Henry Cavill: Τι έχει σειρά για εκείνον μετά το Witcher;

Ο Superman, το Man of Steel 2 και η δεύτερη ευκαιρία για την DC να κερδίσει πίσω το κοινό της.

Κανείς δεν ένιωσε καλά με την αποχώρηση του Henry Cavill από το Witcher. Ακόμη και εκείνοι που δεν  γνώριζαν το παιχνίδι και έδωσαν την ευκαιρία στη σειρά, αναγνώρισαν ότι ο ηθοποιός ήταν ένας αληθινός nerd freak με τον ήρωα και φρόντισε τηλεοπτικά να παραδώσει το μέγιστο. Το ξέραμε πως όλα τα καλά τελειώνουν, αλλά δεν περιμέναμε τόσο σύντομα. Και πόσο μάλλον όταν το κοινό έχει ήδη αντιδράσει στην αντικατάσταση του ηθοποιού με τον Liam Hemsworth. Ας είμαστε ειλικρινείς. Θα δυσκολευτούμε να δούμε άλλον Geralt of Rivia.

Στα καλά νέα  ωστόσο, είναι η επιστροφή του στο νέο DCEU και στο ρόλο του Superman, τον οποίο θέλει να τον επιστρέψει στις ρίζες του. Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά. Αν εξαιρέσουμε την προσθήκη του όλου σύμπαντος του ‘‘Snyderverse’’ -από τον σκηνοθέτη- η DC δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτε το αξιόλογο σε εμφανίσεις μετά το Man of Steel. Oι κριτικές δεν ήταν καλές για καμία από τις υπόλοιπες ταινίες, με μοναδική διαφορά το Aquaman που ο κόσμος λάτρεψε περισσότερο τον Jason Momoa παρά το ίδιο το στόρι. Σε όλα αυτά έρχεται ωστόσο να προστεθεί μία σημαντική ρίζα από την οποία μπορεί να ελπίζει να χτίσει η DC. Το Man of Steel 2.

 

steel1

 

Διάβασε εδώ: Γιατί φεύγει τελικά ο Cavill από το Witcher

Μπορεί ακόμη να μην έχει ανακοινωθεί τίποτε επίσημα, αλλά η επιστροφή του Henry Cavill στο Black Adam, δεν έβαλε σε σκέψεις μόνο τους φανς αλλά και την ίδια την εταιρεία, που είδε δύο πράγματα: το πόσο σημαντικό ήταν το προσεγμένο σενάριο σε ήρωες που έχουν βάθος όπως ο Clark Kent και πόσο σοβαρά παίρνει ο Henry Cavill την κάθε δουλειά με την οποία ασχολείται. Και προσωπικά, νομίζουμε ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο που λείπει από το σύμπαν της DC. Ότι ο κόσμος δεν μπορεί να συνδεθεί. Αυτό που έγινε τόσο εύκολα από την πρώτη ταινία Iron Man και στη συνέχεια με το πρώτο Avengers, η DC το ψάχνει ακόμα. Τα projects έχουν πρωταρχικό στόχο να αντικρούσουν την Marvel και όχι να δημιουργήσουν ιστορίες. Αλλά για να το κάνεις αυτό πρέπει πρώτα να δώσεις βάση στον ίδιο τον χαρακτήρα.

 

 

Αυτό το τελευταίο ο Cavill φαίνεται να το καταλαβαίνει. Ενδεχομένως και περισσότερο από την DC για τον λόγο ότι ο ίδιος είναι φαν. Δείτε προσεχτικά τι δήλωσε στο ScreenRant.

«Το πιο σημαντικό πράγμα, στο οποίο θα στοχεύσω, είναι να φύγει το κοινό από τον κινηματογράφο και να νιώθει ότι μπορεί να πετάξει. Να νιώθει ότι μπορεί να προστατεύσει και να νιώθει ότι θέλει να προσφέρει σε όλους τους άλλους. Αυτός θα είναι ο στόχος μου».

 

 

Για να μπεις στη διαδικασία να κάνεις τέτοιες δηλώσεις, σημαίνει ότι για σένα όλο αυτό, είναι κάτι παραπάνω από ένας ρόλος. Η DC θα έπρεπε να πετάει την σκούφια της από της χαρά της, για τον βασικότερο λόγο πως το ίδιο το Witcher, υπήρξε απόδειξη στο πόσο διαφορετικό είναι το αποτέλεσμα μίας καλής σειράς όταν ο ηθοποιός γίνεται ένα με το ρόλο – ας μην ξεχνάμε πως ο Cavill έκανε βόλτες πάνω κάτω στα πλατό, διορθώνοντας σκηνές ώστε να συμβαδίζουν με το παιχνίδι.

Ό,τι άλλο έχει να προσφέρει στο Superman θα είναι μόνο θετικό. Αντιλαμβάνεται το βάρος της ευθύνης για έναν τόσο χαρακτηριστικό ήρωα, αλλά και το ποια πρέπει να είναι η επόμενη μέρα στην προσέγγιση ώστε να μπορέσει να υπάρξει ξανά η επαφή με το κοινό. Ο Christopher Reeve δεν κέρδισε με την υποκριτική του. Κέρδισε στο ότι το κοινό μπόρεσε να ταυτιστεί με τον Superman. Αυτό έγινε ακόμη πιο πετυχημένα με το Man of Steel και αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η DC, είναι μία δεύτερη ταινία που να δηλώνει το πόσο στα σοβαρά έχει πάρει  τους ήρωές της. Χρειάζονται άλλοι τόσοι Henry Cavill που να είναι πάνω από όλα φανς και να αποζητούν και να απαιτούν και να επιμένουν από σκηνοθέτες και παραγωγούς να δώσουν κάτι παραπάνω στον ήρωα. Δεν υπάρχει πλέον χώρος για ρηχά σενάρια, για τον απλούστατο λόγο ότι μέσα από σειρές και gaming, o κόσμος έχει πλέον διαμορφώσει άποψη και ξέρει ποια πρέπει να είναι η σωστή προσέγγιση ενός χαρακτήρα. Δεν μπορείς να κοροϊδέψεις ένα κοινό που έχει τερματίσει τέσσερις φορές το Witcher: Wild Hunt δίνοντας του ό,τι θες στη σειρά. Αν το κοινό είναι μία φορά έξυπνο, τότε οι ορκισμένοι φανς θα σε σταυρώσουν αν τολμήσεις να αλλάξεις στοιχεία. Πάρτε παράδειγμα το CW που μας έδωσε έναν John Constantine χωρίς να καπνίζει και έκανε το graphic novel τρόμου Hellblazer να μοιάζει με παιδική χαρά.

 

steel2

 

Οπότε ναι. Μπορεί η απογοήτευση για το Witcher να είναι τεράστια, αλλά η ενασχόληση του Henry Cavill με τον Superman, είναι θείο δώρο και δεύτερη ευκαιρία για την DC, ώστε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Να ξεκινήσει μία ταινία και στη συνέχεια ένα σερί από ταινίες, που είτε έχουν να κάνουν με Justice League είτε με άλλους ήρωες μεμονωμένα, ώστε να δείξουν πως η φιλοσοφία γύρω από τους ήρωες έχει αλλάξει. Ο Cavill φέρνει αυτή τη φιλοσοφία μαζί του.

Διάβασε εδώ: Γιατί πληθαίνουν οι αντιδράσεις με την αλλαγή του Witcher

Η επόμενη ημέρα για τον Superman μπορεί να γίνει πραγματικά μεγάλη. Αρκεί η ίδια η DC να μην γίνει ο κρυπτονίτης του.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved