίς να καταλαβαίνεις, χωρίς να αντιλαμβάνεσαι πως χάνεις κάτι, αφού τίποτα άλλο, εκτός από την οικογένειά σου, δεν θα υπάρχει στο μυαλό σου.

Μοιάζει απίθανο όμως, καλύτερα να ξεχάσεις από τώρα τις απρόοπτες after work βόλτες, τα βραδινά, ήπια workout ή τα ατελείωτα λεπτά που περνούσες με κλειστά τα μάτια κάτω από το ντους σφυρίζοντας ανέμελα. Διότι όταν είσαι πατέρας και δη, αρχάριος, κάθε λεπτό, για να μην πω κάθε δευτερόλεπτο, μετράει. Συνεπώς, καλό θα ήταν να εξοπλιστείς έγκαιρα και με όλα τα απαραίτητα. Ποια είναι αυτά;

Σίγουρα, το ενυδατικό αφρόλουτρο Men Expert Barber Club της L'Oreal Paris, το οποίο σε βοηθά να «μηδενίζεις» τον χρόνο που περνάς κάτω από την ντουζιέρα, απολαμβάνοντας συγχρόνως μία ολοκληρωμένη εμπειρία φροντίδα με ξυλώδες άρωμα και «πινελιές» κέδρου. Το συγκεκριμένο αφρόλουτρο είναι ειδικά σχεδιασμένο για να καθαρίζει μαλλιά, γενειάδα και επιδερμίδα, οπότε με ένα πέρασμα σου χαρίζει μία ανεπανάληπτη αίσθηση φρεσκάδας στο σώμα, αλλά και το κεφάλι.

 

dadfirst3

 

Ναι, ο ερχομός ενός μωρού στη ζωή σου, είναι μία μεγάλη αλλαγή. Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να αμελείς να σε φροντίζεις και να σου αφιερώνεις τον ελάχιστο χρόνο που χρειάζεσαι, ώστε να δείχνεις ο πιο περιποιημένος και ξεκούραστος μπαμπάς του κόσμου. Έτσι και αλλιώς, να είσαι σίγουρος πως κανένα παιδί δεν θέλει να ξέρει πως το τάισμα, ο ύπνος ή η φροντίδα του, ήταν κάποτε η αφορμή για να παραμελήσει ο μπαμπάς του τον εαυτό του.

#menexpert #lorealparisgr #fathersday

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved