Ο Fat Boy Slim σχημάτισε την ηλεκτρονική μουσική όπως την ξέρουμε σήμερα

Ένας ταλαντούχος DJ που κατάφερε να κάνει όλη την υφήλιο να χορεύει.

O Norman Quentin Cook είναι ίσως ο άνθρωπος που σου έδειξε πως χορεύουν, απλά εσύ τον ξέρεις με ένα άλλο όνομα. Ο Fat Boy Slim είναι ίσως ο πιο γνωστός DJ του κόσμου και σίγουρα έχεις ακούσει κάποιο από τα κομμάτια εκεί έξω, ακόμη κι αν δεν τον γνώριζες.

 

 

O Fat Boy Slim έχει βρεθεί τρεις φορές στην καριέρα του για πολύ καιρό στο νούμερο 1 των charts στην Μεγάλη Βρετανία. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πως αυτός ο τρελός τύπος κάποτε έπαιζε στους Housemartins.

 

 
 

Είναι ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε το πιο γνωστό κομμάτι του καθώς έκανε παρέα με έναν Έλληνα σε κάποιο άκυρο μπαρ ένα καλοκαίρι καθώς γινόταν λιώμα με φτηνή σαμπούκα σφηνάκια του ενός ευρώ. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η άνοδος του προς την κορυφή της μουσικής βιομηχανίας.

«Κάποτε ήμουν ένας εντελώς τρελός τύπος» παραδέχεται ο ίδιος σε γνωστή του συνέντευξη.

«Η μουσική μου είναι και το soundtrack της ζωής μου» λέει ο ίδιος. Χωρίς τη μουσική του δε θα μπορούσε να σταθεί όρθιος, να ζήσει.

Στην καριέρα του έχει κερδίσει ένα Grammy και δύο Brit Awards. Με λίγα λόγια μπορούμε να πούμε πως ο Fat Boy Slim τα έχει κάνει όλα με κάθε τρόπο.

 

 
 

Ο ίδιος δεν αντέχει με τίποτα το γεγονός πως είναι Βρετανός και αναρωτιέται πως θα ήταν ο κορονοϊός  αν είχε σκάσει μέσα στα 90’ς.

Η μουσική του βοήθησε να καταλάβουμε καλύτερα την δεκαετία του 90. Μία δεκαετία αρκετά παρεξηγημένη από πολύ κόσμο. Τα πάρτι και οι συναυλίες του Fat Boy Slim έδωσαν τη κατεύθυνση που θα έπαιρνε όλο το DJ culture για τα επόμενα τριάντα χρόνια. Ο τύπος είναι απλά θρύλος.

 

 
 

Είναι ο άνθρωπος που έδωσε το έναυσμα για αυτό που λέμε Star DJ. Έκανε τους DJ όλου του κόσμου να θεωρούνται πλέον σταρ. Ουσιαστικά ο Fat Boy Slim έκανε όλους τους DJ να πάρουν λίγο πιο σοβαρά τη δουλειά τους εκεί πάνω στα decks.

Πλέον έχει κάπως αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας για να ασχοληθεί με την οικογένεια του. Όταν τον ρώτησε πως τα πάει με την τεχνολογία ο ίδιος απάντησε:

 

 
 

«Όχι και τόσο καλά, με τρομοκρατεί λίγο όλο αυτό με τα social, ο περισσότερος κόσμος νομίζει πως ξέρω από υπολογιστές αλλά στην πραγματικότητα τους αποφεύγω γιατί τους φοβάμαι λίγο».

Εμείς πάντως νιώθουμε ευγνώμονες που είχαμε την ευκαιρία κάποτε να λιώσουμε στον χορό με τα τραγούδια του.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved