Ένας από τους πιο επιδραστικούς ντράμερ στην ιστορία του heavy rock.

Ποιος δεν έχει ακούσει ένα κομμάτι των θρυλικών Led Zeppelin και δεν έχει αναρωτηθεί ποιος κάθεται πίσω από τα καταιγιστικά ντραμς; Ο ήχος που τους καθιέρωσε σαν μπάντα σε παγκόσμιο επίπεδο χρωστάει πολλά στο παίξιμο του απίστευτου μάστορα που φέρει το όνομα John Bonham.

Πριν από 40 χρόνια διαλύθηκαν οι Led Zeppelin, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επιδραστικά συγκροτήματα των 70s -και ακόμα αναζητούμε τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν στην τραγική αυτή απόφαση για την ιστορία της ροκ μουσικής. 

 

 
 

Σύμφωνα με την τότε επίσημη ανακοίνωση του συγκροτήματος ο ένας και μοναδικός λόγος ήταν ο θάνατος του ντράμερ τους, John Bonham, που συγκλόνισε τον κόσμο με τον πρόωρο θάνατο του, σε ηλικία 32 ετών στις 25 Σεπτεμβρίου το 1980.

Όταν ο Robert Plant πλήρωνε ραδιοφωνικό σταθμό 10.000 δολάρια για να μην παίζει Led Zeppelin

Ο ντράμερ των Led Zeppelin, ενός από τα πιο επιτυχημένα και επιδραστικά ροκ γκρουπ στην ιστορία της μουσικής. Ο χαρακτηριστικός ήχος, η δύναμη, η ταχύτητα και η αίσθηση του Bonham για το groove τον βοήθησαν να καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους ντράμερ όλων των εποχών.

Γεννήθηκε στις 31 Μαΐου 1948 και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 32 ετών σαν σήμερα στις 25 Σεπτεμβρίου 1980. Μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί o μάγος των ντραμς και υπήρξε ιδρυτής του θρυλικού συγκροτήματος Led Zeppelin. Ο John Bonham έγινε μέλος των Zeppelin μεσω του τραγουδιστή Robert Plant, ο οποίος τον σύστησε στο γκρουπ, καθώς τον ήξερε από προηγούμενη συνεργασία τους. Η μπάντα έδεσε και μαζί έγραψαν ιστορία στην παγκόσμια μουσική σκηνή.

 

 
 

Τον είπαν «μάγο των ντραμς» και ήταν! Επίσης ήταν ο ιδρυτής του θρυλικού συγκροτήματος Led Zeppelin. Έφτιαξε την πρώτη αυτοσχέδια ντραμς στα πέντε του με τσουκάλια και σκουπιδοτενεκές και 15 χρόνια αργότερα διέπρεψε στις ροκ σκηνές και τις συναυλίες του με τη θρυλική μπάντα.

Ο John Bonham βίωσε το μύθο και την αίγλη των Led Zeppelin ενώ ξεχώρισε και σαν μονάδα για τις πρωτόγνωρες αρετές του, όπως φυσικά και οι συνοδοιπόροι του, ο καθένας στην κατηγορία του.

Στις ζωντανές παραστάσεις τους, το σόλο του στο "Moby Dick" άγγιζε τα είκοσι λεπτά…

 

 
 

Μαζί βέβαια μοιράστηκε και την «τρέλα» και τον ταραχώδη βίο τους.

Εκτός από τα τύμπανα, ο John Bonham αγαπούσε τα αυτοκίνητα.

Το γκρουπ το Σεπτέμβριο του 1980, είχε αποφασίσει να κάνει περιοδείες, αλλά δεν πρόλαβε. Ο 32χρονος John Bonham βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του σπιτιού του.

Αιτία θανάτου ήταν η αναρρόφηση εμετού, κατά τη διάρκεια του ύπνου, λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Στον οργανισμό του δεν βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες και ο θάνατός του αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια. Τα μέλη του συγκροτήματος συγκλονίστηκαν από το γεγονός. Δεν μπορούσαν να διαχειριστούν την απώλεια του φίλου και συνεργάτη τους.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved