Assosiated Press Kevin Conroy: O Batman χωρίς το απόλυτο alter ego του

Το βίντεο-αντίο των Batman Arkham Videos μας συγκίνησε βαθύτατα.

Όταν σκεφτόμαστε ποιος ηθοποιός είναι ο καλύτερος Batman κάνουμε ένα μεγάλο λάθος. Τοποθετούμε τους πάντες στην εξίσωση, από τον Christian Bale, τον Michael Keaton, τολμάμε να βάλουμε μέχρι και τον George Clooney ξεχνώντας πάντα εκείνον που τον υποδύθηκε περισσότερο από κάθε άλλον. Τον Kevin Conroy.

Πλέον υπάρχει και άλλος (και καλός) Batman.

Όταν οι άλλοι συμμετείχαν σε κάποιες ταινίες, εκείνος καθόταν στις σκιές και του έδινε ζωή σε όποια διάσταση χρειαζόταν για να πολεμήσει το κακό στην Γκόθαμ. Η φωνή του άλλωστε είναι εκείνη που έχει συνδεθεί με τον Σκοτεινό Ιππότη περισσότερο από κάθε άλλον, έχοντας παίξει αναρίθμητες φορές το συγκεκριμένο ρόλο. Η απαρχή έγινε το 1993 με την ταινία-σταθμό του animated κόσμου, «Batman: Mask of the Phantasm» εκεί όπου δεν φανταστήκαμε ποτέ ότι ο Batman θα είχε κάποια άλλη φωνή, πέρα από τη δικιά του. Αυτή που τον εξέλιξε σε σχεδόν ισόβιο Batman/Bruce Wayne. 

 

 

Μαζί με τον Mark Hamil συνέθεσαν ένα αχτύπητο δίδυμο ως οι φωνές των Batman-Joker, μια συνεργασία τερματίστηκε και επίσημα πρόσφατα εξαιτίας του θανάτου του Conroy από καρκίνο στις 10 Νοεμβρίου.

 

 

Ο Kevin Conroy ήταν η φωνή που δεν ξέραμε ποτέ πώς είναι εξωτερικά, αλλά είχαμε φανταστεί ότι ανήκει σε έναν μυώδη και σκοτεινό τύπο, όπως ο Bruce Wayne που εμφανιζόταν στα animated series, σε τόσες ακόμα ταινίες ή και τα videogames. Μετά μάλιστα από τόσα χρόνια στις «σκιές» ο Conroy εμφανίστηκε ως Bruce Wayne της Γης-99 στη σειρά «Batwoman» του «The CW» σαν μια επιβράβευση για την υπομονή του να δουλεύει στο περιθώριο τόσα χρόνια που τίμησε τον ήρωα.

 

 

Ακόμα και αν τελευταία o Jason O’Mara είχε αρχίσει να παίρνει τη θέση του στις «σκιές» δανείζοντας τη φωνή του σε πρόσφατα φιλμ, όλοι όσοι είχαμε μια παραπάνω αγάπη για τις ταινίες και σειρές κινουμένων σχεδίων Batman αλλά και τα Arkham Series νιώσαμε ένα μεγάλο κενό με την απώλεια του Kevin Conroy. Η φωνή του ήταν αυτή που έδινε χαρακτήρα στον ήρωα, αυτή που του προσέδιδε σκότος και γενναιότητα, κάνοντας όλους μας να τον λατρέψουμε.

Ο χρήστης του Youtube, Batman Arkham Videos αποχαιρέτησε τον πιο επιτυχημένο Batman που γνώρισε ποτέ ο κόσμος με ένα ολιγόλεπτο αλλά άκρως συγκινητικό βίντεο. Ένας ελάχιστος αλλά σημαντικός φόρος τιμής για τον άνθρωπο που υπηρέτησε τη μάσκα και την μπέρτα σαν αυθεντικός Σκοτεινός Ιπππότης, αποκαλύπτοντας μονάχα στο τέλος την αληθινή του μορφή.

 

Thank you, Kevin Conroy


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved