Stanley Bielecki | Getty Images Mick Jagger: Ο αιωνόβιος του Rock and Roll μας έμαθε να αγαπάμε την καλή μουσική

Από μόνος του μία Ιστορία, από μόνος του ένα γιγαντιαίο κεφάλαιο.

Ποιος δεν έχει ακούσει στη ζωή του έστω ένα κομμάτι από Rolling Stones; Ποιος δεν έχει ερωτευτεί αυτή την φωνή; Ένας άνθρωπος που μας έμαθε να αγαπάμε το ροκ, ένας άνθρωπος που έμαθε τον κόσμο τι σημαίνει επανάσταση στον ήχο αλλά και στη ζωή.

 

 
 

Ο θρύλος της ροκ, εκτός από σεξουαλική εξάρτηση, είχε παραδεχτεί πως έχει εθισμό και στα ναρκωτικά. Εντάξει αυτό το περιμέναμε. Δεν είναι κάτι νέο για τους ροκ σταρ, σίγουρα όμως η φωνή αυτή θα μείνει περισσότερο στην Ιστορία από τις καταχρήσεις του.

Mark Lanegan: Ο ευτυχισμένος θάνατος ενός ρόκσταρ

Είχε μάλιστα δηλώσει πως έπαιρνε σε καθημερινή βάση για έναν ολόκληρο χρόνο ναρκωτικές ουσίες. Κάτι που δεν μας εκπλήσσει καθόλου αν αναλογιστούμε την εποχή που έζησε και δοξάστηκε.

 

 
 

Αυτή του η παραδοχή σόκαρε το κοινό του και του έδωσε τον χαρακτηρισμό του «κακού παιδιού» από τον Τύπο. Δεν ήταν όμως καθόλου κακό παιδί, ίσα ίσα, ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος.

Αυτό όμως ποτέ δεν του στέρησε τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε με τους Stones στο μουσικό στερέωμα, ούτε τις επιτυχίες που μας έχει χαρίσει όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Jagger εκτός από τραγουδιστής υπήρξε και σταρ του σινεμά  μιας και είχε παίξει σε πολλές ταινίες του κινηματογράφου.

 

 
 

Γνωρίστηκε με τον κιθαρίστα της μπάντας, Keith Richards, στο δημοτικό και είχαν μία στενή φιλία μέχρι που ο Jagger αναγκάστηκε να αλλάξει σχολείο και να χάσουν κάθε επαφή. Αυτό όμως δεν τους χώρισε. Βρέθηκαν ξανά και έφτιαξαν ίσως το πιο ιστορικό συγκρότημα όλων των εποχών.

Υπόγεια Ρεύματα: Η γη που αφήνουν τα αιώνια παιδιά του ελληνόφωνου ροκ

Σπούδαζε ακόμα επιχειρηματικότητα στο London School of Economics, όταν άρχισε να παίζει ρυθμικά κομμάτια και μπλουζ με τον Keith. Επίσης, λάτρευε το κλασικό μπαλέτο, και αν δεν ήταν τραγουδιστής, σίγουρα θα τον είχε κερδίσει ο χορός. Η αλήθεια είναι πως αυτό είναι εμφανές αν δει κανείς τις ζωντανές εμφανίσεις των Stones. Χόρευε σαν τρελός.

 

 
 

Τα τραγούδια και οι στίχοι των Stones οφείλονται κατά το ήμισυ στον Mick Jagger. Χωρίς αυτόν δεν θα ήταν οι ίδιοι. Μία μπάντα που ακόμη κάνει περιοδείες.

Ένας άνθρωπος που ακόμη συνεχίζει να διασκεδάζει τον κόσμο με την φωνή αλλά και το αστείρευτο ταλέντο του.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved