Ήταν τελικά καλή η Sharon Tate;

Μετά το «Once Upon a Time in Hollywood» αρχίσαμε να τη βλέπουμε για αυτό που ήταν και όχι σαν θύμα δολοφονίας. 

Ήταν σημαντικό για τον Tarantino να αφηγηθεί την ιστορία της Sharon Tate και αυτή η ανάγκη πήγε μέχρι την παιδική του ηλικία.

«Δεν μου αρέσει καθόλου η λέξη «σταρλετ» -στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καν τέτοιο πράγμα. Νομίζω πως, αν κάποιος -ειδικά μια γυναίκα- θέλει να γίνει ηθοποιός και να παραμείνει σε αυτόν τον κόσμο, της υποκριτικής, που είναι πάρα πολύ σκληρός, θα πρέπει, πρώτα να μάθει την τέχνη της. Και να δουλέψει γι’ αυτό όσο πιο πολύ μπορεί».

 

 
 

Η δήλωση αυτή ανήκει στη Tate -την έκανε το 1966, όταν ήταν η πιο εντυπωσιακή και «πιο γρήγορα ανερχόμενη ξανθιά» στη Lalaland. Oι κριτικοί τη συνέκριναν με την Monroe, ζαλίζονταν από τη γλύκα και τον φυσικό, ανεπιτήδευτο ερωτισμό της, προέβλεπαν πως σύντομα θα γινόταν mega-star.

Αυτός είναι ο καλύτερος ηθοποιός σύμφωνα με τον Quentin Tarantino

Τρία χρόνια αργότερα, το όνομά της βρισκόταν στα πρωτοσέλιδα όλου του πλανήτη, η Tate πρωταγωνιστούσε σε ένα έπος φρίκης. Και μετά, έγινε τόσο διάσημη, όσο κανείς δεν θα μπορούσε να είχε προβλέψει. Έγινε θρύλος. Δυστυχώς όμως για τους λάθος λόγους, δηλαδή για την φρικτή της δολοφονία.

 

 
 

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης ήταν πρόσφατα καλεσμένος στο The Jess Cagle Show του SiriusXM, όπου μίλησε για το γιατί η δολοφονημένη ηθοποιός έπρεπε να αφηγηθεί την ιστορία της στην ταινία του 2019 Once Upon a Time in Hollywood και την πρόσφατη μυθιστορηματική του ταινία της Sony.

Quentin Tarantino: Ιδιοφυΐα ή απλά σαλεμένος;

Ο Tarantino είπε ότι γνώριζε ποια ήταν η Tate προτού το όνομά της γίνει πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο μετά τη δολοφονία της και αρκετών άλλων από μέλη της οικογένειας Manson το 1969. Είδε την Tate για πρώτη φορά όταν ήταν 5 ετών στην ταινία του 1968 The Wrecking Crew, το οποίο εμφανίζεται στο Once Upon a Time in Hollywood. Στην ταινία του, την Tate υποδύεται η Margot Robbie.

«Την αγάπησα αμέσως γιατί ήταν πραγματικά όμορφη. Και παίζει έναν χαριτωμένο ρόλο στην ταινία, οπότε ήταν πραγματικά αστεία», είπε ο Tarantino. «Πραγματικά θυμήθηκα εκείνη την προβολή. Όλα τα gags που έκανε πραγματικά γοήτευσαν το κοινό».

 

 
 

Ο σκηνοθέτης του Pulp Fiction είπε ότι το 1970 θα άκουγε ξανά το όνομά της στις ειδήσεις μετά τη σύλληψη των μελών της οικογένειας Manson που ήταν ύποπτοι για τη δολοφονία της Tate και των άλλων.

Ο άγρυπνος εφιάλτης του Charles Manson

Ο Tarantino εξήγησε ότι ήθελε να πει την ιστορία γιατί φαινόταν ένας υπέροχος άνθρωπος από όλα όσα διάβασε για εκείνη όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά, ως επί το πλείστον, ήταν περισσότερο γνωστή σε πολλούς ως ένα θύμα δολοφονίας. Σαν ηθοποιός άξιζε περισσότερο, είπε. Ήταν άδικο να μείνει στην ιστορία έτσι.

 

 
 

«Πιστεύω ότι είναι φρικτό να την προσδιορίζει ο φόνος της», είπε ο Tarantino. «Και ένα από τα πράγματα που μπορώ να πω και για το οποίο είμαι απολύτως περήφανος, λόγω της ταινίας, δεν νομίζω ότι αυτό ισχύει πλέον. Δεν νομίζω ότι καθορίζεται από την δολοφονία της.

«Νομίζω ότι ο κόσμος ενδιαφέρθηκε πολύ για την ιστορία της από την ερμηνεία της Margot Robbie», συνέχισε. «Νομίζω ότι κοίταξαν την πραγματική Tate.

Αν δεν έχετε ψάξει αυτή την καταπληκτική ηθοποιό ίσως ο Tarantino μπορεί να σας πείσει να ψάξετε λίγο τη ταινιογραφία της.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved