Ο Εμιλιάνο Μαρτίνεζ έγινε πρωταθλητής κόσμου. Τώρα πρέπει να φέρεται ως ένας

Όταν τρολάρεις τον Εμπαπέ, να θυμάσαι ότι σε «τρύπησε» τρεις φορές στον τελικό.

Σαφώς και η νίκη της Αργεντινής επί της Γαλλίας ήταν ένα γεγονός που «γέννησε» αρκετά χαμόγελα σε πολύ κόσμο. Ο Μέσι που όπως γράφεται παντού «τερμάτισε το ποδόσφαιρο» κατακτώντας τον μοναδικό τίτλο που έλειπε από το ρεπερτόριό του είναι σαφώς ο άρχοντας της αργεντίνικης επιτυχίας, χωρίς ωστόσο να ξεχνάμε ότι πλάι κατάφερε να μεγαλώσει ποδοσφαιρικά και πολλούς ακόμα συμπαίκτες του στην «αλμπισελέστε».

Ένας από αυτούς είναι και ο Εμιλιάνο Μαρτίνεζ, ο κορυφαίος γκολκίπερ της διοργάνωσης ο οποίος με το τετ α τετ του Κολό Μουανί και την απόκρουση στο πέναλτι Κομάν έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του και δικαίως χόρευε σαν τον τρελό.

 

 

Κακή νοοτροπία

Αν είχαμε καταλάβει κάτι για τον Εμιλιάνο Μαρτίνεζ, είναι ότι πέρα από καλός τερματοφύλακας δεν κρατάει το στόμα του κλειστό, ακόμα και όταν αναφέρεται σε ανθρώπους με ιστορία και όνομα, όπως εκείνο του Λουίς Φαν Χααλ. Το είδαμε στον προημιτελικό με την Ολλανδία ότι δεν καταλαβαίνει από φίρμες αλλά και πότε να βάλει φρένο στις δηλώσεις του. Τρελός με πτυχίο σχεδόν.

 

 

Στον τελικό πάλι το έξαλλο πνεύμα του ξύπνησε και πάλι, όχι όμως μονάχα όσο παιζόταν ο τελικός αλλά και κατά τη διάρκεια των πανηγυριών. Εκεί όπου κατά την βράβευσή του με το Χρυσό Γάντι, έκανε μια άσεμνη χειρονομία προς το κοινό, κάτι που με ένα μόνο τρόπο μπορεί να ερμηνευτεί και σίγουρα δεν είναι θετικό.

Για όσους δεν είδαν τι συνέβη, τσεκάρε εδώ.

Μετά από αυτό όμως ο Μαρτίνεζ συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στα αποδυτήρια όπου γινόταν χαλασμός. Μέσα όμως στα γενικότερα πανηγύρια αποφάσισε να ασχοληθεί με τον Κιλιάν Εμπαπέ.

«Ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του Κιλιάν Εμπαπέ» φώναζε ο 30χρονος πορτιέρε της Άστον Βίλα, ξεχνώντας πως στη διάρκεια του τελικού προσευχόταν να μην βρεθεί ο Γάλλος σε απόσταση βολής γιατί οι πιθανότητες να μην σκοράρει δεν ήταν με το μέρος του. Μία μέρα νωρίτερα άλλωστε ο Μαρτίνεζ με δηλώσεις του είχε προσβάλλει δημόσια τον σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν, λέγοντας πως «δεν γνωρίζει και πολλά από ποδόσφαιρο».

 

 

Τι έγραψε όμως το κοντέρ του Γάλλου στον τελικό; Τρία τεμάχια στην κανονική διάρκεια και παράταση και άλλη μία στη διαδικασία των πέναλτι. Με λίγα λόγια ο Εμπαπέ έδειξε στον κύριο Μαρτίνεζ ότι καλύτερα είναι να μιλάς εκεί που πρέπει. Στο γήπεδο. 

Σαφώς και όταν είσαι πρωταθλητής λες και μια κουβέντα παραπάνω, αλλά πάνω από όλα κερδίζεις τον σεβασμό όταν σέβεσαι τον αντίπαλό σου και κρατάς χαρακτήρα. Ειδικά όταν αυτός σε έχει φορτώσει τρεις φορές (και άλλη μία στα πέναλτι).

Μην μιλήσουμε τώρα για τον Ντε Πολ και το «ας μου πάρουν μία…». 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved