Προσπαθήσαμε πολύ να απολαύσουμε το prequel του Κυνηγού αλλά πάλι μείναμε με την απορία.

Το Predator franchise δεν πρόκειται απλώς για δοκιμασμένη συνταγή, αλλά για ένα story τραβηγμένο από τα μαλλιά. Όχι όμως σαν αυτά του Star Wars όπου το τεράστιο σύμπαν του χωράει πολλές ιστορίες και εκδοχές δικαιολογώντας μέχρι ένα σημείο τις τόσες σειρές που βγάζει, η ιστορία του «Κυνηγού» είναι πραγματικά λες και μπαίνει στο repeat και παίζει συνεχώς με τον ίδιο τρόπο. Απλώς διαφέρει όσον αφορά τα θύματα και τον κόσμο στον οποίο βρίσκεται. Στο πρώτο τα έβαλε απλώς με κομάντος, ύστερα καρτέλ, ακολούθως μπήκαν στο παιχνίδι και τα Alien για να καταλήξει σε επικούς εμφύλιους όπως είδαμε και στο απογοητευτικό The Predator που παίχτηκε πριν λίγα χρόνια (2018).

 

 

Όσον αφορά το «Prey», η ταινία εστιάζει στο 1719, σε μια εποχή όπου η ινδιάνικη φυλή Κομάντσι βρίσκεται σε κίνδυνο από ένα εξελιγμένο είδος κυνηγού το οποίο είναι καταρτισμένο με εξελιγμένη τεχνολογία και διαθέτει περισσότερη δύναμη από την ανθρώπινη. Η Naru, έχει στο αίμα της την μάχη αλλά στην προσπάθειά της να αποδείξει ότι η θέση της είναι να κυνηγάει και όχι να καλλιεργεί βότανα, θα έρθει αντιμέτωπη με το φρικιαστικό πλάσμα. Και κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία.

Η ταινία «Prey» προσπάθησε να φέρει λίγο το πεδίο μάχης σε κάτι που θύμιζε το πρώτο Predator με τον Schwarzenegger και ενδεχομένως το ότι εστίαζε σε μια πιο αρχαία εποχή, όπου καλά-καλά δεν υπήρχε η λέξη τεχνολογία να του έδινε μια διαφορετική απόχρωση και ίσως πιο ενδιαφέρον story σε σχέση με τους προκατόχους του. Παρόλα αυτά το αποτέλεσμα ήταν και πάλι το ίδιο. Σφαγές, αόρατο περπάτημα, laser στόχος και στο τέλος υπερισχύει ο αδύναμος με κάποιο τρόπο που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε.

 

 

Αν θέλετε τη γνώμη μας

Το φιλμ ήταν πραγματικά καλογυρισμένο, σου έβγαζε αυτή την προσπάθεια να προβάλει κάτι διαφορετικό από όλα τα άλλα Predator Films που έχουμε δει μέχρι σήμερα και η αλήθεια είναι ότι το πετυχαίνει ως ένα βαθμό. Ενδεχομένως το φιλμ να μπορούσε να σταθεί καλά και μόνο του χωρίς την παρουσία του Predator καθώς η Amber Midthunde (Naru) φέρνει και με το παραπάνω εις πέρας την αποστολή της στην οθόνη. Κάθε εμφάνιση όμως του Predator ωστόσο είναι σαν να σου χαλάει αυτό που βλέπεις, όχι επειδή δεν είναι καλό οπτικά ή το τέρας δεν έχει κάτι το ανατριχιαστικό, αλλά επειδή νιώθεις ότι γνωρίζεις πολύ καλά τι θα γίνει. Σίγουρα έχει καλύτερες κριτικές από τους προκατόχους του -όχι από το πρώτο βλάσφημοι- αλλά ακόμα και έτσι δεν αρκεί για να το κάνει πραγματικά καλό.

 

 

Θα σταματήσουν άραγε να γυρίζονται ταινίες Predator (όπως και Alien); Με βάση τη δήλωση του σκηνοθέτη Dan Trachtenberg ότι υπάρχουν συζητήσεις για να εξερευνηθούν στο μέλλον και άλλοι άξονες του Predator, μάλλον χλωμό το βλέπουμε.

Το prequel του Predator έκανε πρεμιέρα στο Hulu και το Disney Plus στην Ελλάδα, το σενάριο είναι του Patrick Aison (Jack Ryan, Treadstone) και η σκηνοθεσία ανήκει στον Dan Trachtenberg (10 Cloverfield Lane).

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved