Cobra Kai: Ο Chozen είναι ο sensei που έλειπε από τη σειρά

Προβλήματα στη σχολή σου, στη δουλειά σου, στην οικογένεια; Όλοι θα ήθελαν έναν Chozen στο σπίτι τους.

Και ποιος δεν τον θυμάται τον Chozen, έτσι δεν είναι; Πίσω στο μαγικό 1986 όπου γυρίστηκε η δεύτερη ταινία Karate Kid, δεν υπήρχε ένα πράγμα που να μην σιχαίνεσαι πάνω του. Από το ντύσιμό του, μέχρι το κούρεμα του, μέχρι προφανώς ότι έκανε την ζωή του Daniel LaRusso κόλαση. Για όσους το ξέχασαν, οι δυο τους είχαν πολεμήσει για την Kumiko σε μία χορογραφία που, μπορεί να μην θύμιζε ταινία του Bruce Lee, αλλά την δουλειά της την έκανε για την εποχή της.

 

 

Στο Cobra Kai, ο Chozen έχει κάνει την εμφάνισή του από την προηγούμενη σεζόν. Όχι μόνο κατάφερε να δημιουργήσει δεσμούς φιλίας με τον Daniel LaRusso, αλλά τον έκανε πιο σοφό στο κομμάτι της επίγνωσης αλλά και των κινήσεων του καράτε. Και κακά τα ψέματα, μετά την τελευταία σκηνή πάνω από το μνήμα του Mr. Miyagi, όλοι περιμέναμε να δούμε τον Chozen σε δράση. Και αυτό, είναι κάτι που απολαμβάνεις ξεκάθαρα στη νέα σεζόν του Cobra Kai πέρα από το ίδιο το στόρι.

Επειδή είπαμε για Mr. Miyagi, ας θυμηθούμε και αυτό το κείμενο.

Για να σε βάλουμε λίγο στο κλίμα, χωρίς να σου κάνουμε πολλά spoilers, η «ομάδα LaRusso» προσπαθεί να αποδείξει ότι ο Terry Silver δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένας χειριστικός τύπος που εκμεταλλεύεται τα όποια φιλανθρωπικά events για να δείξει πως ενδιαφέρεται για την κοινότητα. Φυσικά το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να ανοίξει σχολές Cobra Kai. Το μεγαλύτερο μήνυμα αυτής της σεζόν που γίνεται πλέον ξεκάθαρο ακόμη και για εκείνους που δεν το πρόσεξαν ή δεν θέλησαν να το προσέξουν, είναι ένα: οι άνθρωποι που έχουν δεχτεί bullying γίνονται οι ίδιοι bullies. Και αυτό θέλει προσπάθεια, αγάπη και έναν καλό δάσκαλο για να το ξεπεράσεις.

Ας πάμε όμως πάλι στον Chozen. Ο sensei Chozen Yoguchi, σε περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει, αντιλαμβάνεται την τιμή και το ήθος, όμως δεν είναι σε καμία περίπτωση ένας δάσκαλος δυτικού τύπου. Σκληραγωγημένος, αποφασισμένος και αληθινός μάστερ του Okinawa Karate, δίνει ξεκάθαρα την πιο επιθετική νότα στο καστ – μεγαλύτερη και από εκείνη του Johnny που προσπαθεί να βρει μία ισορροπία στη σχέση του με τον Robby. Όμως, πραγματικά, κάθε σκηνή με τον Chozen είναι απολαυστική, για τον λόγο ότι διψάει για μία καλή μάχη και μάλιστα, δείχνει ότι μπαίνει σε αυτή με το σωστό mentality. Γιατί; Ο Chozen, ο ανανεωμένος Chozen του Cobra Kai, δεν είναι ούτε dealer αυτοκινήτων, ούτε επιχειρηματίας, ούτε πρώην βετεράνος πολέμου που το παίζει badass. Είναι απλά δάσκαλος. Κάνει καράτε όλη του τη ζωή και δείχνει να τιμά τις ρίζες του Miyagi και του θείου του Sato.

Στη νέα σεζόν, είναι ξεκάθαρα ο αγαπημένος μας και κάθε σκηνή μαζί του, είναι από εκείνες που θα περιμένεις στα επεισόδια. Πριν κλείσουμε, νιώθουμε την ανάγκη να μοιραστούμε μεταξύ σας το βρωμόξυλο που ρίχνει στους υπόλοιπους senseis του Valley. Ελπίζουμε να ρίξει περισσότερο στη νέα σεζόν.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved