Είναι η Lady Gaga η Harley Quinn που θέλουμε;

Μπορεί κάποιοι να έχουν ξεχαστεί στη Margot Robbie, αλλά υπάρχουν παραπάνω από ένας λόγοι για να εμπιστευτούμε την διάσημη τραγουδίστρια.

Η νέα ταινία Joker που θα έχει τον τίτλο Folie a Deux έχει δημιουργήσει ήδη κάποια ερωτηματικά στο κοινό, από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι θα είναι μιούζικαλ. Βέβαια το γεγονός ότι η ταινία του Todd Philips είχε ούτως ή άλλως ένα μουσικό theme κάνει τα πράγματα πιο οικεία, αλλά ένα μεγάλο μέρος του κόσμου ήλπιζε ή ήθελε, να ξαναδεί την Margot Robbie στο ρόλο της Harley Quinn.

Προσωπικά θεωρώ πως η Margot Robbie έκανε σπουδαία δουλειά σε μία μετριότατη ταινία όπως το Suicide Squad. Αλλά από την άλλη δεν κατάλαβα ποτέ αυτή την αποξένωση που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν οι «ειδικοί» στις συμμετοχές της Lady Gaga. Αρχικά μου άρεσε πάντα που ήταν show-woman. Κάθε της εμφάνιση είχε κάτι από τον χαρακτήρα της, είτε αυτή ήταν επί της σκηνής, είτε ήταν κινηματογραφική – τηλεοπτική. Τα κατάφερε μια χαρά στο American Horror Story με το Hotel και παραπάνω από καλά στο πλευρό του Bradley Cooper στο ‘‘A Star is Born’’. Έχει την φήμη της γυναίκας που είναι τελειομανής, που παίρνει κάθε δουλειά που κάνει στα σοβαρά και που η ενασχόληση της με τον επιχειρηματικό χώρο της δίνει ένα δυναμισμό που δεν τον κρύβει ποτέ. Αν μη τι άλλο, τα παραπάνω είναι ο πυρήνας ενός σωστού επαγγελματία.

 

lady gaga american horror story.jpg.5d2576054b47a636e0327d41a3ce325f

 

Τώρα, ο χαρακτήρας της Harley Quinn είναι ένας πολυεπίπεδος χαρακτήρας. Για όσους δεν γνωρίζουν, η Harley Quinzel ήταν η ψυχίατρος στην οποία ανατέθηκε η παρακολούθηση του Joker και η οποία έδειχνε να εντυπωσιάζεται ολοένα και περισσότερο με τον αλλοπρόσαλλο χαρακτήρα του. Τελικά, έφτασε στο σημείο να τον ακολουθήσει στο παρανοϊκό του ταξίδι ελευθερώνοντάς τον αρχικά από την φυλακή του Arkham. H ιστορία τους τόσο μέσα από τα κόμιξ όσο και από τα εκάστοτε τηλεοπτικά προγράμματα -μιας και δημιουργήθηκε αργότερα βασισμένη σε σκίτσα του Bruce Timm- είναι μία αρρωστημένη ιστορία αγάπης. Ο Joker παρότι έχει αδυναμία στο νέο του «δημιούργημα» δεν έχει διστάσει να θυσιάσει πάνω από μία φορά την Harley ώστε να σώσει το τομάρι του. Ακόμη και ο Batman δείχνει αινιγματικός στην μεταξύ τους σχέση και έχει κινδυνέψει συχνά από την Quinn που είναι έτοιμη να θυσιαστεί για να σώσει τον εραστή της.

Διάβασε επίσης: Πώς ο Joker έκανε επίκληση στο παρανοϊκό εγώ μας. 

 

 

Σε αυτή την αρρωστημένη σχέση θα ποντάρει ο Todd Philips, υπενθυμίζοντας πως στα ταξίδια χωρίς λογική υπάρχει πάντα θέση για τον έρωτα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ωστόσο, να μην υπάρχει σε όλο αυτό και θέση για την Lady Gaga. Στη μεταμόρφωση, την τρέλα, το τραγούδι. Όσο περισσότερο το σκεφτόμαστε, τόσο μεγαλύτερο νόημα βγάζει η εμπλοκή της στη νέα ταινία και μπορεί να είναι τέτοια που να καταφέρει να τη σώσει ακόμη και σε σημεία που ενδεχομένως να μην μας πείσουν. Αυτό που πρέπει να θυμάται ο κόσμος, ειδικά μετά την πρώτη ταινία,  είναι πως εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιο spin off του Batman – παρότι έχει τα στοιχεία και τους ήρωες. Αυτή εδώ, είναι μία ανισόρροπη ιστορία αγάπης σε ένα κόσμο που δηλώνει ισορροπημένος. Υπάρχει χώρος για δύο εραστές που είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τα πάντα και παράλληλα να ξετυλίξουν το κουβάρι της αρρωστημένης σχέσης τους. Το πόσο κοντά στον Batman θα πλησιάσει όλο αυτό, είναι μια άλλη ιστορία και ένα κομμάτι στο οποίο πρέπει -ειδικά μετά την πρώτη ταινία- να δείξουμε εμπιστοσύνη στον Todd Philips.

JOK2

H πρώτη εικόνα που κυκλοφόρησε ανάμεσα στην Harley και τον Joker με το έκπληκτο και γεμάτο έρωτα ύφος της Lady Gaga, είναι μόνο η αρχή στο νέο αρρωστημένο ταξίδι. Και η τραγουδίστρια έχει κάθε λόγο να γίνει η μούσα του μεγάλου εχθρού του Batman και η νέα ανέλπιστη αντί-ηρωίδα, που θα βάλει τα γυαλιά σε κάθε άλλο χαρακτήρα ταινίας δράσης.

 

Άλλωστε εδώ δεν είναι Marvel. Είναι η ιστορία δύο εραστών που αποφάσισαν να κάψουν τον κόσμο. Ας τους δούμε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved