Το νησί των παιδικών μας χρόνων δεν είναι πλέον το ίδιο

Κάποτε έβλεπες μόνο παραλία και ηρεμία, πλέον είναι γεμάτο ξαπλώστρες και βαβούρα. Όχι, δεν έχει καμία σχέση με το νησί της παιδικής σου ηλικίας.

«Σε αυτό το νησί πέρασα τα καλύτερά μου καλοκαίρια ως παιδί» είναι μία ατάκα που όλοι έχουμε πει για ένα νησί της Ελλάδος. Μια πρόταση που εκφράζει πολλούς και δημιουργεί ακόμα πιο δυνατές αναμνήσεις όσο περνάνε τα χρόνια. Άλλωστε για αυτούς που υπήρξαν παιδιά στα 80’s και 90’s, το καλοκαίρι σε ελληνικό νησί ήταν η απόλυτη ευλογία, όταν ακόμα τα πράγματα θύμιζαν νησί και όχι κοσμοπολίτικο γεγονός.

 

 

Σίγουρα από κανέναν δεν μπορούμε να στερήσουμε την αγαλλίαση που προκαλεί μια ανάμνηση από κάποιο καλοκαίρι του παρελθόντος σε ένα νησί, τις εποχές εκείνες που οι παραλίες δεν ήταν γεμάτες μπιτσόμπαρα, που τα μαγαζιά ήταν ελάχιστα σε σχέση με τα σημερινά και δεν αγχωνόσουν να κλείσεις ακτοπλοϊκά ή ένα δωμάτιο 4 και 5 μήνες πριν να αρχίσει η άδεια.

 

Το νησί που αγάπησες δεν έχει καμία πλέον σχέση

Η ατάκα που στάθηκε αφορμή για αυτό το άρθρο και μας γέμισε με θλίψη πρόσφατα στο γραφείο, αφορούσε ένα νησί των Κυκλάδων και ήταν η εξής:

«Εκεί έκανα τις καλύτερές μου διακοπές ως παιδί, θα πάω φέτος μετά από 10 χρόνια για να αράξω. Όπως άραζα και τότε». Για να μην έχεις απορίες για την αστοχία της παραπάνω δήλωσης, θα σου πούμε απλώς ότι ισοδυναμεί με μια ατάκα του τύπου «θα πάω φέτος στη Μύκονο για φτηνές διακοπές και θα μένω χαλαρά στην Ψαρού». Airball από τα αποδυτήρια. Δεν είναι η Μύκονος το νησί αλλά κάπου εκεί κοντά. 

Μια και μιλήσαμε για Μύκονο, πόσο λατρεύουμε τα tweet του Α.Ο. Μυκόνου;

Όλοι σαφώς έχουμε ένα νησί που έχουμε συνδεθεί στα παιδικά μας χρόνια που όμως όσο μεγαλώναμε άρχισε να αλλάζει μαζί με τους καιρούς και πλέον δεν έχει καμία σχέση έτσι όπως το γνωρίσαμε. Ίσως και τότε το ίδιο να ίσχυε αλλά λόγω ηλικίας και αφέλειας να μην δίναμε τόση σημασία σε όσα βλέπαμε.

Το να επιστρέψει κανείς μετά από χρόνια στο νησί το οποίο έκανε ξεχωριστό κάθε παιδικό του καλοκαίρι προκαλεί αναμφίβολα ένα ρίγος και μία συγκίνηση ξυπνώντας αναμνήσεις και χαρούμενες στιγμές. Ωστόσο μην γελιόμαστε, το να επιστρέψει κανείς στον «τόπο του εγκλήματος» πέρα από μια βόλτα στη χρονοκάψουλα είναι κατά τεράστιο ποσοστό αβέβαιο το αν θα του θυμίζει το μέρος εκείνο που περνούσε ωραία.

 

Γιατί το σουβλάκι στη Μύκονο πρέπει να φτάσει άμεσα τα 50€

Θα θέλαμε πολύ να δούμε ξανά την αγαπημένη μας παραλία, το ίδιο άθικτη και καταγάλανη, χωρίς άπειρο κόσμο και πανάκριβες ξαπλώστρες, η φάση όμως θυμίζει την παραπάνω σκηνή στο «Time Machine». Η ατάκα το «το αγαπημένο μου νησί» το οποίο αφορά παιδικές αναμνήσεις πλέον δεν έχει καμία σχέση, όσο και αν προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου για το αντίθετο. Είναι ίσως ό,τι πιο κοντινό στον τύπο που μόλις τον απάτησε για πέμπτη φορά η γυναίκα του και προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του ότι η σχέση τους μπορεί να παραμείνει η ίδια. Τίποτα δεν είναι όμως πλέον ίδιο. Ούτε η σχέση του, ούτε και η γυναίκα του. 

Το μόνο που φέρνει στο αγαπημένο σου καλοκαιρινό μέρος είναι οι αναμνήσεις πλέον και όχι το μέρος.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved