Τι θα ήθελες ιδανικά να έχει μία στάση καθώς περιμένεις με αγωνία το λεωφορείο; Το έχεις σκεφτεί ποτέ; Εμείς το κάναμε για σένα.

Με αφορμή αυτή την επική τρολιά που είδαμε στη Θεσσαλονίκη με γιαγιαδίστικες (vintage;) καρέκλες να έχουν αντικαταστήσει το παγκάκι σε στάση λεωφορείου, μπήκαμε στη διαδικασία να φτιάξουμε μία λίστα με το τι θα θέλαμε να έχει μία ιδανική στάση. Ώρες και χρόνια από τη ζωή μας έχουμε φάει σε αυτά τα ενδιάμεσα μέρη. Οι στάσεις είναι τόποι αναμονής που όμως τελικά αν κανείς αθροίσει το χρόνο που περνάμε εκεί θα καταλάβει πως δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητος. Οι στάσεις στην Αθήνα είναι κάτι παραπάνω από χάλια και μάλλον στην Θεσσαλονίκη είναι ακόμη χειρότερα. Οι άνθρωποι όμως δεν μασάνε και είπαν να κάνουν τη δική τους καφρίλα, έτσι σαν αντίδραση ή απλά τελικά από ανάγκη για να μην στέκονται όρθιοι. Είδαμε καρέκλες σπιτιού αντί για παγκάκι και δεν μπορέσαμε να κρατηθούμε. Έτσι κάναμε τη λίστα μας για μία ιδανική στάση λεωφορείου, μια στάση τόσο καλή που δεν θα θέλεις ποτέ να έρθει το δρομολόγιο σου. Θα παρακαλάς να μείνεις για πάντα εκεί. Πάμε όμως να δούμε τι θέλουμε να έχουμε στην διαθεση μας στο μέλλον σε μία στάση στην Αθήνα και όχι μόνο.

 

Κ.Ψ.Μ.-Ψιλικατζίδικο

Ναι, μία ιδανική στάση πρέπει να έχει τα βασικά βρε αδερφέ μου στην ταλαιπωρία. Ένα μέρος όπου μπορείς να ψωνίσεις ό,τι χρειάζεσαι. Μπορεί εκεί κοντά να μην έχει περίπτερο, ειδικά αν είσαι σε καμιά εξωτική στάση στον Μαραθώνα. Αποσμητικό για την μπόχα της μασχάλης; Τσεκ. Πόσες φορές δεν έχεις βρεθεί στα πρόθυρα του εμετού όταν ο διπλανός σου έχει να ακουμπήσει νερό από πρόπερσι; Παίρνεις πολλά έτσι ώστε να τα μοιράσεις σε όλους μέσα στο λεωφορείο. Τσίχλες για την βρώμα του στόματος, μάσκες για τους άκυρους που βήχουν ασταμάτητα στο σβέρκο σου και δεν φοράνε μάσκα ποτέ, ομπρέλα για τις στάσεις που δεν έχουν σκέπαστρο. Κρουασάν για το άδειο πονεμένο σου στομάχι και πολλά αλλά μικρά καλούδια που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη στη στάση και μέσα στο λεωφορείο.

 

r725ehfw0to11

 

Οθόνες με arcade και Πάμε Στοίχημα

Μία πρόταση για τον ΟΠΑΠ να κάνει μίνι πρακτορεία στις στάσεις των λεωφορείων, πως αλλιώς θα περνάμε την ώρα μας ρε παιδιά; Τόσες ώρες καρφωμένοι στις στάσεις, περιμένοντας. Ειδικά τις Κυριακές που τα δρομολόγια είναι πιο αραιά, είναι ένα must για τον κακομοίρη που περιμένει με τις ώρες το λεωφορείο του. Παίξε ένα ματσάκι ή ρίξε ένα ευρώ για ένα κλασικό Pacman. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Άντε και με το καλό ένα PS5.

 

busstop16

 

Σόμπες και Air Condition

Η πικρή αλήθεια είναι πως στις στάσεις των λεωφορείων έχουμε αρπάξει πολλές πνευμονίες και έχουμε λιποθυμήσει πολλές φορές το καλοκαίρι από τη λάβρα του ήλιου. Ειδικά εκεί που οι στάσεις είναι γυμνές δεν παλεύεται η φάση. Μία δυνατή σομπούλα το χειμώνα να σπάει λίγο το αγιάζι δεν θα ήταν άσχημη και ένα γλυκό κλιματιστικό το καλοκαίρι να σου σκάει το αεράκι στο ιδρωμένο μέτωπο. Μη σου πω πως θα αράζω στη στάση πιο πολύ κι από το σπίτι μου πλέον (μιας και στο σπιτι δεν παίζει A/C ούτε για πλάκα). Ακούστε μας Δήμαρχοι, κάτι μπορεί να μάθετε. Κάντε κάτι και γρήγορα. Η φάση είναι απελπιστική εκεί έξω στην αστική ζούγκλα. 

 

heated bus shelters 2

 

Μηχάνημα για πλαστικά γάντια και δραμαμίνες

Η μπίχλα στις χειρολαβές του λεωφορείου είναι ίσως ό,τι χειρότερο σε αποικία μικροβίων σε ολόκληρο το γαλαξία. Πόσες φορές δεν έχεις πάει να σαβουριαστείς όταν ξεκινάει ή φρενάρει ο οδηγός επειδή σιχαίνεσαι να πιαστείς από κάπου; Τώρα με το μηχάνημα που δίνει δωρεάν γάντια δεν θα έχεις ξανά τέτοιο πρόβλημα. Επίσης μαζί με το γάντι θα σκάει και χαπάκι δραμαμίνης που θα σε βοηθάει στην ναυτία, όταν ο οδηγός την έχει δει Σουμάχερ και πάει πλακωμένος στις στροφές. Πάει κι αυτό, το λύσαμε!

 

15088

 

Πτυσσόμενα τραπεζάκια και wearable καρεκλάκια

Είσαι στη στάση αλλά πρέπει να βιαστείς γιατί περιμένουν από εσένα ένα επείγον mail που μπορεί να γίνει μόνο στον υπολογιστή. Δεν μπορείς όμως να το ανοίξεις εδώ γιατί δεν υπάρχει χώρος να το ακουμπήσεις. Οπότε με τα πτυσσόμενα τραπεζάκια στις στάσεις θα είσαι άνετος να ανοίξεις το laptop και να κερδίσεις χρόνο καθώς περιμένεις το λεωφορείο. Επίσης με λίγα ευρώ παραπάνω θα μπορείς να πάρεις μαζί σου μέσα στο όχημα και wearable καρεκλάκια που τα δένεις πάνω σου και κάθεσαι όπου θέλεις, όποτε θέλεις, χωρίς να ανησυχείς αν έχει πολύ κόσμο μέσα ή αν θα σε σηκώσει κάποιος ηλικιωμένος ή κάποια έγκυος. Οι Κινέζοι ξέρουν τι κάνουν.

 

1805

 

Ελπίζουμε μετά από αυτές τις ΦΟΒΕΡΕΣ ιδέες ο πανταχού παρών Ελληνικός Δήμος να κάνει κάτι και να βελτιώσει τις στάσεις των λεωφορείων μιας και η ταλαιπωρία είναι άπειρη και η υπομονή μας πολύ λίγη. Με λίγα λόγια ας κάνει τα βασικά κι ας βάλει τουλάχιστον μηχανήματα με εισιτήρια, παγκάκια, σκέπαστρα και ό,τι άλλο χρειάζεται για να κάνουμε την αναμονή μας σαν πολίτες πιο βιώσιμη. 

Υ.Γ. Σοβαρά τώρα οι σόμπες και τα A/C πραγματικά είναι σούπερ ιδέες, σκεφτείτε το παιδιά. 

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved