Έχουμε ανάγκη από άλλο ένα Top Gun;

Ακόμα δεν σταμάτησε να προβάλλεται στους κινηματογράφους και ήδη υπάρχουν σκέψεις για τρίτο φιλμ ή και σειρά. Υπερβολή δεν είναι;

Από όποια πλευρά και αν το δει κανείς, το Top Gun: Maverick ήταν η απόλυτη έκπληξη της μπλοκμπαστερικής φρενίτιδας, ένα μεγάλο παράδοξο για το οποίο άπαντες είχαμε εφοδιαστεί με κράξιμο, αλλά βγήκαμε από την κινηματογραφική αίθουσα με δάκρυα συγκίνησης και πολλά χειροκροτήματα. Η μπογιά του Tom Cruise περνάει ακόμα και η απόδειξη φάνηκε στους κινηματογραφικούς αιθέρες και το πιλοτάρισμα των F-18.

Διαβάστε την κριτική μας για την ταινία εδώ.

 

Επειδή όμως μαζί με τον ενθουσιασμό κολλάει πάντα και η υπερβολή, ήδη έχουν φουντώσει οι φήμες ότι το franchise δεν θα σταματήσει στα γεγονότα του Top Gun: Maverick αλλα πάει και για τρίτη ταινία ή ακόμα και σε σειρά.

«Δεν υπάρχει λόγος να γίνει και άλλη ταινία εφόσον δεν βαδίσει στα χνάρια των προηγούμενων ταινιών ή δεν τις ξεπεράσει» είπε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής του, ο Glenn Powell (Hangman), ο οποίος «έλαμψε» σαν νέος Iceman (ο χαρακτήρας του Val Kilmer) με τον ίδιο ωστόσο να έχει ξεχωρίσει από τώρα ως ο υποψήφιος να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο εφόσον παρθεί η απόφαση να συνεχιστεί το franchise.

Δείτε τι γυμναστική έκανε ο Powell για να κάνει τέτοιο κορμί στο Top  Gun: Maverick.

Θυμηθείτε παρακάτω όλο το cast εκτός από τον Tom Cruise:

 

 

Με τα κέρδη τoυ φιλμ να εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα επίπεδα, οι παραγωγοί θέλουν να φέρουν τη συνέχεια της ιστορίας του Maverick ή του Hangman, συνεχίζοντας την παράδοση της πρώτης ταινίας του Tony Scott η οποία φέτος επέστρεψε θριαμβευτικά, θυμίζοντας σε όλους ότι η δράση κολλάει περίφημα με το ρομάντζο.

 

Είναι όμως κάτι που χρειαζόμαστε πραγματικά;

Όταν κυκλοφόρησε το Top Gun το 1986 και δεν το διαδέχτηκε άμεσα κάποιο sequel φαινόταν πως ο μόνος τρόπος να ασχοληθεί κανείς με το συγκεκριμένο story θα ήταν μέσω reboot και μάλιστα πολλά χρόνια αργότερα (όπως και έγινε). Τελικά το story συνεχίστηκε αλλά εδώ που τα λέμε αν δεν ήταν ο Tom Cruise σε πρωταγωνιστικό ρόλο, ενδεχομένως το αποτέλεσμα να μην ήταν τόσο συγκλονιστικό όσο αυτό που είδαμε πρόσφατα στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Δείτε εδώ τι έκανε ο Tom Cruise για να βγει αυτό το έπος.

 

Στην Paramount θέλουν να εκμεταλλευτούν το franchise προκειμένου να το τοποθετήσουν στην Paramount+ Streaming πλατφόρμα τους για να ανταγωνιστούν τους υπόλοιπους, ωστόσο αυτή τη στιγμή μια τέτοια κίνηση μοιάζει με υπερβολή.

Εδώ που τα λέμε ήδη ήταν εξεζητημένο το να ασχοληθεί κανείς με το Top Gun με τον κίνδυνος να βγει «πατάτα» σπιλώνοντας τη φήμη του πρώτου φιλμ να είναι μεγάλη, ασχέτως αν βγήκε για την ώρα. Με λίγα λόγια καλό θα ήταν να σκεφτούν σοβαρά εκεί στην Paramount τι σκοπεύουν να κάνουν με τη συνέχεια του Top Gun.

Από εμάς είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ, τουλάχιστον για τα επόμενα 10-15 χρόνια. Εσένα ποια είναι η γνώμη σου;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved