Ο υπεύθυνος των στολών-ντροπών στα «Batman Forever» και «Batman & Robin» ακόμα απορεί που ο κόσμος κράζει τις δημιουργίες του. 

«Ήταν σαν μιούζικαλ χωρίς τη μουσική. Σίγουρα πάντως δεν ήταν ταινία Μπάτμαν». Λόγια σκληρά αλλά πέρα για πέρα αληθινά, όπως τελικά προέκυψαν μετά την ταινία «Batman & Robin» του 1997 από τον Joel Schumacher. Για όσους δεν θυμούνται πρόκειται για την ταινία-ταφόπλακα στο franchise του Σκοτεινού Ιππότη και πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να έρθει ο Christopher Nolan με την καινοτόμα ιδέα του για έναν Μπάτμαν πιο κοντά στην πραγματικότητα, που τον έφερε ξανά στην κορυφή των προτιμήσεων όλων των υπερηρώων.

 Και φέτος ήρθε το «The Batman» το οποίο ήταν εξίσου εξαιρετικό.

 

Tα παραπάνω λόγια περί «μιούζικαλ δίχως μουσική» ανήκουν στον σχεδιαστή κοστουμιών των ταινιών «Batman Forever» και «Batman & Robin», Jose Fernandez, τα δύο φιλμ δηλαδή που ανέλαβε ο Joel Schumacher με Val Kilmer και George Clooney σε πρωταγωνιστικούς ρόλους αντίστοιχα, δύο έργα που δυστυχώς δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν το σκοτεινό τοπίο που είχε δημιουργήσει ο Tim Burton στα «Batman» και «Batman Returns» με τον Michael Keaton.

O Tim Burton είχε οραματιστεί ένα διαφορετικό «Batman Forever» από αυτό που βγήκε τελικά.

Δύο φιλμ-όλα λάθος, πραγματικά

Ο κύριος Fernandez ωστόσο δεν πρέπει να θυμάται τις συγκεκριμένες του δουλειές με μεγάλη χαρά καθώς οι στολές τις οποίες δημιούργησε για τους ήρωες ακόμα και σήμερα αντιμετωπίζονται με γέλια, όντας από τα βασικά στοιχεία που κατά πολλούς χάλασαν το καλό όνομα του Εκδικητή της Γκόθαμ. Όσο και αν ήθελες να πάρεις στα σοβαρά τους Μπάτμαν και Ρόμπιν, οι «θηλές» που προεξείχαν στα στήθη τους δεν σου έδιναν και πολλά περιθώρια.

 

 

Ο Jose Fernandez ωστόσο θεωρεί πως αλλιώς προέκυψε η ιδέα, αλλιώς υλοποιήθηκε και άλλος είναι ο φταίχτης:

«Για μένα ήταν περισσότερο κάτι σαν ρωμαϊκή πανοπλία όλο το στυλ των στολών, το θέμα όμως της θηλής έγινε για λόγους ανατομίας. Μου αρέσει να αναδεικνύω την ανατομία» είναι τα λόγια του σε συνέντευξή του στο MEL Magazine, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που φανταζόταν, κυρίως διότι ο Joel Schumacher ήθελε να αναδείξει τις θηλές πολύ παραπάνω από εκείνον. Ο λόγος;

«Αγαπούσε τις θηλές πάρα πολύ, για αυτό και στο “Batman & Robin” τις μεγάλωσε πολύ παραπάνω από ότι στο “Batman Forever”».

Μέσα στο γενικότερο φταίξιμο στον αείμνηστο σκηνοθέτη, ο Fernandez έδωσε τα φώτα του και σε ένα μεγάλο ερώτημα: Το λόγο που η στολή της Batgirl (Alicia Silverstone) δεν είχε καμία θηλή παρότι ήταν γυναίκα.

 

 

«Μου είπαν ότι αφού είχαν ο Batman και o Robin, τότε θα έπρεπε να έχει και η Batgirl. Το σκέφτηκα λιγάκι τις δοκιμάσαμε αλλά πραγματικά ήταν υπερβολή. Για αυτό και τις βγάλαμε», είναι τα λόγια του, λίγο πριν κλείσει τη συνέντευξη με μια ατάκα που ακόμα απορούμε:

«Ειλικρινά δεν περίμενα ποτέ να γίνει τόσο μεγάλος χαμός με τις στολές. Ειλικρινά δεν το περίμενα».

Για την ιστορία δεν ήταν μόνο οι θηλές το πρόβλημα αλλά ότι ήταν σχεδιασμένα ξεκάθαρα τα αντρικά στήθη, αλλά και τα χωρίσματα των οπισθίων. Μάλλον ο κύριος Fernandez δεν κατάλαβε ποτέ τι σούπερ ήρωα είχε αναλάβει και λίγο έλειψε να καταστρέψει οριστικά. Μεγάλος είσαι κύριε Nolan.

 

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved