Το Stranger Things χωρίς τον Mind Flayer θα ήταν άλλο ένα Βραζιλιάνικο

Αφαιρούμε το Upside Down κι αυτό που μένει είναι μία σαπουνόπερα που αρέσει στη γιαγιά μου.

Ξεκίνησα να βλέπω κι εγώ το Stranger Things πιο πολύ σαν δικαιολογία για να τρώω πατατάκια με κόκα κόλα τα βράδια και να μην έχω τύψεις ότι απλά κοιτάω τον τοίχο τρώγοντας. Σίγουρα το Netflix είναι για τα σκουπίδια αλλά όμως αν το αναλύσεις έχει πλάκα κάπως η όλη φάση.

Έχω φτάσει στην Τρίτη σεζόν (νομίζω;) και χτες μου έσκασε η ιδέα πως αν αφαιρούσες εκείνο το τέρας και όλη αυτή την διαστημική παρλαπίπα, τι θα έμενε από αυτό το σίριαλ; Μα φυσικά θα έμενε μία ωραιότατη βραζιλιάνικη σαπουνόπερα για σκληρά νεύρα.

Αμέσως το μυαλό μου πήγε στη συγχωρεμένη τη γιαγιά μου, σίγουρα θα το έβλεπε αν δεν υπήρχε εκείνο το πράγμα που φτύνει και βάζει μέσα σου την κόλαση.

 

 
 
Το Stranger Things τηρεί όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει ένα εξαίσιο βραζιλιάνικο. Έχει έρωτα, έχει πάθος, έχει ωραία κορίτσια, έχει ωραία αγόρια, έχει τα πάντα και τηρεί όλους τους κανόνες του παραδοσιακού και γνήσιου βραζιλιάνικου σίριαλ.

Σκέφτομαι τη γιαγιά μου και σίγουρα θα είχε ταυτιστεί 100% με την Eleven αλλά θα έκραζε την μητέρα του Mike που θέλει να καβλαντίσει με τον Billy. Ο Steve είναι ο τραγικός γκόμενος που πλέον έχει ξεπέσει και του κάθονται μόνο δευτεράντζες παγωτατζούδες και φυσικά ο βλάχος μπάτσος, που αν εξαιρέσεις όλα όσα λέει ότι νιώθει, μοιάζει άλλος ένας κακός μπεκρής φαλλοκράτης που απλά θέλει να μπει και πάλι στα παντελόνια της Winona Ryder.

 

 
 

Μετά έχουμε τον Lucas που παίρνει τον ρόλο του τσαχπίνη Σιρίλο, την κοκκινομάλλα Μαρία Χοακίνα-Μαξ, τον φυτούκλα Dustin και πάει λέγοντας. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία κανονική σαπουνόπερα που την έχουν μεταμφιέσει με μία Horror sci-fi κουβέρτα με μπόλικη σάλτσα και εφέ.

Οι 5 συναυλίες που θα θυμάμαι για όλη μου τη ζωή

Σκέψου τον Jim Hopper χωρίς να κυνηγάει τα τέρατα από την άλλη διάσταση. Απλά ένας χοντρός μίζερος μπάτσος στη μέση του πουθενά που απλά θέλει να αράζει και να πίνει μπίρες όλη μέρα, να μην του πηδήξουν την θετή κόρη και να τα ξαναβρεί με τον εφηβικό του έρωτα, την Wynona, η οποία όμως τη βρίσκει πλέον με πιο nerdy τύπους.

 

shop

 

Μάλλον οι σεναριογράφοι πρέπει να μελέτησαν όλη την επική ιστορία των βραζιλιάνικων και να πρόσθεσαν από πάνω ένα τόνο από εξωγήινους και διαστημική γλίτσα, λίγο κατασκοπεία, ψυχρό πόλεμο και Ράμπο αισθητική.

Για να μην μπερδευόμαστε, μας αρέσει πολύ η σειρά, απλά έτσι για το τρολ είπαμε να το ξεφτιλίσουμε λίγο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved