Μέσι, σε προσκυνούμε

Είτε το «σηκώσει» την Κυριακή, είτε όχι, η σύγχρονη φανέλα με το 10 της «αλμπισελέστε» αξίζει standing ovation. Για άλλη μια φορά.

Είναι ίσως η πιο σοφή κουβέντα που έχει πει ο Στέλιος Γιαννακόπουλος όλες αυτές τις μέρες που τον ακούμε στο Μουντιάλ του Κατάρ.

«Δεν θα αλλάξει τη γνώμη μας για εκείνον (τον Μέσι) αν το σηκώσει η Αργεντινή, απλώς θα είναι ένα τέλειο επιστέγασμα για τους κόπους μιας ολόκληρης καριέρας» είπε ο Stelios και τη συνέχεια έδωσε ο Πέτρος Λαγούτης ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Post Game του ΑΝΤ1 και υπογράμμισε ότι «δεν ξέρω αν είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών, ωστόσο το να τον βλέπουμε να φτάνει μέχρι τον τελικό δίνει στους νεότερους το δικαίωμα να ονειρεύονται».

Μετά από τέτοια παρουσία, όχι μόνο στον ημιτελικό κόντρα στην Κροατία αλλά γενικότερα στο Μουντιάλ μπορείς να υποστηρίξεις το αντίθετο;

 

Μας αρέσει η Αργεντινή αλλά μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση του Μουντιάλ;

Όποιος θυμάται τι έκανε πριν λίγα χρόνια με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα σαφώς και καταλαβαίνει ότι ο Αργεντινός, κατά πολλούς κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου και όλων των εποχών, δεν είναι ο ίδιος παίκτης χωρίς αυτό να σημαίνει ότι του λείπει το άστρο του μοναδικού. Του ηγέτη. Αυτού που θα κάνει αυτό ακριβώς που χρειάζεται για να μεταλαμπαδεύσει την ενέργεια και την λάμψη στους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Και μόνο που βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο ο Άλβαρες, ο Λαουτάρο, ο Μακ Άλιστερ, ο κόουτς Σκαλόνι ακόμα αισθάνονται μια μεγάλη ασφάλεια. Μια σιγουριά ότι στην κρίσιμη στιγμή θα βγει μπροστά η φανέλα με το 10 και θα κάνει το καθήκον της.

 

 

Γίνεται αλλιώς;

Το πέναλτι στον ημιτελικό με την Κροατία δεν ήταν εύκολη υπόθεση καθώς ο Λιβάκοβιτς ήταν μέχρι τον ημιτελικό ο γκολκίπερ που έπιανε το ένα χτύπημα από τα 11 βήματα μετά το άλλο. Υπήρχε περίπτωση να το χτυπήσει κάποιος άλλος;

Είχε κανείς δεύτερες σκέψεις ότι την ώρα που 10 ζευγάρια πόδια θα έτρεμαν, ένα μονάχα θα είχε τη σιγουριά ότι μπορεί να τα καταφέρει;

 

 

Ο Λίονελ Μέσι λοιπόν και η Εθνική Αργεντινής βρίσκονται μετά από 8 χρόνια στον μεγάλο Τελικό του Μουντιάλ και έχουν κάθε δικαίωμα να ονειρεύονται. Παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο στη διοργάνωση αλλά αυτό δεν θα έχει καμία σημασία, όποιον και αν βρουν μπροστά τους.

Η λογική λέει Γαλλία, αλλά όποιο και αν είναι το ζευγάρι θα έχουμε από το Μέσι μια παραπάνω απαίτηση να μας δείξει μια τελευταία μεγάλη παράσταση με τη φανέλα της Εθνικής Αργεντινής. Δεν θα αλλάξουμε γνώμη για αυτόν, καθώς ήδη έχει βάλει το όνομά στο βιβλίο των κορυφαίων ever. Απλώς αν το καταφέρει θα έχει πετύχει άλλο ένα σπουδαίο επίτευγμα ώστε να μπορεί να συγκριθεί παραπάνω με τον σπουδαίο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Είναι αυτό που θα τον τοποθετήσει ακόμα ψηλότερα στην εκτίμηση όσων είναι τώρα νέοι, κυρίως όμως όσων θα γεννηθούν μεταγενέστερα και ο Αργεντινός θα είναι πλέον ένας μύθος. Όχι ότι ήδη δεν είναι. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved