Assosiated Press Για τον Νόβακ Τζόκοβιτς κανένα όνειρο δεν είναι απατηλό

Ο κάτοχος του φετινού Αυστραλιανού Όπεν είπε την πιο σωστή κουβέντα για όποιον πιστεύει στον εαυτό του βάζοντας στην εξίσωση την Ελλάδα και τη Σερβία.

Εάν οι προσωπικότητες είναι σπουδαιότερες και από το ταλέντο, τύφλα να έχει πολλές φορές και το (αθλητικό) event στο οποίο παίρνουν μέρος. Ο λόγος για τουςΝόβακ Τζόκοβιτς και Στέφανο Τσιτσιπά που ύστερα από έναν αγώνα υψηλού θεάματος στον τελικό του Αυστραλιανού Grand Slam και τη νίκη του Σέρβου, προχώρησαν σε αλληλοεγκωμιασμούς και σπουδαία λόγια στη συνέντευξη τύπου.

«Σε ευχαριστώ που συνεχίζεις να κάνεις το τένις καλύτερο, με κάνεις και μένα καλύτερο» είπε σε μέσες άκρες ο Έλληνας πρωταθλητής, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Τζόκοβιτς μόλις πήρε το μικρόφωνο ύστερα από την απονομή του δέκατου τροπαίου του στο τουρνουά της Αυστραλίας.

 

 

«Σε ευχαριστώ πολύ Στέφανε, δεν θα ξεχάσω ποτέ τα λόγια σου. Σύντομα πλησιάζει η στιγμή της δόξας σου» ξεκίνησε να λέει ο Σέρβος γνωρίζοντας την αποθέωση.

O τελικός έδειξε ότι ο Στέφανος ωρίμασε πολύ σαν παίκτης.

Η ατάκα που μπορεί να κάνει τα όνειρα αληθινά

Σίγουρα ο Νόλε ήταν αρκετά συγκινημένος μετά το 22ο Grand Slam της καριέρας του που τον τοποθετεί στην κορυφή των τροπαιούχων μαζί με τον Ράφα Ναδάλ. Για να έχετε μια γενική εικόνα των Grand Slam, ακολουθεί η κατάταξη στο παρακάτω άλμπουμ:

 

 

Παρόλα αυτά ως σπουδαίος άνθρωπος που είναι δεν παρέλειψε να στείλει το μήνυμά του για όσους ονειρεύονται να ασχοληθούν με το τένις και γενικότερα να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους ακόμα και αν οι γύρω άνθρωποι δεν έχουν την ίδια πεποίθηση μαζί τους.

Μια και μιλάμε για τένις, πόσο σου λείπει ο Φέντερερ;

«Ελλάδα και Σερβία είναι δυο μικρές χώρες χωρίς παράδοση στο τένις και δίχως παίκτες που κατάφεραν να φτάσουν ψηλά στο παρελθόν. Ωστόσο το μήνυμα που βγαίνει από παίκτες όπως εμένα και τον Στέφανο (Τσιτσιπά) είναι ότι για κάθε παιδί που μας παρακολουθεί και ονειρεύεται να φτάσει εδώ όλα είναι πιθανά, όλα μπορούν να γίνουν. Δεν έχει σημασία από πού είσαι ή πού κατάγεσαι. Όσο πιο δύσκολα πέρασες ως μικρός, τόσο πιο δυνατός γίνεσαι. Μην αφήσετε κανέναν να σας στερήσει το όνειρό σας. Είναι δικό σας» ήταν τα λόγια έμπνευσης του ασταμάτητου Τζόκοβιτς, ο οποίος έκλεισε λέγοντας:

«Τα όνειρα είναι όπως τα λουλούδια. Ποτίστε τα όπως ένα λουλούδι, βρείτε ανθρώπους που θα πιστέψουν σε αυτά. Ονειρευτείτε και θα τα καταφέρετε». Τρομερός στο γήπεδο, κορυφαίος και στα λόγια.

Τσιτσιπάς-Τζόκοβιτς: Το εκληκτικό tie break του 2ου σετ


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved