Έξι σοκολάτες που αγαπήσαμε από παιδιά και συνεχίζουμε να τρώμε

Αυτό το κείμενο καλύτερα να το κρύψετε από τον διαιτολόγο σας. 

Πέρα από το γεγονός πως κάποιοι από εμάς δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς σοκολάτα, θα ήταν ψέματα αν δεν λέγαμε πως έχουμε κάποιες αγαπημένες από τότε που ήμασταν πιτσιρίκια. Σίγουρα κάποιοι δεν μπορούν να τρώνε όλοι την ώρα -ή και κάποιους δεν τους νοιάζει καθόλου- αλλά η αλήθεια είναι πως χρειάζεσαι μόλις μια δαγκωνιά για να θυμηθείς πόσο πολύ σου αρέσει και πόσα χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη φορά που την δοκίμασες. Ωστόσο, ποτέ δεν είσαι αρκετά μεγάλος για να απολαύσεις μια από αυτές.

 

 

 

Lacta η ορθόδοξη

 

Πλέον έχει  και OREO μέσα, έχει και φράουλα, έχει καραμέλα, banoffee και ό,τι μπορείς τέλος πάντων να φανταστείς. Τίποτα όμως δεν ήταν σαν την αυθεντική γάλακτος, που την άνοιγες και εξαφανιζόταν σε δευτερόλεπτα. Οι διαφημίσεις της προωθούσαν πάντα στο παρελθόν το πόσο όμορφο είναι να την τρως με το ταίρι σου, αλλά δεν είχαμε κανένα πρόβλημα να την αγοράζουμε από το περίπτερο και να την τσακίζουμε μόνοι μας.

 

3-Bit η νεοτερίστικη

3bit99

Μπορεί σήμερα να είναι κάτι κοινότυπο, αλλά είχε κάνει πάταγο όταν εμφανίστηκε στα μέσα των 90s. Έκτοτε έμεινε για πάντα στην καρδιά μας. Και μπισκότο και κρέμα και σοκολάτα; Ήταν σαν κάποιος να είχε πάρει όλες σου τις ευχές και να τις έκανε γλυκό. Φανταστική τριπλέτα επιτυχίας που κρατάει μέχρι σήμερα, ακόμη και αν ο διατροφολόγος προσπαθεί να μας κρατήσει μακριά της. Σιγά, θα το μάθει;

 

Snickers η φυστικένια

 

Ένα είναι το πρόβλημα με τη Snickers. Ότι δεν σου φτάνει μόνο μια. Το αγαπημένο παιδί της οικογένειας Mars, όταν όλοι έψαχναν τι πρέπει να κάνουν, έβαλε στο παιχνίδι τα φυστίκια και την καραμέλα. Είναι ίσως από τις πιο εμβληματικές σοκολάτες του κόσμου, έχει κυκλοφορήσει σε γλυκά και παγωτά και παρόλα αυτά, τίποτε άλλο δεν έχει καταφέρει να αντιγράψει την γεύση αυτής της σοκολάτας. Και ούτε πρόκειται.

 

Crunch η θορυβώδης

crubcg2

Ένα πράγμα θυμάμαι από τις Crunch σοκολάτες. Ότι είχε πάντα τις πιο cool διαφημίσεις. Έλα όμως που και η σοκολάτα ήταν αδιανόητα υπέροχη. Κόκκοι ρυζιού στο παιχνίδι και αν έχεις ξυπνήσει και αισθάνεσαι πιο χοντρός στην ψυχή από ότι συνήθως, πήγαινες κατευθείαν για την λευκή της έκδοση. Όταν βγήκαν και Crunch δημητριακά, εκεί πλέον ουρλιάζαμε από τη χαρά μας. Ακόμα ουρλιάζουμε βασικά, απλά παρέα με τα παιδιά μας.

 

Kinder Bueno η... ενήλικη;

 

Ναι, μπορεί η Kinder να βγήκε γενικά για τα παιδιά, αλλά έχουμε δει περισσότερους ενήλικες με Bueno στα χέρια παρά παιδάκια. Διπλή απόλαυση έλεγε η διαφήμιση για να τη μοιραστείς, αλλά πραγματικά γελάμε με όποιον πίστεψε ότι μοιραστήκαμε ποτέ την Kinder Bueno μας.

 

ΙΟΝ Αμυγδάλου

sokolata galaktos 70gr amugdalou ion

Κάποια στιγμή στη ζωή σου, ένας πολύ δικός σου αγαπημένος άνθρωπος, σου προσέφερε αυτή τη σοκολάτα. Ήταν η μητέρα σου; Η γιαγιά σου; Την μοιράστηκες με τα αδέρφια σου ή τον καλύτερο σου φίλο; Το σίγουρο είναι πως η ΙΟΝ αμυγδάλου δεν είναι απλά μία καταπληκτική σοκολάτα, αλλά κάθε δαγκωνιά της ξεκλειδώνει και μια ανάμνηση που δεν νόμιζες ότι είχες. Γιατί το φαγητό είναι συναισθήματα και πόσο μάλλον όταν έχει τόσο γευστικό παρελθόν.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved