James Hetfield: Ο μπροστάρης των Metallica έχει και την ευαίσθητη πλευρά του

Μία ζωή πάνω στη σκηνή, μία ζωή μέσα στο μπουκάλι.

O James Hetfield είναι σίγουρα ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους στη μέταλ μουσική. Είναι ο τύπος που πήρε άλλα τρία γυμνασιόπαιδα και τα έκανε εκατομμυριούχους. Είναι ο άνθρωπος που έκανε όλο τον κόσμο να τραγουδάει σκληρή μουσική.

Το μπουκάλι όμως ήταν εκείνο που θα τον νικούσε τα τελευταία χρόνια. Ο αλκοολισμός του τον είχε καταβάλει.

 

 
 

Να σημειώσουμε πως ο Hetfield έχει μιλήσει δημοσίως για την πολύχρονη μάχη που δίνει με το αλκοόλ. Το 2019, οι Metallica ακύρωσαν μια προγραμματισμένη περιοδεία στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, ώστε ο Hetfield να μπορέσει να παραστεί σε κέντρο αποτοξίνωσης.

Οι Metallica κάνουν κοινωνικό έργο για τους οικοδόμους με τις νέες Wolverine μπότες τους

Οι Metallica είναι κάτι παραπάνω από άλλη μία μέταλ μπάντα. Είναι ολόκληρη ιστορία και παράδοση.

Με βάση τα εισιτήρια μόνο από headline εμφανίσεις τους και όχι από φεστιβάλ (που θα ανέβαζαν κατά πολύ τον αριθμό), οι Metallica έχουν «κόψει» 19,468,173 εισιτήρια με  τα έσοδα από αυτά να φτάνουν τα 2,165,280,638 δολάρια.

 

 
 

Τόσα χρόνια ο Hetfield ήταν στο τιμόνι της πιο διάσημης μπάντας του πλανήτη, έχει όμως κι αυτός τις ανθρώπινες κι ευαίσθητες στιγμές του.

Όσο σκληρός και αν φαίνεται τα τελευταία χρόνια ανοίγεται όλο και περισσότερο στις συνεντεύξεις του, όπως για παράδειγμα σε ένα podcast το 2021 της Apple Music με παραγωγό Zane Lowe είχε δηλώσει: “Είναι τόσο υψηλές οι προσδοκίες που έχω προς τον εαυτό μου, για να μην απογοητεύσω την ομάδα και να γίνω όσο καλύτερος μπορώ… Αλλά μετά προσθέτεις 60.000 ανθρώπους εκεί έξω… πρέπει να είσαι αυτό που θέλουν να είσαι, γιατί έτσι έχεις εξελιχθεί. “Είσαι λίγο σαν Οζ” είπε αναφερόμενος στο κλασικό παιδικό βιβλίο του 1900 Ο Μάγος του Οζ, και πρόσθεσε “Όπως ο άντρας πίσω από την κουρτίνα, μόνο που αυτός ο τύπος ενδέχεται να πασχίζει φρικτά και να φρικάρει, χωρίς κανείς να το γνωρίζει.”

 

 
 

Η κιθάρα του όμως ποτέ δεν σιώπησε, ποτέ δεν κόπασε την καταιγίδα της, ένας τίμιος προλετάριος της μέταλ μουσικής, ένας αιωνόβιος φύλακας της πίστης του μέταλ.

Ο 59χρονος frontman αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια προβλήματα με τον εθισμό αλλά δεν το βάζει κάτω. Παλεύει για την ζωή του και την μπάντα του.

Και οι φρουροί του μέταλ όμως έχουν αδυναμίες, κι αυτός είχε το μπουκάλι. Δεν γίνεται όμως οι καλλιτέχνες να μην έχουν τις αδυναμίες τους, δεν γίνεται να μην έχουν προβλήματα, γιατί μέσα από αυτά τα προβλήματα μπορούν και βρίσκουν την έμπνευση για να γράψουν αιώνια τραγούδια, δώρα από τους Θεούς στον κόσμο.

 

 
 

Είχε αναγκαστεί να αποσυρθεί από τους Metallica εξαιτίας του εθισμού του το 2001, όταν είχε μπει ξανά σε κλινική αποτοξίνωσης. “Φοβόμουν ότι θα χάσω την οικογένειά μου. Αυτό με τρόμαξε περισσότερο. Ότι θα φύγει η οικογένειά μου εξαιτίας της συμπεριφοράς μου. Η σύζυγος μου με έδιωξε από το σπίτι, ζούσα μόνος μου, δεν το ήθελα αυτό”, είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή του για τη μάχη του με τον αλκοολισμό.

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει όμως τι δαίμονες κυκλοφορούν μέσα στον θρύλο James Hetfield, ελπίζουμε μόνο να τους νικήσει γιατί τον θέλουμε ενεργό με τους Metallica. Έχουν μέλλον ακόμη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved