Οκτώ Ελληνάρες οδηγοί που πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν

Δεν είναι μόνο ότι μιλάνε στο κινητό. Έχουν και άλλα τόσα που κάνουν τη ζωή στο δρόμο εκνευριστική και επεκίνδυνη. 

Tους βλέπουμε κάθε μέρα, τους σιχαινόμαστε, θέλουμε να εξαφανιστούν. Ένας μικρός απολογισμός για το τι υπάρχει εκεί έξω και γιατί πρέπει η ελληνική κοινωνία να το ξεφορτωθεί. 

 

 

Αυτοί που μας βρίζουν την οικογένεια

Πριν πείτε οτιδήποτε, ξέρουμε ότι θα έχετε βρεθεί πολλές φορές στη θέση να κάνετε το ίδιο επειδή κάποιος ηλίθιος πήγε να σας σκοτώσει. Παρόλα αυτά, το να βρίσεις τη μάνα και τον πατέρα ή γενικώς την οικογένεια κάποιου άλλου, δεν πρόκειται ποτέ να βγει σε καλό. Θα προκληθεί, εννιά στις δέκα φορές καβγάς, ο οποίος ποτέ μα ποτέ δεν λήγει νηφάλια. Και κάπως έτσι πάμε στη δεύτερη κατηγορία.

Αυτοί που παίζουν ξύλο με το παραμικρό

Με ένα μικρό γκάλοπ στο γραφείο, διαπιστώσαμε με μεγάλη απογοήτευση, πως οι μπουνιές μεταξύ οδηγών δεν είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί. Υπάρχουν τύποι που έχουν σπάσει τζάμια, που έχουν βγει και έχουν βγάλει ρόπαλα από το πορτ-μπαγκάζ, που βγάζουν πτυσσόμενα γκλοπ από την τσέπη. Σε περίπτωση που το διαβάζετε αυτό: ρε πάτε καλά; Θα κάτσετε να ανοίξετε το κεφάλι κάποιου για μία διαφωνία στο τιμόνι; Και όμως έτσι γεμίζουν τις σελίδες τους τα αστυνομικά ρεπορτάζ.

 

 

 

Αυτοί που παρκάρουν στις θέσεις ΑμεΑ

Κάθε φορά που συζητάς για άσχετους και επικίνδυνους οδηγούς, θυμήσου αυτούς εδώ. Είναι η περίπτωση που απλά δεν σηκώνει καμία δικαιολογία. Δεν είδε το STOP, δεν πρόλαβε το φανάρι, δεν πρόλαβε να πατήσει φρένο και γενικά ό,τι μπορεί να κατεβάσει το κεφάλι, δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με αυτόν που ηθελημένα μπλοκάρει την θέση ενός συνανθρώπου μας, που χρειάζεται αυτή τη διευκόλυνση.

Αυτοί που κλείνουν δρόμους με την στάθμευσή τους

Αποκλείεται να μην το έχεις βιώσει έστω μία φορά. Κάποιος τύπος έχει πεταχτεί σε ένα κατάστημα, κάποια έχει πεταχτεί στο ΑΤΜ, ένας άκυρος άφησε το αμάξι όπως ήθελε για να πάρει καφέ. Είναι αυτοί οι τύποι που κάνουν τις δύο λωρίδες μια, που παρκάρουν στις στροφές και μπλοκάρουν τα λεωφορεία, που έχουν κλείσει κάποιον από εμάς που έχει παρκάρει κανονικά και που γενικά νομίζουν ότι το αυτοκίνητο, είναι τα κλειδιά του σπιτιού που τα πετάς στο τραπέζι όπως γουστάρεις. Και το χειρότερο; Όλοι αυτοί όταν βρίσκονται να οδηγήσουν στο εξωτερικό, ούτε που μπαίνουν στην διαδικασία να συμπεριφερθούν έτσι. Αυτοί είμαστε.

 

 

Αυτοί που κορνάρουν στο άναμμα του φαναριού

Οκ παιδιά, δεν είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει εκεί έξω, αλλά είναι πάρα πολύ εκνευριστικό. Ειδικά όταν έχεις μόλις ξυπνήσει ή επιστρέφεις σπίτι κουρασμένος. Ας χάσεις και ένα φανάρι, τι να κάνουμε τώρα. Θα τον σκοτώσεις τον άλλο;

Αυτοί που τρέχουν μέσα στα στενά

Κάποτε κράζαμε αυτούς που έβαζαν την μουσική τέρμα περνώντας έξω από τις καφετέριες. Τώρα τι έχεις; Έναν κάγκουρα, γιατί τέτοιοι είναι, που από την αρχή μέχρι το τέλος του στενού, το πατάνε για να ακουστεί η μηχανή. Είναι όμως μέχρι να βγει ένα άλλο αυτοκίνητο από το πάρκινγκ ή να πεταχτεί κανένα παιδάκι για να γίνει το κακό. Και όχι δεν χρειάζεται να γίνει.

Αυτούς που κρατάνε, μιλάνε, βλέπουν βίντεο στο κινητό

Ας μην πούμε ψέματα. Έχουμε μάθει όλοι με το κινητό και κακώς έχουμε μάθει με το κινητό. Μετά το handsfree, είτε είναι ενσύρματο είτε ασύρματο, δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Όμως μια σειρά από κραυγαλέα δυστυχήματα, συμβαίνουν επειδή μιλάμε ή ασχολούμαστε με το κινητό. Είναι μία μάστιγα που δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, αλλά που κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει για να μην θρηνήσουμε θύματα.

 

 

Αυτοί που δεν ανάβουν φλας

Αλήθεια τώρα; Και μετά σας φταίει ο άλλος που έπεσε πάνω σας ή το μηχανάκι που περνάει δίπλα; Ας σοβαρευτούμε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved